Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Οι ανανεώσεις, οι μεταγραφές, ο Πετράκης και ο Κόντε


Ο αγώνας ενίσχυσης του ΠΑΣ τώρα αρχίζει σε όλα τα επίπεδα

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Στα Γιάννινα πανηγύρισαν δεόντως τη μεγάλη νίκη με σκορ 3-0 επί του Ολυμπιακού, καθώς είχε ο ΠΑΣ να κερδίσει στο πρωτάθλημα 2,5 περίπου μήνες.
Και νίκη με 3-0 επί των ερυθρόλευκων οι Γιαννιώτες είχαν να σημειώσουν 42 χρόνια, αφού η προηγούμενη νίκη σε πρωτάθλημα Α’ Εθνικής με αυτό το σκορ, είχε να συμβεί από 25/1/1976 πάλι σε μια βροχερή μέρα! Έκλεισε η αυλαία του πρωταθλήματος με θετικό πρόσημο και με τον κόσμο να πανηγυρίζει στη βροχή, ξεχνώντας για λίγο την άσχημη πορεία του τελευταίου καιρού.

Όμως ο μεγάλος αγώνας, όχι στο γήπεδο αλλά σε άλλα ταμπλό, τώρα αρχίζει, καθώς θα πρέπει να γίνουν πολλά στην ομάδα των Ιωαννίνων για να είναι αξιόμαχη τη νέα σεζόν. Η νίκη επί του Ολυμπιακού, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποτελέσει επικάλυψη του πραγματικού προβλήματος. Ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης και ο διευθύνων σύμβουλος Παναγιώτης Χριστοβασίλης ξεκίνησαν από το βράδυ της Κυριακής τις επαφές με παίκτες που είναι να μείνουν αλλά και με τον Γιάννη Πετράκη για να ανανεώσει τη συνεργασία. Πρόταση ανανέωσης έγινε στους Μιχαήλ, Μπουκουβάλα, Γιαννίκογλου, ενώ θα παραμείνει και ο Τσικάρσκι που ικανοποίησε με την απόδοσή του τον τελευταίο καιρό. Μάλιστα ο μάνατζερ του Σκοπιανού αμυντικού ήταν στα Γιάννινα και είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣ μετά το ματς με τον Ολυμπιακό. 

Από τους παίκτες που λήγουν τα συμβόλαια αναμένεται να αποτελέσουν παρελθόν για διάφορους λόγους οι Περιστερίδης, Χέλκβιστ, Σολτάνι, Μπετρά, Γαρουφαλιάς, Καρανίκας. Μέχρι τώρα ανανέωσαν οι Σκόνδρας, Τζημόπουλος και Αποστολόπουλος. Για τον Γιαννίκογλου, λέγεται στα Γιάννινα ότι υπάρχει διαφορά στο οικονομικό και ο παίκτης θέλει να αποχωρήσει. Στην περίπτωση αυτή θα γίνει νέα προσέγγιση με τον Περιστερίδη για να μείνει και να ανταγωνιστεί στη νέα σεζόν με τον Βελλίδη, ποιος θα καθίσει κάτω από τα δοκάρια. Επίσης θα αποχωρήσει και ο Μανθάτης που θα γυρίσει στον Ολυμπιακό, καίτοι η συμφωνία για δανεισμό ήταν για 2 χρόνια. Είναι επιθυμία του ποδοσφαιριστή να γυρίσει στη βάση του, κάτι που είναι σεβαστό από την πλευρά του ΠΑΣ. 

Ακόμα η κοινή παρουσία του Γιώργου Χριστοβασίλη με τον Λάμπρο Χούτο στο ΠΕΑΚΙ, όπου παρακολούθησαν μαζί τον αγώνα των ομάδων Νέων του ΠΑΣ με τον Ολυμπιακό, πυροδότησε σενάρια για δανεισμό του Λάμπρου από τον ΠΑΟΚ στα Γιάννινα, αφού μάνατζερ του παίκτη είναι ο Χούτος. Για τους παίκτες που είναι να ανανεώσουν τα συμβόλαιά τους, ο κ. Χριστοβασίλης έκανε προτάσεις και τους έδωσε ένα μικρό περιθώριο χρόνου να το σκεφτούν και να αποφασίσουν, ώστε να ξέρει και η ομάδα πως θα κινηθεί στη συνέχεια. Ο κ. Χριστοβασίλης έμεινε και τη Δευτέρα στα Γιάννινα για να συνεχίσει επαφές με παίκτες και Πετράκη αλλά να διευθετήσει και κάποια άλλα ζητήματα της ομάδας.

