Σάββατο 29 Μαΐου 2021

Μετά τον Εραμούσπε ανανεώνει και ο Μπρένερ

Μετά τον Εραμούσπε (πανηγυρίζει για το γκολ επί του Ολυμπιακού) θα μείνει και ο Μπρένερ στον ΠΑΣ

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ


Για άλλα δύο χρόνια θα είναι παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα ο Ροντρίγκο Εραμούσπε, καθώς σήμερα η ΠΑΕ ανακοίνωσε την ανανέωση του συμβολαίου του μέχρι 30 Ιουνίου 2023.

Ο 31χρονος αργεντινός αμυντικός είχε καλή παρουσία (22 συμμετοχές και 1 γκολ) στη Σούπερ Λίγκα και ως εκ τούτου του έγινε πρόταση ανανέωσης που την αποδέχθηκε. Χθες στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ δήλωσε τα εξής: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα και αυτή την πόλη. Η χρονιά που πέρασε, ήταν πολύ καλή αλλά και δύσκολη εξαιτίας των παγκόσμιων συνθηκών. Περιμένω να παίξω στο Ζωσιμάδες με τον κόσμο μας στο γήπεδο και να κάνουμε μία εξαιρετική σεζόν».

Ο Εραμούσπε τα πήγε καλά στο κέντρο της άμυνας, ως δίδυμο ενίοτε με Παντελάκη και Κάργα. Είχε αποκτηθεί πέρσι για έναν χρόνο από την Ατλέτικο Τουκαμάν. Στην Αργεντινή αγωνίστηκε και σε άλλες γνωστές ομάδες, όπως οι Λανούς, Ουρακάν, Ατλέτικο Ραφαέλα και Τίγκρε, ενώ πέρασε και από ομάδες της Κολομβίας, της Βολιβίας και της Ουρουγουάης.

Στον ΠΑΣ θα μείνει και ο έτερος Αργεντινός, ο Φαμπρίτσιο Μπρένερ. Αυτό είναι που τρενάρει λίγο την υπόθεση, καθώς θα πρέπει να σταλούν τα χαρτιά από την Ατλέτικο Μπελγκράνο για την επέκταση του δανεισμού. Ο Μπρένερ συμφώνησε με τον πρόεδρο Γιώργο Χριστοβασίλη να συνεχίσει στον ΠΑΣ και στην ΠΑΕ είναι βέβαιοι ότι θα πέσουν πολύ σύντομα και μ’ αυτόν οι υπογραφές για νέο συμβόλαιο. Ο Εραμούσπε είναι ο τρίτος παίκτης στη σειρά που ανανεώνει το συμβόλαιο, αφού είχαν προηγηθεί οι Λοντίγκιν και Πήλιος.

Πρόταση ανανέωσης είχε γίνει από τον Χριστοβασίλη και στους Παμλίδη, Καρτάλη και Ελευθεριάδη, αλλά δεν τα βρήκαν στο οικονομικό. Όμως δεν κόπηκαν και εντελώς οι γέφυρες επικοινωνίας. Πριν φύγουν για διακοπές, ο Χριστοβασίλης τους είπε ότι η πρόταση που τους έκανε, θα ισχύσει όσο καιρό χρειαστεί να το σκεφτούν καλύτερα, να δουν και τα δεδομένα που υπάρχουν στη μεταγραφική αγορά και να αποφασίσουν ανάλογα. Αν θελήσουν να μείνουν, οι πόρτες θα είναι ανοιχτές μέχρι ενός εύλογου χρονικού διαστήματος.

