Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Το μπαράζ στον Πύργο και ο υποβιβασμός

Ο ΠΑΣ τη σαιζόν 2003-2004 που στις 6-6-2004 υποβιβάστηκε στη Γ' Εθνική. (ΦΩΤΟ bluevayeros.gr)











Συμπληρώνονται σήμερα 10 χρόνια από το μπαράζ του ΠΑΣ με τον Ηλυσιακό στον Πύργο που σήμανε και τον υποβιβασμό στη  Γ’ Εθνική.
Ήταν Κυριακή 6 Ιουνίου 2004 όταν ο ΠΑΣ που τερμάτισε στην 3η θέση από το τέλος του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος Β’ Εθνικής έδωσε αγώνα μπαράζ με τον Ηλυσιακό που τερμάτισε 3ος στη Γ’ Εθνική. Και με την τότε προκήρυξη μία θέση στη Β’ Εθνική θα κρίνονταν από το μπαράζ αυτό. Ο ΠΑΣ έβγαλε τη χρονιά 2003-2004 με ζητιανιά και με εράνους. Είχε φτάσει στο έσχατο σημείο ευτελισμού καθώς είχε καταρρεύσει από την προηγούμενη χρονιά η διοίκηση Κολέμπα. Μάλιστα στον Πύργο τα έξοδα αποστολής της ομάδας κάλυψαν οι Blue Vayeros. Αν ο σύνδεσμος δεν έδινε τα χρήματα δεν θα πήγαινε η ομάδα να παίξει και θα μηδενιζόταν. Οι περισσότεροι παράγοντες στα Γιάννινα είχαν συμβιβαστεί με την ιδέα του υποβιβασμού πιο κάτω και από τη Γ’ Εθνική του ΠΑΣ γιατί τα χρέη ήταν μεγάλα. Και όσες προσπάθειες έγιναν δεν βρέθηκαν να αναλάβουν την ομάδα. Το τελευταίο αποκούμπι ήταν οι φίλαθλοι με επικεφαλής τον σύνδεσμο Blue Vayeros. Ο ΠΑΣ έχασε στον Πύργο με την βοήθεια και της σφαγιαστικής διαιτησίας του Δούρου με 3-1 και στη συνέχεια άρχισε η διάλυση, ενώ παράλληλα ιδρύθηκε η Α. Ε. Γιάννενα για να υπάρξει προφανώς διάδοχος κατάσταση. Μετά το μπαράζ άρχισαν κατά κύματα οι προσφυγές. Ο ΠΑΣ σώθηκε στη συνέχεια λόγω της παρέμβασης του Αλέξη Κούγια.

Όσο για το μπαράζ που έγινε σαν σήμερα στον Πύργο, ο Ηλυσιακός κέρδισε 3-1 με δύο γκολ του Κάμπα και ένα του Παργιανού. Το γκολ του ΠΑΣ ο Μητσιόπουλος. Πρόεδρος στον Ηλυσιακό ήταν ο Κωστής Πηλαδάκης και προπονητής ο Γιώργος Δώνης. Στο 78’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Κάκος και στο 86’ ο Παργιανός που χτύπησε τον Μπιλιλή.
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ: Χριστόπουλος, Γκίκας, Μένταν, Κάμπας (70’ Παργιανός), Μπανιάς, Βάλβης (81’ Πανέτας), Κατερίνης, Φέρστερ, Στουρνάρας, Τσιάτσιος, Κατσαρός (89’ Παπαδημητρίου).
ΠΑΣ: Κωτσόπουλος, Μπλέτσος (33’ Χατζηπαντελίδης), Γκαρόζης, Θάνος (85’ Κάκαβος), Κάκος, Αθανασίου (46’ Βαρτζιώτης), Σπυρόπουλος, Μπιλιλής, Μητσιόπουλος, Ντάσιος, Τριάντος.