Σάββατο 29 Μαΐου 2021

Τα μεταγραφικά πλάνα του ΠΑΣ Γιάννινα

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ


Η μεταγραφολογία είναι φρούτο της εποχής, από τη στιγμή που σταμάτησαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις και γίνεται ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν.

Δε θα μπορούσε ασφαλώς να λείψει και από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Πολλά λέγονται, γράφονται, φημολογούνται για παίκτες που φεύγουν και για αυτούς που θα έρθουν. Όμως τίποτα δεν είναι ακόμα οριστικό και στον ΠΑΣ έχουν θέσει όλα τα ζητήματα πάνω στο τραπέζι, χωρίς να βιάζονται στη λήψη αποφάσεων. Εξετάζονται περιπτώσεις παικτών, από Ελλάδα και εξωτερικό, που προτάθηκαν τώρα από γραφεία μάνατζερ, αλλά και περιπτώσεις παικτών που είχαν εντοπιστεί από καιρό και ήταν υπό διακριτική παρακολούθηση η πορεία τους.

Καμία ομάδα δεν πάει από τη μια σεζόν στην άλλη με το ίδιο ακριβώς ρόστερ. Στον «Άγιαξ της Ηπείρου» αναμένεται να γίνουν αρκετές προσθαφαιρέσεις. Ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης, με τη βοήθεια του γιού του Παναγιώτη Χριστοβασίλη, που είναι και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, με τη συνδρομή κάποιων ατζέντηδων που έχουν εμπιστοσύνη, εξετάζουν αρκετές περιπτώσεις παικτών. Όπως τονίσαμε και άλλες φορές, θα αποκτηθούν 8-10 ποδοσφαιριστές για να καλυφθούν τα κενά. Μεταξύ αυτών και νεαροί σε ηλικία από μικρότερες κατηγορίες, που έχουν το ταλέντο και τη δίψα της διάκρισης. Σε κάποιες θέσεις κλειδιά θα αποκτηθούν έμπειροι παίκτες.

Από τους ξένους που έχουν περάσει, κόλλησαν πιο εύκολα με την ομάδα Ισπανοί και Λατινοαμερικάνοι. Και σε αυτές τις αγορές γίνεται σχετική έρευνα. Έχουν «τσεκαριστεί» και παίκτες από την Ελλάδα. Με ορισμένους υπάρχουν επαφές, αλλά δεν είναι ακόμη ο κατάλληλος χρόνος για ανακοινώσεις. Θα γίνουν προσθήκες σε όλες τις γραμμές, ακόμα και τερματοφύλακα, αν αποχωρήσει ο Χουτεσιώτης που λήγει το συμβόλαιό του. Θα αποκτηθούν δύο αμυντικοί, ένα αμυντικό χαφ, δύο χαφ για τις πτέρυγες και τρεις επιθετικοί. Στο που θέλει ενισχύσεις η ομάδα το είπε στη διοίκηση και ο Αργύρης Γιαννίκης, ανεξάρτητα αν αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία. Οι καλές σχέσεις με τη διοίκηση υπάρχουν και θα υπάρχουν. Τέλος, εξετάζονται και περιπτώσεις προπονητών από το εξωτερικό, που να έχουν τα χαρακτηριστικά του Γιαννίκη.

Στην Εθνική Ελπίδων και οι Λιάσος, Λώλης

Στην Εθνική Ελπίδων ο Αλέξανδρος Λώλης (φωτο)


Η καλή γενικά πορεία του ΠΑΣ Γιάννινα στο πρωτάθλημα και οι εμφανίσεις των παικτών του δεν πέρασαν απαρατήρητες από τους ομοσπονδιακούς προπονητές. Η προχθεσινή κλήση στην Εθνική ανδρών του Μανώλη Σάλιακα από τον Τζον Φαν΄τ Σχιπ έχει πολύ μεγάλη σημασία για τον ποδοσφαιριστή, αλλά και για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Είναι πολύ λίγοι οι ποδοσφαιριστές μικρομεσαίων επαρχιακών ομάδων που κλήθηκαν στην Εθνική.

Στην 55χρονη Ιστορία του ΠΑΣ, ο Σάλιακας είναι ο έκτος στη σειρά εν ενεργεία παίκτης του «Άγιαξ της Ηπείρου» που κλήθηκε στο εθνικό συγκρότημα. Είχαν προηγηθεί οι Θανάσης Παπάζογλου, Εδουάρδο Κοντογιωργάκης, Νίκος Λιάκος, Ανδρέας Μπονόβας και πριν από μερικά χρόνια ο Μάρκος Βελλίδης. Το γεγονός αυτό είχε θετική απήχηση στα Γιάννινα και δεν αποκλείεται, αν πάει καλά με την Εθνική, να έρθουν και μεταγραφικές προτάσεις. Η οικογένεια των διεθνών μεγάλωσε περισσότερο, καθώς χθες κλήθηκαν στην Εθνική Ελπίδων οι νεαροί μέσοι της ομάδας Άγγελος Λιάσος και Αλέξανδρος Λώλης για τον εκτός έδρας αγώνα με το Λιχτενστάιν (Sportpark Eschen-Mauren, 05/06/2021, 17:00), στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος αυτής της κατηγορίας. Είναι ποδοσφαιριστές που βγήκαν από τις ομάδες νέων του ΠΑΣ, ο Αργύρης Γιαννίκης τους έδωσε χρόνο συμμετοχής, ενώ τώρα, με την κλήση στην Εθνική Ελπίδων, ανοίγουν περισσότερο οι ορίζοντες της καριέρας τους.

Επίσης, στις τελευταίες κλήσεις του Τζον Φαν΄τ Σχιπ για τα φιλικά παιχνίδια με Βέλγιο και Νορβηγία βρίσκονται και παίκτες που καθιερώθηκαν στη Σούπερ Λίγκα με τη φανέλα του ΠΑΣ, όπως οι Λεονάρντο Κούτρης, Αλέξανδρος Πασχαλάκης και Ντίνος Μαυροπάνος. Ο τελευταίος είχε πουληθεί στην Άρσεναλ πριν από δύο χρόνια, με το αστρονομικό για τα δεδομένα του ΠΑΣ ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ.