Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Στόχος 9 με 10 βαθμοί μέχρι τα Χριστούγεννα και μετά έχει ο Θεός!


Ο ΠΑΣ θα πρέπει να εκμεταλλευτεί την έδρα του για να πάρει βαθμούς

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Είχαν χρόνια στα Γιάννινα να πιάσουν χαρτί και μολύβι, κάνοντας λογαριασμούς για το πόσους βαθμούς μπορεί να μαζέψει η ομάδα, τι θα κάνουν οι αντίπαλοι και ποιο θα είναι το βαθμολογικό όριο ασφαλείας για την παραμονή στην κατηγορία.
Γιατί στα προηγούμενα πρωταθλήματα η ομάδα τους δεν είχε τέτοιου είδους προβλήματα. Φέτος όμως είναι αναγκασμένοι να το κάνουν, καθώς στην 10η αγωνιστική ο ΠΑΣ βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού και όπως δείχνουν τα πράγματα ο βασικός του στόχος είναι η παραμονή στη Σούπερ Λίγκα. Και θα προσπαθήσουν να σώσουν την κατηγορία με νύχια και με δόντια, γιατί ένας υποβιβασμός θα είναι όλεθρος για την ομάδα αλλά και για το ποδόσφαιρο της πόλης.

Είναι ακόμα νωρίς για να βγουν τα κομπιουτεράκια για τους λογαριασμούς, αλλά στην παρούσα φάση προέχει μέχρι το τέλος του α’ γύρου ο ΠΑΣ να εκμεταλλευτεί το πρόγραμμα που έχει, ώστε όχι μόνο να βγει από τη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά να δημιουργήσει και μια διαφορά ασφαλείας. Μετά τα Χριστούγεννα, θα αρχίσει ο β’ γύρος αλλά θα είναι και η μεταγραφική περίοδος, όπου θα γίνει προσπάθεια να αποκτηθούν 2-3 έμπειροι και καλοί παίκτες, για να ενισχύσουν το ρόστερ. Ήδη γίνεται η σχετική προεργασία σε Ελλάδα και εξωτερικό για να βρεθούν οι κατάλληλοι παίκτες.

Επί του παρόντος προέχει η ομάδα να φτάσει με αξιώσεις μέχρι το τέλος του α’ γύρου και με άλλη δυναμική να μπει στα παιχνίδια του νέου έτους. Υπάρχουν στη σειρά δύο εντός έδρας παιχνίδια με Λεβαδειακό και ΟΦΗ, όπου στόχος είναι οι 6 βαθμοί. Ο «Άγιαξ» είναι σε δύσκολη θέση και έχει απόλυτη ανάγκη βαθμών για να ανακάμψει και να σταθεί στα πόδια του. Στη συνέχεια θα παίξει στην Τρίπολη με τον Αστέρα και σε ένα γήπεδο που έχει μια καλή παράδοση θετικών αποτελεσμάτων τα τελευταία χρόνια. Ακολουθεί το παιχνίδι με τον Πανιώνιο στα Γιάννινα, όπου στην καυτή έδρα του σταδίου «Ζωσιμάδες» και με τη βοήθεια του κόσμου, μπορεί να πάρει νέο τρίποντο. Ο α’ γύρος αλλά και το αγωνιστικό πρόγραμμα του 2018 θα κλείσει για τον ΠΑΣ στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, εκεί όπου τα πράγματα θα είναι δύσκολα, αλλά στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι απόλυτο.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, ο ΠΑΣ θέλει οπωσδήποτε νίκη στα τρία εντός έδρας παιχνίδια και ότι πάρει στην Τρίπολη και στην Τούμπα, θα είναι υπερπολύτιμο. Αυτές είναι οι εκτιμήσεις που γίνονται αυτές τις μέρες στα Γιάννινα, από φίλους και οπαδούς της ομάδας. Εντός των τειχών της ομάδας, λένε ότι βλέπουν κάθε παιχνίδι χωριστά. Αυτό που έχουν τώρα στο μυαλό τους, είναι αποκλειστικά και μόνο το επόμενο παιχνίδι με τον  Λεβαδειακό, που θα γίνει την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Αφού περάσει αυτό, τότε θα σκεφτούν το άλλο παιχνίδι με τον ΟΦΗ και έτσι θα συνεχιστεί η προσπάθεια.