Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Διάλεξη Κώστα Μπανιά στα ΤΕΙ για την αθλητική ιστορία της Άρτας



Ο αθλητικογράφος και ιστοριοδίφης Κώστας Μπανιάς (στο μέσον κάτω σειράς) με τους σπουδαστές και το διδακτικό προσωπικό του ΤΕΙ Άρτας.

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Στο πλαίσιο του μαθήματος  "Τοπική Ιστορία και Μουσική" του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου, οι φοιτητές του τμήματος έρχονται σε επαφή με διακεκριμένους ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας οι οποίοι εκπροσωπούν φορείς ή   συλλογικότητες και αφηγούνται εμπειρίες, γεγονότα και ιστορικά στοιχεία. Με αυτό τον τρόπο οι φοιτητές του Τμήματος γίνονται κοινωνοί της τοπικής ιστορίας και συνδέονται δημιουργικά με τον τόπο στον οποίο βιώνουν τη φοιτητική τους ζωή.

Τα μαθήματα γίνονται κάθε Τετάρτη στη Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας «Γιάννης Μόραλης» και υπεύθυνος καθηγητής είναι ο Ηλίας Σκουλίδας.

Ο Κώστας Μπανιάς (αριστερά) αναφέρεται στην αθλητική ιστορία της Άρτας στα ΤΕΙ της πόλης. Μάλιστα στον ίδιο χώρο λειτούργησε και έκθεση παλιών φωτογραφιών και δημοσιευμάτων


Την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018 προσκεκλημένος ήταν ο Κώστας Μπανιάς ο οποίος μίλησε στους φοιτητές για την αθλητική ιστορία της Άρτας, μέσα από τις εμπειρίες του και το πλούσιο φωτογραφικό υλικό. 

Το μάθημα παρακολούθησε και ο Κοσμήτορας της Σχολής Καλλιτεχνικών Σπουδών Γρηγόρης Βάρρας. 

Στην οργάνωση και στο συντονισμό του μαθήματος συμμετέχει η διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου και διοικητικό μέλος του ΤΕΙ Ηπείρου Κυριακούλα Κουτσούμπα.