Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Απαγορευτικό στον ΠΑΣ από τα "μωρά" του Παναθηναϊκού


Ο Παναθηναϊκός δεν έπεσε στην παγίδα του ΠΑΣ όπως είχε πάθει ο Άρης

ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν τα κατάφερε αυτή τη φορά ο ΠΑΣ και έχασε 2-1 στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό. Έτσι σταμάτησε και το καλό σερί των τριών νικών σε πρωτάθλημα και Κύπελλο με Απόλλωνα, Άρη και Ατρόμητο.
Παρότι ο «Άγιαξ» προηγήθηκε από το 23’ 0-1 με τον Κρίζμαν, τελικά δεν μπόρεσε να κρατήσει το αποτέλεσμα και ο Παναθηναϊκός έκανε την ανατροπή σε 2-1 με γκολ που σημείωσαν οι Χατζηγιοβάνης στο 43’ και Μακέντα στο 59’. Το ματς έγινε κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες, σε βρεγμένο τερέν, αλλά ήταν καλό σε ποιότητα, με γκολ και αρκετές φάσεις.

Με το ξεκίνημα του αγώνα ο ΠΑΣ έπαιξε αμυντικά, δίνοντας χώρο στον Παναθηναϊκό να βγει ψηλά με την προοπτική να τον χτυπήσει με αντεπιθέσεις. Ίδια παγίδα που είχε στηθεί και με τον Άρη. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να είχε κατοχή μπάλας και να πίεζε τον ΠΑΣ στο μισό γήπεδο, αλλά ουσιαστικές ευκαιρίες για γκολ δεν δημιούργησε. Οι φιλοξενούμενοι, στην πρώτη τελική προσπάθεια που είχαν, ευτύχησαν να προηγηθούν στο 23’ με το παλικαρίσιο γκολ του Κρίζμαν στο οποίο βοήθησε και η τύχη, καθώς ο Διούδης συγκρούστηκε με τους αμυντικούς του. Όμως παρά το γκολ συνεχίστηκε η πίεση του Παναθηναϊκού και απέφερε το γκολ της ισοφάρισης στο 43’ με τον Χατζηγιοβάνη.

Στην επανάληψη μπήκε πιο αποφασιστικά στο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός και στο 59’ έκανε την ανατροπή σε 2-1 με τον Μακέντα. Ο ΠΑΣ μετά το 60’ άρχισε να βγαίνει μπροστά, να έχει επιθετικό προσανατολισμό και στο τελευταίο τέταρτο δημιούργησε φάσεις για γκολ, που τελικά δεν ήρθε.

Ο Παναθηναϊκός ήταν περισσότερο κινητικός, δραστήριος, δεν πτοήθηκε όταν έμεινε πίσω στο σκορ και κυνήγησε με πολλές δυνάμεις το αποτέλεσμα. Οι νεαροί σε ηλικία παίκτες του, δεν είναι μόνο "τρεχαλατζήδες", αλλά έχουν και ποιότητα. Πολλές φορές άλλαξαν το στυλ παιχνιδιού, ανοίγοντας την άμυνα από τα πλάγια αλλά και από τον άξονα. Το δυνατό σημείο του Παναθηναϊκού ήταν από τη δεξιά πλευρά, όπου από δύο σέντρες του Κουλιμπαλί ήρθαν τα δύο γκολ της νίκης. Αν λάβουμε υπόψη ότι οι γηπεδούχοι είχαν διπλάσιες τελικές προσπάθειες απ’ ότι ο ΠΑΣ, είναι δίκαια η νίκη τους.

Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΣ στο μεγαλύτερο διάστημα έπαιξε παθητικό ποδόσφαιρο. Μετά το 60’ που δέχτηκε το δεύτερο γκολ ρισκάρισε, βγήκε μπροστά και με σουτ κυρίως δημιούργησε προϋποθέσεις να βάλει κάποιο γκολ. Όταν ανοίχτηκε ο ΠΑΣ και βγήκε μπροστά, φάνηκαν και οι αδυναμίες του Παναθηναϊκού στην άμυνά του. Όμως το γκολ για τον ΠΑΣ δεν ήρθε, δύο καλά σουτ που είχαν στο τέλος οι Μυστακίδης και Αθανασιάδης δεν είχαν τύχη. 

Σε γενικές γραμμές έγινε καλό παιχνίδι, λαμβάνοντας υπόψη τις γηπεδικές και καιρικές συνθήκες. Δίκαια κέρδισε ο Παναθηναϊκός, αλλά και αν έρχονταν και η ισοπαλία με την πίεση του ΠΑΣ στο τελευταίο τέταρτο, δεν θα ήταν και αυτό άδικο αποτέλεσμα. 