ΚΟΝΤΕ: ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ

Τις τελευταίες ημέρες αναζωπυρώθηκε η μεταγραφολογία για τον Πέδρο Κόντε, βάζοντας και την ΑΕΚ στη λίστα των ομάδων που ενδιαφέρονται για την απόκτησή του. Ο Ισπανός φορ είχε 7 παιχνίδια χωρίς γκολ και έσπασε το ρόδι της κακοδαιμονίας του με το καταπληκτικό γκολ που σημείωσε επί του Ολυμπιακού. Από το περιβάλλον του Κόντε λέγεται ότι δεν έχει μιλήσει με καμία ομάδα, ούτε στον ΠΑΣ υπάρχει κάποια πρόταση. Πρόκειται όμως για πολύ σπουδαίο επιθετικό, που πέρσι σημείωσε 13 γκολ και 14 φέτος, που μπορεί να σταθεί σε υψηλότερα επίπεδα. Το συμβόλαιό του λήγει στις 30/6/2019 αλλά υπάρχει ρήτρα 900.000 ευρώ, για να μετακινηθεί τώρα σε άλλη ομάδα. Ο Ισπανός επιθετικός σε δηλώσεις του στο gazzetta.gr έδειξε ότι θέλει να πάει σε μεγαλύτερη ομάδα, καθώς φημολογείται, ότι εκτός από τον ΠΑΟΚ ενδιαφέρεται και η ΑΕΚ. Ο Πέδρο Κόντε για την επόμενη ημέρα τόνισε: «Πάντα στοχεύω ψηλά και δεν θέλω να μένω στάσιμος. Θα ήθελα να παίρνω τίτλους και να το συνδυάζω με πολλά γκολ. Συνεπώς θα ήθελα να παίξω σε μια ομάδα που διεκδικεί τον τίτλο, που κάνει πρωταθλητισμό. Αλλά και σε προσωπικό επίπεδο να διεκδικώ τον τίτλο του πρώτου σκόρερ. Σε μια μεγάλη ομάδα έχεις περισσότερες ευκαιρίες για γκολ και φυσικά σε επίπεδο συνόλου να μπορέσω κάποια στιγμή να κατακτήσω έναν μεγάλο τίτλο στην ποδοσφαιρική μου καριέρα. Θα ήθελα, λοιπόν, να παίξω σε κάποιον μεγάλο σύλλογο. Αλλά έχω συμβόλαιο για άλλον ένα χρόνο στον ΠΑΣ και σκέφτομαι μόνο αυτό. Οπότε δεν μπορώ να πω κάτι για κάποια άλλη ομάδα. Αυτό που προέχει είναι να ξεκουραστώ το καλοκαίρι και να πάω στην Ισπανία για να δω την οικογένειά μου που έχω να την δω καιρό και μου λείπει».

«ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ ΜΟΥ»

Όσο για την παρουσία του στον ΠΑΣ ο Κόντε τόνισε: «Πάντα έχω εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μου, προσπαθώ πολύ στις προπονήσεις, αλλά ποτέ δεν περίμενα κάτι τέτοιο. Ήρθα στην Ελλάδα με σκοπό να αποκτήσω μια καλή εμπειρία και να αποδείξω τις ποδοσφαιρικές μου ικανότητες. Σε καμία στιγμή όταν ερχόμουν εδώ δεν μπορούσα να σκεφτώ ότι θα καταφέρω να σκοράρω τόσα γκολ. Το κυριότερο για μένα ήταν να το απολαύσω και να αποκτήσω την εμπειρία που ήθελα. Στην Ισπανία δεν είχα πάρει τις ευκαιρίες και στην Ελλάδα ήρθα με αυτή τη φιλοσοφία με σκοπό να τα καταφέρω. Επίσης οι συμπαίκτες μου με βοήθησαν σε αυτό. Είναι εξίσου σημαντικό να έχεις καλούς συμπαίκτες στις προπονήσεις γιατί αυτό σε κάνει καλύτερο και πραγματικά τους ευχαριστώ».

ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΠΕΤΡΑΚΗ

Και για τον Πετράκη γράφονται πολλά, ότι τον θέλει πολύ ο Απόλλων Σμύρνης και άλλα τέτοια, αλλά και χθες ο Κρητικός τεχνικός ξεκαθάρισε με δηλώσεις του, ότι δεν πρόκειται να συζητήσει με άλλη ομάδα, πριν ξεκαθαρίσει το θέμα με τον ΠΑΣ. Στις δηλώσεις του μετά το ματς με τον Ολυμπιακό, άφησε να εννοηθεί, ότι μένει υπό όρους στα Γιάννινα, δηλαδή να γίνουν κάποιες μεταγραφές και ενισχύσεις της ομάδας, σε μεγαλύτερο βαθμό σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Στην ατζέντα των καυτών θεμάτων είναι και η πρόταση παραμονής και συνέχισης της συνεργασίας που έγινε στον Γιάννη Πετράκη. Ο Κρητικός τεχνικός σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «FAIR PLAY FM 96,1» τόνισε τα εξής: «Είμαστε σε συζητήσεις με τον Πρόεδρο, ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί κάτι. Αυτό που θέλω εγώ είναι το καλύτερο για μένα και την ομάδα. Δεν πρόκειται να κάνω συμφωνία με κάποια άλλη ομάδα πριν συνομιλήσω με τη νυν ομάδα μου». Για το φημολογούμενο ενδιαφέρον του Άρη σημείωσε: «Αποτελεί τιμή για μένα, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει προκύψει καμία συζήτηση. Πάντως ο Άρης έχει ιστορία, έχει δυναμική είναι μία μεγάλη ομάδα». Μετά το διήμερο ρεπό, θα ξεκινήσουν πάλι οι προπονήσεις για λίγες ακόμα ημέρες και στη συνέχεια οι παίκτες θα φύγουν για διακοπές.