Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

Σαν πρώτο φιλικό, καλά τα πήγε ο ΠΑΣ παρά την ήττα από την ΑΕΛ


Μονομαχία του Αποστολόπουλου με τον Μπούστος της ΑΕΛ (Φωτογραφία: ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΣΤΑΜΟΥΛΗ)


Mε ένα καταπληκτικό γκολ που σημείωσε ο Ζίφκοβιτς στο 56’ με απευθείας χτύπημα κόρνερ που θύμησε …Βασίλη Χατζηπαναγή, η Λάρισα κέρδισε 1-0 τον ΠΑΣ στο σημερινό φιλικό παιχνίδι που έγινε στο στάδιο «Ζωσιμάδες» παρουσία 600 θεατών και με υψηλή θερμοκρασία.
Το γκολ της ΑΕΛ ήταν και η καλύτερη φάση του αγώνα. Η μπάλα είχε φάλτσο, ο Περιστερίδης έκανε κακό υπολογισμό και κατέληξε στα δίχτυα. Ο σκόρερ είναι και το πρόσωπο του αγώνα, καθώς στο 40’ είχε και κεφαλιά στο δοκάρι. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Οι ομάδες είχαν από ένα καλό ημίχρονο. Στο πρώτο 45λεπτο είχε καλύτερη παρουσία ο ΠΑΣ, ενώ στην επανάληψη η ΑΕΛ ήταν καλύτερη, όπου σφράγισε και τη νίκη. Ήταν το πρώτο φιλικό για τον «Άγιαξ» και πρέπει να κριθεί με αυτό το δεδομένο. Ασφαλώς και θέλει ακόμα δουλειά. Ωστόσο δεν έλειψαν και οι καλές στιγμές, ειδικά στο α’ ημίχρονο που έφτασε τρεις φορές κοντά στο γκολ, ενέργειες που προκάλεσαν χειροκροτήματα από την πλευρά των φιλάθλων.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Αρίστευσε ο διαιτητής Τσέτσιλας (Γρεβενών), ενώ πολύ καλά τα πήγαν και οι βοηθοί του Μωϋσιάδης (Ηπείρου), Θανασιάς (Ηπείρου).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Γιαννίκογλου (46’ Περιστερίδης), Αποστολόπουλος (46’ Οικονομόπουλος), Ζιούλης (62’ Γώγος), Πανουργιάς (62’ Ζιώγκος), Σιόντης (46’ Ράντοβατς), Καρτάλης (62’ Πήλιος), Ελευθεριάδης (46’ Ξύδας), Νικολιάς (62’ Γροσδάνης), Νάουμετς, Μπουκουβάλας (46΄Λιάσος), Παμλίδης (46’ Λεό – 80’ Βασιλάκης).

ΛΑΡΙΣΑ: Κρίστινσον (62’ Ρίστιτς), Καρανίκας (62’ Μπέρτος), Μπράλιτς (62’ Γκόλιας), Ζίζιτς (46’ Μόρας), Μιχαήλ (62’ Χαλάτσης), Ζίβκοβιτς (62’ Στάνκοβιτς), Σετσέροβιτς (46’ Μπάλλας), Φατιόν (62’ Γκοίκοβιτς), Ντάουντα (62’ Φιλίποβιτς), Μπούστος (46’ Γιάκος), Νούνιτς (62’ Σικάφκα).

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ Ο ΓΙΑΝΝΙΚΗΣ


Ο προπονητής του ΠΑΣ Αργύρης Γιαννίκης μετά το τέλος της αναμέτρησης δήλωσε: «Αντιμετωπίζαμε την ΑΕΛ που έδινε το τέταρτο φιλικό της και είναι 3 εβδομάδες πιο μπροστά σε προετοιμασία, οπότε είναι πιο προχωρημένη. Κάναμε ένα βήμα μπροστά και δείξαμε εν μέρει τι θέλουμε να παίξουμε. Όσον αφορά το αποτέλεσμα, σίγουρα θέλουμε να κερδίζουμε, αλλά στα φιλικά μας ενδιαφέρει η εικόνα και η εξέλιξη, να δούμε λαθάκια. Αυτά που θέλαμε να δουλέψουμε, με γρήγορη μεταφορά μπάλας, γρήγορο πρέσινγκ , τα πετύχαμε. Είμαι ευχαριστημένος σε γενικές γραμμές από την εικόνα του παιχνιδιού».