Το ίδιο είπε ο ηγέτης της ομάδας και στον Κάστρο, που πήγε διακοπές στην πατρίδα του την Κολομβία. Αν θέλει να μείνει εκεί και δεν μπορεί να συνεχίσει στα Γιάννινα, αφού έχει ένα ακόμη χρόνο συμβόλαιο, με το ζόρι δεν μπορεί να γίνει συνεργασία. Να το πει εγκαίρως και να λυθεί η συνεργασία. Διαφορετικά, να γνωστοποιήσει την απόφασή του και να επιστρέψει με γεμάτες μπαταρίες για να κάνει καλύτερη σεζόν στο νέο πρωτάθλημα.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους μεταγραφικούς στόχους, κλεισμένος φέρεται ο Καραχάλιος του Λεβαδειακού, ενώ φημολογείται ενδιαφέρον για τον Καραγιάννη του Παναθηναϊκού, τον Ιατρούδη της ΑΕΚ και τον παλιό άσο της Ξάνθης Παναγιώτη Τριάδη. Ο αδελφός του τελευταίου, ο νεαρός Αλέξανδρος Τριάδης, είναι από πέρσι παίκτης του ΠΑΣ.

Ανοιχτό παραμένει και το θέμα προπονητή, που είναι πρώτης προτεραιότητας. Πρώτα ο κόουτς και μετά οι μεταγραφές. Φημολογούνται διάφορα, ότι θα έρθει λατινοαμερικάνος προπονητής, από τη Γερμανία και από το Βέλγιο. Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες. Ούτε και οι στενοί συνεργάτες του Χριστοβασίλη ξέρουν με ποιους μιλάει ο πρόεδρος. Η έκπληξη θα γίνει όπως πέρσι με τον Γιαννίκη, που ανακοινώθηκε ξαφνικά, χωρίς να έχει δει το όνομά του το φως της δημοσιότητας.

Η ταυτότητα του Ροντρίγκο Εραμούσπε

ΘΕΣΗ: Κεντρικός αμυντικός

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ: 3/5/1990 στο Μπουένος Άιρες

ΥΨΟΣ: 1.91 μ.

ΚΑΡΙΕΡΑ

2012-13: Λανούς 1 συμμ. (Πριμέρα Ντιβιζιόν)

2012-13: Ουρακάν 15 συμμ. 1 γκολ (Πριμέρα Β)

2013-14: Ατλέτικο Ραφαέλα 35 συμ. 1 γκολ (Πριμέρα Ντιβιζιόν)

2014-15: Ουρακάν 19 συμμ. 2 γκολ (Πριμέρα Β)

2014-15: Κίτο 1 συμμ. (Κολομβία)

2015-16: Λανούς 2 συμμ. (Πριμέρα Ντιβιζιόν)

2015-16: Τίγκρε 12 συμμ. (Πριμέρα Ντιβιζιόν)

2016-17: Ουνιόν Σάντα Φε 12 συμμ. 1 γκολ (Πριμέρα Ντιβιζιόν)

2017-18: Ιντεπεντιέντε 13 συμμ. 3 γκο, (Λίγκα Κολομβίας)

2017-18: Νασιονάλ 23 συμμ. 3 γκολ (Λίγκα Ουρουγουάης)

2018-19: Μπλούμινγκ 16 συμμ. 2 γκολ (Λίγκα Βολιβίας)

2019-20: Ατλέτικο Μελγκράνο 16 συμμ 1 γκολ (Πριμέρα Νασιονάλ)

2020-21: ΠΑΣ Γιάννινα 22 συμμ. 1 γκολ (Ελληνική Σούπερ Λίγκα)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η Πριμέρα Ντιβιζιόν σε αναγωγή με την Ελλάδα είναι το πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής της Αργεντινής και ο Πριμέρα Νασιονάλ Β΄ Εθνικής.

Θέλει Καρτάλη ο Ιωνικός

Σύμφωνα με το sportime, μεταξύ των μεταγραφικών στόχων του Ιωνικού Νίκαιας είναι και o Αλέξανδρος Καρτάλης. Ο χαφ του ΠΑΣ Γιάννινα αρέσει στους Νικαιώτες, αλλά πολύ δύσκολα θα προχωρήσει. Ο Ελληνογερμανός μέσος μένει ελεύθερος από τον «Αγιαξ της Ηπείρου», ωστόσο πολύ δύσκολα θα κατηφορίσει στη Νίκαια. Ψάχνεται περισσότερο για Γερμανία, περιμένοντας παράλληλα και τον Αργύρη Γιαννίκη, με τον τελευταίο να του έχει μεταφέρει ότι θα είναι στις επιλογές του και στην επόμενη «στάση» της προπονητικής του καριέρας.