Από τον ΠΑΣ σε ένα ακόμα παιχνίδι δραστήριος ήταν ο Νικολιάς. Ο Λεό ήταν πάντα μια πηγή κινδύνου για τους πράσινους και μόνο η παρουσία του κρατούσε πίσω την άμυνα. Δυστυχώς σε μια κούρσα ένιωσε τράβηγμα και αποχώρησε. Η άμυνα δεν είχε καλή αλληλοκάλυψη στις σέντρες των πράσινων από τα πλάγια. Δραστήριος ήταν ο Κρίζμαν που γύριζε πίσω για να πάρει μπάλες, πάλεψαν οι Μπουκουβάλας, Λίλα. Βοήθησε ο Μυστακίδης με την είσοδό του και ίσως έπρεπε να μπει νωρίτερα στο παιχνίδι.

Από τον Παναθηναϊκό κορυφαίος ήταν ο Κουλιμπαλί που βοήθησε άμυνα και επίθεση ενώ με δικές του σέντρες ξεκίνησαν οι φάσεις των γκολ. Καλοί ήταν οι Χατζηγιοβάνης, Μακέντα, Κουρμπέλης.

Ο διαιτητής Τζήλος ήταν καλός και δεν έκανε το μεγάλο λάθος. Σωστά ακύρωσε τα δύο γκολ του Παναθηναϊκού με τον Κουρμπέλη, αφού στο πρώτο έγινε φάουλ στον Βελλίδη και το. δεύτερο μπήκε με το χέρι. Και για τους επόπτες δεν υπάρχει κάποια συζητήσιμη φάση.

ΤΑ ΓΚΟΛ

23’: Ο Νικολιάς κάνει μεγάλη μπαλιά από τα αριστερά στον Κρίζμαν, γυρίζει γύρω από τον εαυτό του και ξεφεύγει από το μαρκάρισμα του Μαυρομάτη στο ύψος του πέναλτι, βγαίνει και ο Διούδης, ξεμαρκάρεται και από τους δύο ο επιθετικός του ΠΑΣ και με κοντινό πλασέ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, 0-1.

43’: Σέντρα Κουλιμπαλί από τα δεξιά, κεφαλιά-"ψαράκι" από τον Χατζηγιοβάνη από το ύψος του πρώτου δοκαριού και τη διαγώνιο της μικρής περιοχής, πριν προλάβει να τον αναχαιτίσει ο Τζημόπουλος και... μέσα 1-1.

59’: Σέντρα Κουλιμπαλί από τα δεξιά, Μακέντα σουτ με τη μία από θέση μέσα δεξιά ανάμεσα σε πέναλτι και μικρή περιοχή και 2-1.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

33': Ο Χατζηγιοβάνης το φάουλ από τα δεξιά, επιχειρεί την κεφαλιά ο Κουρμπέλης, ο Βελλίδης προσπαθεί να μπλοκάρε, αλλά όχι σταθερά,ι ο Κουρμπέλης στην επαναφορά τον βρίσκει με τις τάπες στη γραμμή, η μπάλα στα δίχτυα, αλλά δεν υπάρχει γκολ. Επιθετικό φάουλ δίνει ο Τζήλος και το ριπλέι τον δικαιώνει, έπεσε αντικανονικά πάνω στον τερματοφύλακα του ΠΑΣ ο αρχηγός του Παναθηναϊκού.

38': Σουτ Μπουζούκη από θέση έξω δεξιά, κόντρα και σε Λίλα, εύκολα μπλοκάρει ο Βελλίδης.

51': Σέντρα-σουτ Ινσούα, η μπάλα άουτ, δεν πρόλαβε από κοντά να κάνει την προβολή ο Δώνης.

69': Φάουλ για τον Παναθηναϊκό με τον Χατζηγιοβάννη, με το χέρι ο Κουρμπέλης σκοράρει, φυσικά δεν υπάρχει γκολ. Και κίτρινη (απόλυτα δικαιολογημένη) στον Κουρμπέλη.

83': Ξαφνικό σουτ Μυστακίδη από την αριστερή διαγώνιο και έξω από την περιοχή, άουτ. Καλή προσπάθεια.

90'+2: Νικολιάς ανοίγει από τα αριστερά σε Αθανασιάδη, σουτ στην κίνηση από το ύψος της περιοχής, ο Διούδης σταθερά.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής ο Τζήλος (Λάρισας) με βοηθούς τους Γκάγκα (Λάρισας), Δημόπουλο (Δυτικής Αττικής). Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Κουρμπέλης (69’) – Κρίζμαν (61')

OI ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Κουλιμπαλί, Ινσούα, Κολοβέτσιο, Μαυρομάτης, Κουρμπέλης, Δώνης, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης (74' Καμπετσής), Μπουζούκης (66' Στάικος), Μακέντα (77' Πούγγουρας).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Σκόνδρας (70' Σκόνδρας), Μιχαήλ, Τζημόπουλος Μπουκουβάλας, Τσικάρσκι, Λίλα, Νικολιάς, Βιντάλ (78' Μυστακίδης), Κρίζμαν, Λεό (58' Αθανασιάδης).