Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Ξεκίνησε καλά ο ΠΑΣ, αλλά τα χάλασε στη συνέχεια


Ο Πέδρο Κόντε ήταν και φέτος ο σούπερ σταρ του ΠΑΣ Γιάννινα

ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ

Άλλη μια ποδοσφαιρική σεζόν πέρασε στην ιστορία. Ο ΠΑΣ έκλεισε την αυλαία του πρωταθλήματος, με τον πλέον ιδανικό τρόπο, καθώς κέρδισε με σκορ 3-0 τον Ολυμπιακό. Τερμάτισε στην 9η  θέση με 34 βαθμούς.
Ο στρατηγικός του στόχος ήταν βασικά η άνετη παραμονή στην κατηγορία και από εκεί και μετά, να διεκδικούσε και την 5η θέση, που θα τον οδηγούσε εκ νέου στην Ευρώπη. Δεν τα κατάφερε για την Ευρώπη και τερμάτισε στην 9η θέση με ένα εντυπωσιακό φινάλε στο πρωτάθλημα. Και η θέση αυτή δεν είναι αποτυχία, όπως θα εξηγήσουμε και παρακάτω. 

Βέβαια η καλή πορεία της ομάδας τα προηγούμενα χρόνια ανέβασε τις προσδοκίες του κόσμου, γι’ αυτό και στο τελευταίο δίμηνο που δεν πήγαινε καλά, υπήρχε πικρία στις τάξεις των φιλάθλων. Προσωπικά πιστεύουμε ότι δεν ωρίμασαν ακόμη οι συνθήκες στα Γιάννινα, για να μπορεί ο ΠΑΣ να διεκδικεί κάθε χρόνο έξοδο στην Ευρώπη. Ναι μεν ο «Άγιαξ της Ηπείρου» είναι μεγάλη και ιστορική ομάδα, με βαριά φανέλα και εκτόπισμα, αλλά από τη στιγμή που λειτουργεί με «μνημόνιο» για να αποπληρώσει τα χρέη στο δημόσιο, είναι υποχρεωμένη να πουλά παίκτες και να ακολουθεί κάποιους κανόνες για την οικονομική της εξυγίανση. Όταν ολοκληρωθεί αυτό, είναι βέβαιο ότι θα μιλάμε για άλλα πράγματα. 

Αυτή είναι μια πραγματικότητα και ρεαλιστική προσέγγιση των πραγμάτων. Για μεγαλύτερα πράγματα θα μιλάμε στα Γιάννινα, όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης. Τώρα θα πρέπει να μιλάμε με τα σημερινά δεδομένα και να κάνουμε κρίσεις έχοντας μια συνολικότερη εικόνα της κατάστασης. Δεν πρέπει να λησμονεί κανείς, ότι η ομάδα κατάφερε να σταθεροποιηθεί στην κατηγορία, να λειτουργεί με αξιοπρέπεια, να παίρνει χωρίς προβλήματα αδειοδότηση, να είναι υπολογίσιμη δύναμη, ενώ πριν από το 2012 ήταν ομάδα ασανσέρ και  επί 35 χρόνια ανεβοκατέβαινε τις κατηγορίες. Τα θετικά που πέτυχε είναι περισσότερα από τα αρνητικά και αυτά πρέπει να εκτιμήσει ο κόσμος, παρά την πίκρα που έχει, επειδή δεν βγήκε η ομάδα στην Ευρώπη. 

Φέτος, ο ιστορικός ΠΑΣ ξεκίνησε καλά την αγωνιστική σεζόν, με νίκη στην Τρίπολη επί του Αστέρα, ισοπαλία με την πρωταθλήτρια ΑΕΚ στα Γιάννινα, που λίγο έλειψε να είναι και νίκη, ισοπαλία στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο και με τον Πανιώνιο. Από την 6η αγωνιστική και μετά, άρχισε να δείχνει πρόβλημα στο σκοράρισμα, καθώς πλην του Κόντε, κανένας άλλος παίκτης δεν είχε το γκολ. Πρόβλημα που συνεχίστηκε και μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, με εξαίρεση το τελευταίο ματς με τον Ολυμπιακό, που έσπασε το ρόδι της κακοδαιμονίας. Όταν είχε ρέντα ο Κόντε και έβαζε γκολ, έπαιρνε και ο ΠΑΣ βαθμούς. Από τα μέσα του β’ γύρου και μετά, που ο Ισπανός φορ δεν ξαναείδε τη μπάλα στα δίχτυα, έπαψε και ο ΠΑΣ να έχει επιτυχίες. Πριν βάλει γκολ ο Χαλκιαδάκης στη Λαμία, στην προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και ο Τζημόπουλος στο φινάλε με τον Ολυμπιακό, δεύτερος σκόρερ του ΠΑΣ με 3 γκολ ήταν ο Ντίνος Μαυροπάνος, που είχε αποχωρήσει τα Χριστούγεννα από την ομάδα, με μεταγραφή στην Άρσεναλ! Λες και ο ΠΑΣ ήταν ομάδα αγωνιστικά δομημένη καθαρά πάνω στον Πέδρο Κόντε. Έκανε φέτος ρεκόρ ισοπαλιών, χάνοντας σημαντικούς βαθμούς μέσα στα Γιάννινα. Εκεί που παραδοσιακά ήταν δυνατός. Παρόλα αυτά, για ένα μεγάλο διάστημα του πρωταθλήματος, ήταν πολύ κοντά στον στόχο κατάληψης της 5ης θέσης. Ο στόχος χάθηκε μετά τις δύο ήττες, στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό και στα Γιάννινα από τον Απόλλωνα Σμύρνης. Χαριστική βολή ήταν η ήττα από την Ξάνθη,  στην 27η αγωνιστική. 

