Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Ο Σκόνδρας για το βάρος της φανέλας και την ευθύνη του αρχηγού


Αριστερά ο αρχηγός του ΠΑΣ Απόστολος Σκόνδρας σε δίτερμα στο Καρπενήσι 

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Στο Καρπενήσι με υπομονή και σκληρή δουλειά χτίζεται ο νέος ΠΑΣ Γιάννινα, από τον προπονητή Αργύρη Γιαννίκη, με στόχο να έχει ένα προσωρινό πέρασμα από τη Σούπερ Λίγκα 2 και του χρόνου τέτοιο καιρό να ετοιμάζεται πάλι για νέες διακρίσεις στη μεγάλη Κατηγορία. Οι ημέρες περνούν με δουλειά και μεγάλη προσπάθεια απ’ όλους. Σχεδόν η προετοιμασία ολοκληρώθηκε, αφού αύριο μετά την πρωινή προπόνηση, η ομάδα θα επιστρέψει στα Γιάννινα. 

Για τη δουλειά που γίνεται στο Καρπενήσι, μας μίλησε ο αρχηγός του ΠΑΣ Απόστολος Σκόνδρας: «Είμαστε μια νέα ομάδα από την οποία έχουν φύγει πάρα πολλοί παίκτες. Ήρθαν όμως παιδιά με φιλοδοξίες, νεαροί επί το πλείστον, και εμείς οι παλιότεροι και πιο έμπειροι, οφείλουμε να τα βοηθήσουμε. Έχουμε και νέο προπονητή με φιλοδοξίες και πολλές γνώσεις. Πρέπει να τον βοηθήσουμε και εμείς, όπως θα βοηθήσει και αυτός εμάς με τη δουλειά που κάνει. Γίνεται καλή δουλειά, η οποία πρέπει να συνεχιστεί μέχρι τέλος, για να επιστρέψει πάλι ο ΠΑΣ στη Σούπερ Λίγκα 1, εκεί που ανήκει. Ο πρωταθλητισμός είναι δύσκολη υπόθεση, αλλά είμαστε ο ΠΑΣ Γιάννινα και πρέπει να το δείξουμε. Όλοι θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με την πίεση. Πιστεύω ότι έχουμε την καλύτερη ομάδα στην κατηγορία, αλλά αυτό να το δείξουμε στο γήπεδο».

Όσο για το που θα στηριχτεί ο ΠΑΣ τόνισε: «Στον καλό εαυτό του. Πρώτα θα εξαρτηθεί η κατάκτηση του στόχου από την δική μας πορεία και μετά από τους άλλους. Κάθε Κυριακή θα πρέπει να αποδεικνύουμε ότι είμαστε ο ΠΑΣ Γιάννινα και πρέπει να κερδίζουμε. Στο τέλος που θα γίνει το ταμείο, να κερδίσουμε την κατηγορία και ο υποβιβασμός ήταν μια κακή παρένθεση που έκλεισε, μια κακή ανάμνηση που έσβησε».

Για τον κόσμο του ΠΑΣ ο Σκόνδρας ανέφερε με έμφαση: «Το μόνο που τους υποσχόμαστε είναι ότι θα δώσουμε όλοι οι παίκτες τον καλύτερο εαυτό μας για να έχουμε μια πετυχημένη χρονιά που θα σφραγιστεί με την επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία. Κάνω έκκληση στον κόσμο να μας στηρίξει φέτος, γιατί είναι μια δύσκολη και περίεργη γενικά χρονιά. Ο κόσμος καλά κάνει και είναι απαιτητικός, θέλει να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε».

Ο αρχηγός του «Άγιαξ» έζησε τις μαγικές στιγμές, τέτοιες μέρες του 2016, όπου η ομάδα του αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Για το πόσο περίεργα του φαίνεται τώρα που σε σύντομο χρόνο βρέθηκε στη Σούπερ Λίγκα 2, ανέφερε: «Ναι είναι λίγο περίεργο για όσους ζήσαμε τα γεγονότα του 2016, να μιλάμε τώρα για τη Σούπερ Λίγκα 2. Έγιναν αρκετά λάθη σε αυτή την τριετία που δεν είναι του παρόντος να αναφέρουμε. Ας κοιτάξουμε μπροστά, η ομάδα βρέθηκε στη Σούπερ Λίγκα 2, δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι . Στο ποδόσφαιρο είναι οι καλές και οι άσχημες στιγμές. Θα διδαχτούμε από τα λάθη και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια».

Φέτος θα είναι και ο αρχηγός της ομάδας. Γι’ αυτό δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα να φορέσω το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον ΠΑΣ, ρόλο που έπαιξαν κατά το παρελθόν σημαντικοί και μεγάλοι παίκτες της ομάδας. Είμαι στον έβδομο χρόνο στην ομάδα και θέλω το χρίσμα της αρχηγίας που μου δόθηκε να πανηγυριστεί με άνοδο στη Σούπερ Λίγκα 1».