Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Στοίχημα διαρκείας οι μεταγραφές στον “Άγιαξ”

Η μάχη της παραμονής θα είναι δύσκολη τη νέα σεζόν και ο ΠΑΣ θα πρέπει να ετοιμαστεί κατάλληλα σε όλους τους τομείς 

Στη βάση του επέστρεψε την Κυριακή ο ΠΑΣ Γιάννινα, μετά από ένα δεκαήμερο προπονήσεων στα Τρία Πέντε Πηγάδια της Νάουσας. Καθώς μπήκαμε στην τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, θέλουν στην ομάδα μέχρι αρχές Αυγούστου να έχουν ολοκληρωθεί κατά ένα σημαντικό ποσοστό οι μεταγραφές.

Για τον λόγο αυτό ο πρόεδρος τα είπε για αρκετή ώρα με τον προπονητή Ηρακλή Μεταξά τόσο στο Βέρμιο δια ζώσης, όσο και τηλεφωνικά στα Γιάννινα. Εντός των ημερών ο κόουτς της ομάδας θα κάνει γραπτές εισηγήσεις για τις μεταγραφές αλλά και για παίκτες που θα δοθούν δανεικοί. Θα γίνουν ακόμη τρεις με τέσσερις μεταγραφές από το κέντρο και μπροστά για την κάλυψη θέσεων. Ο ΠΑΣ ψάχνει για αμυντικό χαφ και δύο επιθετικούς όπως και έναν πλάγιο χαφ. Εντός των ημερών θα αποφασιστεί τι θα γίνει και με τον 30χρονο Νιγηριανό επιθετικό Οσάουε και τον 27χρονο Γερμανοπολωνό αμυντικό Γκαρντάφσκι. Οι επόμενες ημέρες αναμένεται να είναι ενδιαφέρουσες από πλευράς μεταγραφικών εξελίξεων. Υπάρχει ανοιχτή και η περίπτωση Κόντε που εξιτάρει και το ενδιαφέρον των φιλάθλων.

Στο σημείο αυτό να επαναλάβουμε αυτό που γράψαμε και άλλες φορές. Δεν πρέπει να το πάρουν αψήφιστα στον ΠΑΣ και ο πρόεδρος πρέπει να κάνει τις μεταγραφές που προτείνονται από την τεχνική ηγεσία. Ούτε να επαναπαυτούν στον μύθο που πάει να καλλιεργηθεί ότι ο Χριστοβασίλης βγάζει… λαγούς από το καπέλο του, καθώς παίρνει παίκτες από μικρότερες κατηγορίες και του βγαίνουν διαμάντια. Ότι κάνει καλή διαχείριση δεν το αμφισβητεί κανείς, αλλά όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός, δεν είναι κάθε μέρα Πασχαλιά. Αν δεν βγει ο….λαγός τι θα γίνει; Το νέο πρωτάθλημα θα είναι περισσότερο ανταγωνιστικό σε σχέση με πέρσι, αφού όλες οι ομάδες με τις οποίες θα παλέψει ο ΠΑΣ για την παραμονή πήραν καλούς προπονητές, άλλαξαν γραμμή πλεύσης και ενισχύθηκαν με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Στην τοπική ομάδα μπορεί να πλεονάζει το φιλότιμο των παικτών και να γίνεται καλή δουλειά από την τεχνική ηγεσία, αλλά πρέπει να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στο ρόστερ. Το άσχημο είναι ότι δεν έγινε κανένα φιλικό παιχνίδι και όλοι αρκούνται σε αυτό που βλέπουν στις προπονήσεις. Όμως τα φιλικά είναι χρήσιμα, δείχνουν τις αδυναμίες -όταν υπάρχουν- και χτυπάνε καμπανάκια. Ο ΠΑΣ θα δώσει το πρώτο φιλικό την άλλη Τετάρτη 4 Αυγούστου στη Λαμία, σε αντίθεση με άλλες ομάδες που έδωσαν τρία και τέσσερα φιλικά. Ήταν λάθος η επιλογή της Πολωνίας για προετοιμασία, σε εποχή πανδημίας. Και αυτά τα λάθη πληρώνει τώρα η ομάδα με την έλλειψη φιλικών αγώνων, αφού οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ είχαν κάνει το πρόγραμμά τους από καιρό, ενώ οι ομάδες της Β’ Εθνικής τώρα ξεκινούν προετοιμασία.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Διήμερο ρεπό έδωσε στους παίκτες του ο Ηρακλής Μεταξάς, μετά την επιστροφή από το Βέρμιο, που έγινε το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής. Η επόμενη προπόνηση είναι προγραμματισμένη για το πρωί της Τετάρτης 28 Ιουλίου, κάτω από δύσκολες συνθήκες λόγω του καύσωνα των ημερών. Μόνο κάποιοι παίκτες πήραν πρόγραμμα από τον γυμναστή Γιάννη Ντουρουντό, για να καλύψουν κενά που έχουν και αφορά τους Σνάιντερ και Οσάουε. Οι περισσότεροι εκμεταλλεύτηκαν το ρεπό προσφεύγοντας σε γειτονικές παραλίες για μπάνιο και ξεκούραση.