Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Θέλει ενισχύσεις και ποιότητα στο κέντρο και μπροστά


Ο Θέμης Τζημόπουλος ήταν ο δεύτερος παίκτης που ανανέωσε το συμβόλαιο με τον ΠΑΣ

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ο Μιχάλης Μπουκουβάλας είναι ο 4ος παίκτης που ανανέωσε χθες το συμβόλαιό του με την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, μέχρι 30/6/2020.
Είχαν προηγηθεί οι ανανεώσεις συμβολαίων των Σκόνδρα, Τζημόπουλου, Αποστολόπουλου. Συνέπεσε και οι τέσσερις πρώτοι που ανανέωσαν τα συμβόλαια να είναι αμυντικοί. Οι συνομιλίες προς αυτή την κατεύθυνση συνεχίζονται με Μιχαήλ, Τσικάρσκι. Μόλις ολοκληρωθεί το ξεκαθάρισμα του υπάρχοντος δυναμικού, θα κινηθούν στο μεταγραφικό πεδίο για την απόκτηση παικτών (νέων και έμπειρων) για να εμπλουτισθεί το ρόστερ, για να είναι πιο δυνατή αλλά και ανταγωνιστική η ομάδα τη νέα σεζόν. Είναι βέβαιο ότι θα αποκτηθεί τερματοφύλακας, αν δεν μείνει ο Περιστερίδη, καθώς ο Γιαννίκογλου αποτελεί παρελθόν, αμυντικό χαφ, τρεις με τέσσερις παίκτες στο χώρο του κέντρου, έμπειροι και με ποιότητα και δύο με τρεις επιθετικοί. 


Περισσότερο προβληματίζει τον Πετράκη από το κέντρο και μπροστά και όχι τόσο η άμυνα, που με τις ανανεώσεις που έγιναν είναι σχεδόν κομπλέ. Ο ΠΑΣ θέλει καλά χαφ για να βοηθούν το δημιουργικό κομμάτι και επιθετικούς, είτε να είναι στηρίγματα στον Κόντε αν μείνει, ή να αναλάβουν αυτοί το εκτελεστικό κομμάτι. Αν φύγει ο Ισπανός φορ, με δεδομένες τις αποχωρήσεις και των Μπετρά, Σολτάνι που δεν βοήθησαν φέτος όσο περίμεναν, θα πρέπει η επίθεση να χτιστεί από την αρχή με νέους παίκτες. 

Το μεγάλο πρόβλημα του ΠΑΣ ήταν ότι δεν σκοράριζε εύκολα και εκτός από τον Κόντε, κανείς άλλος παίκτης δεν είχε το γκολ. Γι’ αυτό και έφερε πολλές ισοπαλίες, κυρίως μέσα στα Γιάννινα, καθώς ενώ κρατούσαν τα μετόπισθεν καλά, υστερούσε στη δημιουργία και στην επίτευξη του γκολ. Το κέντρο και την επίθεση θέλουν να γεμίσουν με ποιοτικούς παίκτες, τους οποίους αναζητούν σε Ελλάδα και εξωτερικό. Υπάρχουν αρκετές προτάσεις από γραφεία μάνατζερ που εξετάζονται κατάλληλα. Και όπως είπε ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης στους συνεργάτες του, δεν χρειάζεται βιασύνη και όλα θα γίνουν στην ώρα τους. 

Ο Κόντε εξέφρασε την επιθυμία να πάει σε κάποια μεγαλύτερη ομάδα, γύρω από το όνομά του υπάρχει από καιρό μεταγραφική φιλολογία, αλλά ακόμα δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Ίσως γιατί ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ, που φέρονται ως οι ομάδες που έδειξαν ενδιαφέρον, είναι απασχολημένες με τον αυριανό τελικό Κυπέλλου και όχι με τα μεταγραφικά που θα τα δουν από την άλλη εβδομάδα. Ανοιχτό παραμένει και το θέμα Πετράκη, με τον Χριστοβασίλη να είναι αισιόδοξος, ότι μέχρι την άλλη Παρασκευή που θα σταματήσουν οι προπονήσεις, θα έχουν συμφωνήσει για τη νέα σεζόν. Ο Κρητικός τεχνικός που μίλησε χθες σε δημόσιο ΙΕΚ των Ιωαννίνων, όταν ρωτήθηκε γι’ αυτό, τόνισε ότι η αγάπη του για την ομάδα και τον κόσμο των Ιωαννίνων είναι δεδομένη, αλλά απέφυγε να πει τι θα γίνει την επόμενη ημέρα και σε ποια φάση είναι οι συζητήσεις του με τον ΠΑΣ.