Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

Στιγμιότυπα και...ψίθυροι από την προετοιμασία στο Καρπενήσι


Κάθε καλοκαίρι ο ΠΑΣ, από το 2013 και μετά, επιλέγει το Καρπενήσι ως τόπο προετοιμασίας

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Γιατί έχει τις ιδανικότερες συνθήκες σε κλίμα αλλά και εγκαταστάσεις για να κάνουν ο προπονητής και οι παίκτες όσο το δυνατόν καλύτερα τη δουλειά τους.
Μάλιστα αυτήν την εποχή το ιδιόκτητο γήπεδο ποδοσφαίρου που έχει το ξενοδοχείο είναι στη διάθεση αποκλειστικά του ΠΑΣ και ο Γιαννίκης μπορεί να κάνει το πρόγραμμα χωρίς να έχει περιορισμό χρόνου. Ο ΠΑΣ θα γυρίσει μεθαύριο Πέμπτη στα Γιάννινα και την ίδια μέρα θα πάνε Καρπενήσι, στο ίδιο ξενοδοχείο, οι ομάδες νέων Κ19 και Κ17 της ΑΕΚ

Νικολιάς: «Υγεία να έχουμε και όλα θα πάνε καλά»

Στο περιθώριο μιας προπόνησης, ο Αλέξανδρος Νικολιάς, όταν τον ρωτήσαμε πώς πάει η δουλειά στο Καρπενήσι, τόνισε: «Όταν υπάρχει πολλή δουλειά, υπάρχει και κούραση. Να είμαστε καλά πάνω απ’ όλα, να έχουμε υγεία και πιστεύω ό,τι όλα θα πάνε καλά στο πρωτάθλημα. Όποιος δουλεύει, ανταμείβεται στο ποδόσφαιρο».

Οι παλιοί δίπλα στους νέους

Από την πρώτη ημέρα που βρεθήκαμε στο Καρπενήσι, όλοι μας είπαν ότι υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα στην ομάδα. Αυτό βγαίνει όχι μόνο στην προπόνηση αλλά και στον ελεύθερο χρόνο, όπου όλοι οι παίκτες είναι φίλοι μεταξύ τους. «Υπάρχει μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα στην ομάδα, είμαστε όλοι μια παρέα και δεν καταλαβαίνουμε πως περνάει τόσο γρήγορα και ευχάριστα ο χρόνος, παρά την κούραση από τις προπονήσεις» μας είπε βασικός ποδοσφαιριστής. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι νέοι παίκτες γρήγορα εξοικειώθηκαν στο κλίμα της ομάδας, καθώς οι παλιοί παίκτες πολλές φορές είναι μαζί τους, πρόθυμοι να βοηθήσουν σε ό,τι χρειαστεί.

Το αίμα νερό δεν γίνεται

Την ίδια εποχή με τον ΠΑΣ έκανε προετοιμασία και η Λάρισα, την οποία ολοκλήρωσε με το φιλικό που έδωσε κόντρα στον Παναιτωλικό. Κάποια στιγμή που οι ομάδες είχαν ρεπό, πολλοί παίκτες του ΠΑΣ συναντήθηκαν με τους πρώην συμπαίκτες τους Αλέξη Μιχαήλ, Ευριπίδη Γιάκο, Νίκο Καρανίκα, που είναι τώρα στην ΑΕΛ. Και ασφαλώς είχαν πολλά να πουν και να θυμηθούν. Ειδικά οι Μιχαήλ και Γιάκος, που βγήκαν από τις υποδομές του ΠΑΣ. Το αίμα νερό δεν γίνεται, όπως λέει και ο λαός.

Τέλεια επιστημονική υποστήριξη

Ένα ολόκληρο φυσιοθεραπευτικό κέντρο στήθηκε στο Καρπενήσι από τον Φίλιππο Σκόρδο για την υποστήριξη των ποδοσφαιριστών. Ένα φορτηγό κουβάλησε τα μηχανήματα στο Καρπενήσι από το PHYSIO activ για να γίνεται πληρέστερα η δουλειά των φυσικοθεραπευτών, με επικεφαλής τον άριστο επιστήμονα Φίλιππο Σκόρδο και συνεργάτες τους Μάριο Λάμπρο, Στέφανο Καρβούνη, Χαράλαμπο Τσόδουλο, Στέφανο Φίλο. Δύο φορές την ημέρα, μετά τις προπονήσεις, όλοι οι παίκτες περνούν από έλεγχο και ακολουθούν όλες τις οδηγίες των υπευθύνων. Και όπως μας έλεγαν όλοι στο Καρπενήσι, τα πάντα πήγαν καλά και βγήκε χωρίς απώλειες το πρόγραμμα. Ο σοβαρός τραυματισμός του Σεργκελασβίλι στην πρώτη προπόνηση ήταν απλώς ένα ατυχές περιστατικό, από αυτά που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Ο Φίλιππος Σκόρδος είναι σε καθημερινή επαφή και με τον γιατρό της ομάδας Σταύρο Ριστάνη.


