Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Γυρίζει ο ΠΑΣ, αποφασίζει ο Πετράκης

Σύντομα ο Γιάννης Πετράκης θα κληθεί να πάρει τις αποφάσεις του.

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Αύριο (Παρασκευή) ο ΠΑΣ Γιάννινα θα πάρει το δρόμο της επιστροφής από το Καρπενήσι και μετά από μερικές μέρες θα ανοίξει νέος κύκλος φιλικών αγώνων, με σκοπό το μοντάρισμα της ομάδας ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με τον Αστέρα Τρίπολης στα Γιάννινα.
Το επόμενο φιλικό είναι την ερχόμενη Τετάρτη 30 Ιουλίου στη Βέροια με την τοπική ομάδα. Στα φιλικά παιχνίδια που θα ακολουθήσουν ο Κρητικός τεχνικός θα αρχίσει πλέον να δίνει περισσότερο χρόνο συμμετοχής στους παίκτες που σκοπεύει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, σε αντιδιαστολή με τα τρία φιλικά που έγιναν στο Καρπενήσι όπου χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες, καθώς ήθελε να τους δώσει χρόνο και να τους αξιολογήσει καλύτερα. 

Με την επιστροφή στα Γιάννινα ο Γιάννης Πετράκης θα πάρει και τις οριστικές αποφάσεις του για τους υπό δοκιμή παίκτες αλλά με την πρόοδο των φιλικών αγώνων τον Αύγουστο, θα αρχίσει να κόβει παίκτες για να διαμορφώσει το οριστικό ρόστερ του πρωταθλήματος, που όπως είχε πει ο ίδιος, θα είναι 24 ποδοσφαιριστές, συν τέσσερις τερματοφύλακες. Σύμφωνα με πληροφορίες μετά και το 3ο φιλικό με τον Πανιώνιο, ο Γιάννης Πετράκης άναψε το πράσινο φως για την οριστική απόκτηση του Αντώνη Ηλιάδη. Ο νεαρός παίκτης από την Ένωση Αποστόλου Παύλου Ημαθίας χρησιμοποιήθηκε και στα τρία φιλικά του Καρπενησίου και άφησε καλές εντυπώσεις, ενώ είναι και σε μια ηλικία (γεννήθηκε στις 27-7-1993) που έχει  μέλλον μπροστά του. Τη σαιζόν που έφυγε στη Γ’ Εθνική με την Ένωση Αποστόλου Παύλου είχε 23 συμμετοχές και 5 γκολ. Κόπηκε ο Ουκρανός επιθετικός Αρτέμ Μιλιέφσκι γιατί κρίθηκε από τον Γιάννη Πετράκη ανέτοιμος για να βοηθήσει άμεσα την ομάδα και αποχώρησε από το Καρπενήσι. 

Επίσης αποχώρησε και ο 22χρονος Παναγιώτης Καλογιάννης που την περασμένη σαιζόν είχε 7 συμμετοχές με τον Ατρόμητο Πειραιά στη Γ’ Εθνική, ενώ πριν αγωνίστηκε σε Βύζαντα, Θρασύβουλο, περνώντας και από τον Πανιώνιο. Επίσης ο ΠΑΣ δεν προχώρησε στην απόκτηση του Αλβανού μέσου Άντονι Φατιόν, που δοκιμαζόταν στο Καρπενήσι, γιατί η διαδικασία απόκτησης της ελληνικής υπηκοότητας είναι χρονοβόρα και έτσι δεν υπήρχαν διαθέσιμες θέσεις για ξένο παίκτη, καθώς υπάρχει ο περιορισμός λόγω της μη αδειοδότησης. Μετά την επανάκαμψη του Λίλα, ο ΠΑΣ έχει δικαίωμα για άλλες δύο μεταγραφές άνω των 24 ετών ανεξαρτήτου εθνικότητας και κρίθηκε σκόπιμο να αποκτηθούν παίκτες σε άλλες θέσεις και όχι για τον Φατιόν, ο οποίος μπορεί να είναι κάτω των 24 ετών αλλά δεν έχει ελληνική υπηκοότητα και συνεπώς για τον ΠΑΣ θα λογιζόταν σαν μεταγραφή άνω των 24 ετών. Έτσι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής κατέληξε χτες στη Λαμία. 

Στο Καρπενήσι παραμένει ο 21χρονος αμυντικός Κώστας Πρωτογεράκης που είναι ελεύθερος από τον Ατσαλένιο για τον οποίο θα αποφασίσει ο Πετράκης τις επόμενες μέρες. Τέλος υπό αξιολόγηση είναι και οι παίκτες από τις ομάδες νέων του ΠΑΣ Κολιοφούκας, Παππάς, Τάχιας, Πασχάλης. Όπως δήλωσε πρόσφατα ο Γιάννης Πετράκης οι μεταγραφικές αναζητήσεις στρέφονται προς την κατεύθυνση: «Χρειαζόμαστε έναν παίκτη επιθετικά κι έναν στην άμυνα, γιατί με την απώλεια του Κολοβέτσιου μεταφέρουμε τον Μιχαήλ εκεί, οπότε χρειαζόμαστε παίκτη που να παίζει αριστερό μπακ ή κεντρικός αμυντικός».