Σάββατο 29 Μαΐου 2021

Τεχνικό δίδυμο με τον γιό του ο Θαλής Τσιριμώκος

Ο Θαλής Τσιριμώκος υπήρξε από τους μεγαλύτερους κανονιέρηδες του ΠΑΣ

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ο Θαλής Τσιριμώκος, μπορεί να αγωνίστηκε μόνο μία χρονιά στον ΠΑΣ Γιάννινα (σεζόν 1979-80), αλλά άφησε έντονα το στίγμα του στην ομάδα. Για τον κόσμο των Ιωαννίνων, είναι σαν να έπαιξε χρόνια στον ΠΑΣ. Είναι από τους μεγαλύτερους κανονιέρηδες που φόρεσαν τη βαριά φανέλα του «Άγιαξ της Ηπείρου».

Εκείνη τη χρονιά, με προπονητή τον Γιάτσεκ Γκμοχ από τον Δεκέμβριο του 1979 και μετά, λίγο έλειψε να βγει πρώτος σκόρερ στην Α’ Εθνική Κατηγορία, καθώς σημείωσε 16 γκολ με τη φανέλα του ΠΑΣ. Πρώτος σκόρερ τελικά αναδείχθηκε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς της ΑΕΚ με 25 γκολ και στη δεύτερη θέση Θαλής Τσιριμώκος του ΠΑΣ και Γιώργος Κωστίκος του ΠΑΟΚ με 16 γκολ. Ο Τσιριμώκος, μετά τον ΠΑΣ αγωνίστηκε σε Άρη, ΟΦΗ, Απόλλωνα Αθηνών. Στον ΠΑΣ τον είχε προτείνει ο Νίκος Αλέφαντος. Όμως στην πρεμιέρα έγινε το επεισόδιο στο Καυτατζόγλειο με αστυνομικούς και ο Αλέφαντος τελείωσε από τον ΠΑΣ. για ένα διάστημα υπήρξε τεχνικό δίδυμο Σιόντη, Τζαμάκου, ώσπου 2 Δεκεμβρίου 1979 ανέλαβε ο Γιάτσεκ Γκμοχ.

Αυτά ως εισαγωγή για θυμηθούμε την Ιστορία του Θαλή στα Γιάννινα. Στα πρώτα χρόνια του Χριστοβασίλη πέρασε και ως τεχνικός διευθυντής από την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Αφού σταμάτησε το ποδόσφαιρο έγινε προπονητής σε ακαδημίες και ερασιτεχνικές ομάδες των Αθηνών. Τώρα, προπονητής έγινε και ο γιός του Θαλή, ο Γιάννης Τσιριμώκος, που έκανε ξεχωριστή καριέρα ως παίκτης χαντ μπολ στο εξωτερικό. Την εβδομάδα που πέρασε, πατέρας και γιός, Θαλής και Γιάννης Τσιριμώκος, ως τεχνικό δίδυμο ανέλαβαν την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού Αγίου Στεφάνου Αττικής. Είναι η ομάδα που ξεκίνησε το ποδόσφαιρο ο Τάσος Πάντος. Δεν είναι και τόσο σύνηθες φαινόμενο, πατέρας και γιός να είναι προπονητές στην ίδια ομάδα.
Η διοίκηση του Ολυμπιακού σε ανακοίνωση αναφέρει: «Ένας θρύλος των γηπέδων επιστρέφει στην ομάδα μας! Σε συμφωνία με το τεχνικό δίδυμο Θαλή και Γιάννη Τσιριμώκου ήρθε ο πρόεδρος της ομάδας μας Παπαναστασίου Θοδωρής μετά από την ομόφωνη απόφαση του νέου Δ.Σ. για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας. Για το βιογραφικό του τεράστιου Θαλή Τσιριμώκου θα χρειαστούν πολλές σελίδες, αυτό όμως που έφερε αυτήν την συνεργασία είναι η ταύτιση των απόψεων μας για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, η όρεξη για δουλειά μέσα στο γήπεδο και ο στόχος μας να δημιουργήσουμε μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα την καινούρια δύσκολη ποδοσφαιρική χρονιά. Θαλή και Γιάννη καλώς ήρθατε ξανά στο σπίτι σας».