Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Την ευκαιρία για το "μπαμ" ψάχνει ο Κλάους Αθανασιάδης


Αιχμή του δόρατος στο κρίσιμο ματς με τον Λεβαδειακό θα είναι για τον ΠΑΣ ο Κλάους Αθανασιάδης

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ο Κλάους Αθανασιάδης μπήκε από χθες στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων και μάλιστα στο δίτερμα ο Γιάννης Πετράκης τον χρησιμοποίησε με τη βασική ενδεκάδα, ως επιθετικό δίδυμο με τον Γιώργο Παμλίδη, ενόψει του κρίσιμου αγώνα με τον Λεβαδειακό που θα γίνει την Κυριακή στα Γιάννινα.
Ο άλλοτε διεθνής άσσος του ΠΑΟΚ, καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ξαναβρεί τον παλιό καλό εαυτό του και ψάχνει αυτή την ευκαιρία με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Πετράκης είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τη δουλειά και την προσπάθεια του Κλάους και πιστεύει ότι μπορεί να γίνει ο ηγέτης της. Στο κυανόλευκο περιμένουν να βοηθήσει και λίγο η τύχη, να βάλει ένα γκολ για να σπάσει η γκίνια και να ανεβεί και η ψυχολογία του. Τελευταία φορά που έχει σκοράρει σε ελληνικό γήπεδο, ήταν με πέναλτι στον αγώνα Κυπέλλου Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ 0-2 στις 11/1/2017, όταν είχε μπει αλλαγή στη θέση του Κουλούρη. Φέτος έφτασε κοντά στο γκολ στο παιχνίδι με την Ξάνθη, όπου είχε δοκάρι στο 19ο λεπτό. 

Ο Αθανασιάδης είχε τραυματιστεί στην προθέρμανση του προηγούμενου αγώνα με την ΑΕΛ στη Λάρισα, αλλά χθες επέστρεψε κανονικά και ο Πετράκης τον είχε με τη βασική ενδεκάδα στο δίδυμο. Για προληπτικούς λόγους, επειδή και ο αγωνιστικός χώρος ήταν ολισθηρός, έκαναν ατομικό πρόγραμμα οι Κριζμάν, Νικολιάς, που σήμερα θα προπονηθούν κανονικά, όπως έγινε και προχτές. Ατομικό πρόγραμμα έκαναν και οι Κάστρο, Μυστακίδης, Βιδάλ. Ο Κάστρο υπολογίζεται για το ματς με τη Λιβαδειά, ενώ για τους Βιδάλ και Μυστακίδη υπάρχουν από το ιατρικό τημ κάποιες επιφυλάξεις. Χθες οι Κριζμάν, Νικολιάς είχαν επαφή με τη μπάλα, ενώ οι Κάστρο, Μυστακίδης, Βιδάλ έκαναν σπρινταρίσματα υπό την επίβλεψη του γυμναστή Βασίλη Αλεξίου. Συνοψίζοντας τις χθεσινές εξελίξεις, οι Αθανασιάδης, Κριζμάν, Νικολιάς, Κάστρο, θα είναι στη διάθεση του Πετράκη, ενώ υπάρχει ακόμα ερωτηματικό με τους Βιδάλ και Μυστακίδη. 

Χθες ήταν στην προπόνηση και ο Άντι Λίλα, αλλά έκανε πρόγραμμα αποκατάστασης, αφού προχτές βράδυ αγωνίστηκε με την Εθνική Αλβανίας στον νικηφόρο αγώνα (1-0) επί της Ουαλίας στα Τίρανα για το UEFA Nations League και αντικαταστάθηκε στο 60’ με τον Μεμουσάι της Πεσκάρα. Για τους παίκτες που επιστρέφουν από τραυματισμό, θα κριθεί από τον Πετράκη ποιοι είναι έτοιμοι για να μπουν στην κρίσιμη μάχη με τον Λεβαδειακό, όπου η νίκη φαντάζει ως μονόδρομος για τον θρυλικό «Άγιαξ της Ηπείρου». 

Πάντως χθες στο δίτερμα υπήρχε μεγάλο πάθος και διάθεση από την πλευρά των παικτών, στοιχεία που θα βγάλουν και στην κυριακάτικη αναμέτρηση. Κάποια στιγμή από το τεχνικό τημ έγιναν συστάσεις να προσέχουν τα μαρκαρίσματα, μη υπάρξει τραυματισμός, γιατί ήταν βαρύς και ο αγωνιστικός χώρος. Ο Πετράκης δοκίμασε σχήματα, επέμενε πολύ στο να αποφεύγουν οι παίκτες τα λάθη, να τελειώνουν καλά τις φάσεις και να έχουν γρήγορες επιστροφές, για να μη έχουν εύκολους χώρους οι αντίπαλοι στις αντεπιθέσεις. Αναμένεται ο Λεβαδειακός να κλειστεί πίσω και να ποντάρει στην κόντρα επίθεση. Γι’ αυτό ψάχνουν οι κυανόλευκοι το αντίδοτο και να έχουν τις δικές τους απαντήσεις. 

Χθες στο δίτερμα ο Πετράκης έδωσε φανέλα βασικού και στον 19χρονο Νάουμετς που άφησε καλές εντυπώσεις, ειδικά στο φιλικό με την Κέρκυρα και στο αγώνα Κυπέλλου με τη Θύελλα Καμαρίου Σαντορίνης, ενώ παρακολουθείται η εξέλιξή του και από τους αγώνες της ομάδας νέων Κ19. Ο Νάουμετς προέρχεται από τις ακαδημίες της Ντιναμό Κιέβου και έχει αγωνιστεί στις μικρές εθνικές της Ουκρανίας.