Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018

Τρεις θα πέφτουν από την Σούπερ Λίγκα και η 13η ομάδα θα παίξει μπαράζ


Πέρασε τελικά το σχέδιο της ΕΠΟ και όχι της Σούπερ Λίγκας 


Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ απέρριψε την προσφυγή της Super League κι έτσι η αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος θα γίνει με το σχέδιο της Ομοσπονδίας.
Δηλαδή από τη Σούπερ Λίγκα θα υποβιβάζονται οι τρεις τελευταίες ομάδες στη Β’ Εθνική και θα ανεβαίνει η πρώτη ομάδα από την δεύτερη κατηγορία στην πρώτη. Παράλληλα η 13η ομάδα της Σούπερ Λίγκας (4η από το τέλος) θα μπαράζ με την 2η ομάδα της Β’ Εθνικής. Η επίσημη ενημέρωση από το αρμόδιο Όργανο της ΕΠΟ αναφέρει:
Κατά την τελευταία του συνεδρίαση, το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου απέρριψε κατά πλειοψηφία την από 25.8.2018 προσφυγή της Super League κατά της ελληνικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.
Κατόπιν τούτου, θα ισχύσει το σχέδιο της ΕΠΟ που προβλέπει στο τέλος της τρέχουσας σεζόν τον υποβιβασμό 3 ομάδων από την Superleague και την άνοδο 1 από την Football League και παράλληλα τη διεξαγωγή μπαράζ ανάμεσα στην 13η ομάδα της Super League με την 2η της Football League
Η προκήρυξη της Λίγκα προέβλεπε το 3-1 (τρεις να πέφτουν και μια ομάδα να ανεβαίνει). Η μάχη δόθηκε στο έδαφος της ΕΠΟ και η απόφαση του Διαιτητικού ανοίγει το ασκό του Αιόλου. Αναμένεται η αντίδραση από την Διοργανώτρια Αρχή του πρωταθλήματος.