Ποιοι είναι στην προετοιμασία

Ο ΠΑΣ διαμένει όλα τα χρόνια στο ξενοδοχείο «Avaris», που είναι χτισμένο πάνω από το Καρπενήσι, στην έξοδο της πόλης προς Αγρίνιο και γέφυρα Τατάρνας. Ας δούμε ποιοι δουλεύουν για την ομάδα στο Καρπενήσι.
Αρχηγός αποστολής είναι ο τεχνικός διευθυντής Δημήτρης Νιαρχάκος. 
Τεχνικό τιμ: Προπονητής Αργύρης Γιαννίκης, βοηθός Νίκος Μπαδήμας, γυμναστής Γιάννης Ντουρουντός, εκπαιδευτής τερματοφυλάκων Σπύρος Χριστόπουλος, συνεργάτης στον τομέα φυσικής κατάστασης Νίκος Γκορτζής.
Ποδοσφαιριστές: Περιστερίδης, Γιαννίκογλου, Βενετικίδης (τερματοφύλακες), Σκόνδρας, Ζιούλης, Ζώγκος, Βασιλάκης, Μπουκουβάλας, Αποστολόπουλος, Καρτάλης, Γώγος, Οικονομόπουλος, Πανουργιάς (αμυντικοί), Σιόντης, Πάντελιτς, Γροσδάνης, Νικολιάς, Λιάσος, Πήλιος, Νάουμετς, Κ. Παπαδόπουλος, Ράντοβατς (μέσοι), Ξύδας, Παμλίδης, Λεό, Κριζμάν, Λώλης, Ελευθεριάδης (επιθετικοί).
Ιατρικό τιμ: Φίλιππος Σκόρδος φυσιοθεραπευτής και οι συνεργάτες του Μάριος Λάμπρος, Στέφανος Καρβούνης, Χαράλαμπος Τσόδουλος, Στέφανος Φίλος.
Υπεύθυνος επικοινωνίας: Κώστας Πεδιαδιτάκης.
Φροντιστές: Λευτέρης Βασιλείου, Βασίλειος Παναγιώτου.
Οδηγός λεωφορείου: Κώστας Τσινάβος.



Γέμισε ομάδες το Καρπενήσι

Εκτός από τον ΠΑΣ και άλλες ομάδες επέλεξαν το Καρπενήσι για προετοιμασία. Η αρχή έγινε με Λαμία, Πανιώνιο και ακολούθησαν Λάρισα, Παναιτωλικός, ΝΠΣ Βόλος, ΠΑΣ Γιάννινα. Στη συνέχεια αναμένονται Λεβαδειακός, Πλατανιάς, Τρίκαλα και οι ομάδες νέων της ΑΕΚ. Προετοιμάζονται επίσης ομάδες άλλων αθλημάτων. Τρέχουν και δεν φτάνουν οι ακούραστοι τοπικοί ρεπόρτερ Δημήτρης και Παναγιώτης Κολλημένος, για να καλύψουν όλες τις ομάδες και όλες τις εκδηλώσεις, καθώς πρόθυμα εξυπηρετούν πολλούς συναδέλφους από άλλες περιοχές. Στο Καρπενήσι διατηρούν και την αξιόλογη ιστοσελίδα evryraniasport.blogspot.com.

 Βιντεοσκόπηση των προπονήσεων

Κάθε φορά που η ομάδα παίζει δίτερμα στο Καρπενήσι, με τη βοήθεια του υπεύθυνου επικοινωνίας Κώστα Πεδιαδιτάκη, γίνεται βιντεοσκόπηση και στη συνέχεια ο προπονητής Αργύρης Γιαννίκης επιλέγει τα κομμάτια που θέλει και σε συγκέντρωση με τους παίκτες σε ειδική αίθουσα του ξενοδοχείου, τους κάνει την σχετική ανάλυση. Τι πήγε και τι δεν πήγε καλά, τους δείχνει τις κινήσεις και ακολουθεί μια δημιουργική συζήτηση με τους παίκτες πάνω στο τακτικό κομμάτι.