Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Πρώτη φορά θα κάνει πρεμιέρα στην Τούμπα

Για πρώτη φορά ο ΠΑΣ Γιάννινα θα κάνει πρεμιέρα πρωταθλήματος στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ. 

Ξανασυναντήθηκαν σε πρεμιέρα πρωταθλήματος Α’ Εθνικής, αλλά στο στάδιο «Ζωσιμάδες» την αγωνιστική σεζόν 1981-82. Το ματς αυτό είχε λήξει ισόπαλο 0-0. Αυτά για την Ιστορία. Στο κυανόλευκο στρατόπεδο δεν έκαναν κανέναν σχολιασμό για την κλήρωση, καθώς συνηθίζεται να λέγεται ότι όλοι θα παίξουν με όλους και το ζητούμενο είναι η καλή προετοιμασία της ομάδας και όχι ποια θα είναι η σειρά των αγώνων.

Παίζει και αυτό κάποιον ρόλο αλλά δεν είναι το πρωτεύον ζήτημα. Πέρσι ο ΠΑΣ, κανονικά έπρεπε να κάνει πρεμιέρα στη Ριζούπολη με τον Απόλλωνα, αλλά ξεκίνησε να αγωνίζεται από την 3η αγωνιστική λόγω της μεγάλης αγωνιστικής απραξίας ένεκα της πανδημίας και έδωσε το πρώτο ματς στο γήπεδο Χαριλάου με τον Άρη. Όσον αφορά τις προηγούμενες πρεμιέρες των τελευταίων χρόνων στη μεγάλη κατηγορία, το 2018 ήταν με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, το 2017 με τον Αστέρα στην Τρίπολη, το 2016 με τον Ατρόμητο στα Γιάννινα και το 2015 με τη Βέροια στην Ημαθία. Όσον αφορά τα υπόλοιπα θέματα, ήσυχα πέρασε και η χθεσινή ημέρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι παίκτες συνέχισαν τις μίνι διακοπές, πλην ορισμένων που έκαναν ατομικό πρόγραμμα, λόγω του ρεπό που τους έδωσε ο προπονητής Ηρακλής Μεταξάς, μετά την επιστροφή από το Βέρμιο. Αύριο Πέμπτη θα ξαναρχίσουν οι προπονήσεις στο ΠΕΑΚΙ. Στα μεταγραφικά υπάρχει στασιμότητα. Ερωτηματικά υπάρχουν με τις περιπτώσεις των Οσάουε και Γκαρντάφσκι που ενώ τους είχαν και στο Βέρμιο δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα, αν αποκτηθούν ή όχι. Προφανώς υπάρχει κάποιος προβληματισμός για τις περιπτώσεις των.

ΠΗΡΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Μετά τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΟΦΗ, Αστέρα Τρίπολης, Ατρόμητο, πιστοποιητικό από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού εξασφάλισαν και οι ΠΑΕ Άρης και ΠΑΣ Γιάννινα. Παράλληλα η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έδωσε το «οk» και στον Λεβαδειακό. Από τις ομάδες της Super League 2, έχουν πάρει πιστοποιητικό και οι Β’ ομάδες Ολυμπιακού, ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, καθώς και τα Χανιά. Τα βάσανα και τα καρδιοχτύπια για τον ΠΑΣ, που υπήρχαν παλιότερα χρόνια όταν περνούσε από τέτοιες διαδικασίες, έχουν πλέον τελειώσει. Τα χρέη προς το Δημόσιο έχουν ρυθμιστεί με συνέπεια από το 2016 και μετά ο ΠΑΣ να περνά με την πρώτη όλες τις εξετάσεις, προσκομίζοντας κομπλέ φάκελο, όπως έγινε και τώρα με την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΝΕΩΝ

Ξεκίνησαν προετοιμασία για τη νέα σεζόν και οι ομάδες Νέων Κ19 και Κ17 υπό την επίβλεψη των προπονητών Χρήστου Αγγέλη και Μιχάλη Μπόλου αντίστοιχα. Οι προπονήσεις θα γίνονται στο γήπεδο Λιμνοπούλας και οι αγώνες στην ΕΠΣΗΠ. Κοντά τους βρέθηκε και ο Θανάσης Στάικος (βοηθός του Μεταξά), όπου μετέφερε χαιρετισμό του Ηρακλή Μεταξά στους νεαρούς παίκτες και ανέπτυξε το πρόγραμμα συνεργασίας που θα έχει το τεχνικό τιμ της ΠΑΕ με τις ομάδες Νέων. Στις ομάδες νέων γυμναστής θα είναι και τη νέα σεζόν ο Γιάννης Λώλης και εκπαιδευτής τερματοφυλάκων ο Νίκος Γκορτζής. Στην πρώτη συγκέντρωση τη διοίκηση της ΠΑΕ εκπροσώπησε ο Γιώργος Ιωάννου που είναι ο γενικός συντονιστής.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ

Ο Χουάν Ιτούρμπε αναμένεται την Τετάρτη (28/7) στη Θεσσαλονίκη για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Άρη.

-Ο Παναθηναϊκός προχωράει στην απόκτηση του 24χρονου Κροάτη κεντρικού αμυντικού, Ζβόνιμιρ Σάρλια, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Ανγκαρακουτσού

-Ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης με επιστολή του γνωστοποίησε την απόφασή του να σταματήσει την καριέρα του ως διαιτητής, αφήνοντας αιχμές κατά του νυν αρχιδιαιτητή, Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

– Ρήξη χιαστών υπέστη ο 29χρονος Ολλανδός επιτελικός μέσος του ΝΠΣ Βόλος Νταν Ριένστρα και θα χάσει το μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος.

Από την έντυπη έκδοση του “Ηπειρωτικού Αγώνα”