Είναι αλήθεια ότι ο ΠΑΣ φέτος έδειξε μια ομάδα κουρασμένη, ταλαιπωρημένη, χωρίς ποιότητα και με φθίνουσα πορεία. Εξαίρεση η μεγάλη εμφάνιση, ειδικά στο β’ ημίχρονο, στο τελευταίο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Η αποδυνάμωση του έμψυχου δυναμικού με τις πωλήσεις παικτών που έγιναν φέτος (Μαυροπάνος, Κούτρης), συν άλλες αποχωρήσεις λόγω προσφυγών (Πασχαλάκης, Ναδάλες) είχε δυσμενές αντίκτυπο. Δεν βγήκαν όπως θα έπρεπε και οι μεταγραφές του καλοκαιριού, επιδεινώνοντας περισσότερο το πρόβλημα. Ο Πετράκης τα προηγούμενα χρόνια με την αξιόλογη δουλειά του έβγαζε λαγούς από το καπέλο του και είχε τον τρόπο να βγάζει παίκτες και να έχει την ομάδα σε καλά επίπεδα. Φέτος όμως, παρά την προσπάθεια και το ανακάτεμα της τράπουλας, δεν του βγήκαν όπως θα ήθελε τα πράγματα. Η ομάδα δεν είχε την ποιότητα των προηγούμενων ετών, δεν της έβγαινε το γκολ περιμένοντας να σκοράρει ο Κόντε, ενώ και αμυντικά είχε προβλήματα. Πέταξε πολλούς βαθμούς μέσα στα Γιάννινα, με ομάδες που άλλα χρόνια κέρδιζε από τα αποδυτήρια! Ναι μεν δεν έχανε εύκολα, αφού στο «Ζωσιμάδες» έχασε μόνο από τον ΠΑΟΚ και τον Απόλλωνα Σμύρνης, αλλά δεν κέρδιζε και εύκολα. Τέσσερις νίκες μέσα στο άλλοτε απόρθητο κάστρο των Ιωαννίνων, είναι πολύ μικρή σοδειά, είναι αρνητικό ρεκόρ. 

Αυτά, ως μια πρώτη αποτίμηση της αγωνιστικής σεζόν που έκλεισε την περασμένη Κυριακή. Σε άλλα σημειώματα θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε και περισσότερα. Στη συνέχεια, θα παρουσιάσουμε και την αγωνιστική ταυτότητα της ομάδας, με ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία και μίνι αναδρομή στα 30 παιχνίδια που σημάδεψαν το πρωτάθλημα. Στο Κύπελλο έφτασε μέχρι την προημιτελική φάση, όπου αποκλείστηκε από τη Λάρισα σε διπλούς αγώνες. Είχε αποκλείσει στις προκριματικές φάσεις τις ομάδες Παναιγιάλειο, Άρη, Λεβαδειακό.

Πρώτος σκόρερ του ΠΑΣ αναδείχθηκε ο Πέδρο Κόντε με 14 γκολ. Κατέβαλε την 3η θέση στον πίνακα των σκόρερ, πίσω από τους Πρίγιοβιτς (19 γκολ) και Ανσαριφάρντ (17 γκολ). Τρίτος σκόρερ ήταν και στο περσινό πρωτάθλημα, με 13 γκολ, πίσω από τον Μπεργκ και τον Γιουνές. Για μεγάλο διάστημα φέτος «κυνήγησε» τους Πρίγιοβιτς και Ανσαριφάρντ για την 1η θέση στον πίνακα των σκόρερ, αλλά η αφλογιστία του τελευταίου καιρού, δεν τον βοήθησε για κάτι παραπάνω. Ευτυχώς γι’ αυτόν σημείωσε ένα καταπληκτικό γκολ επί του Ολυμπιακού, για να πάει με καλύτερη διάθεση σε διακοπές, ενώ είναι πολύ πιθανόν να μεταγραφεί και στον ΠΑΟΚ ή σε άλλη ομάδα. Ο Πέδρο Κόντε ήταν ο σούπερ σταρ του ΠΑΣ τα τελευταία δύο χρόνια. Μπορεί η μεταγραφή του Ντίνου Μαυροπάνου με 2 εκατομμύρια ευρώ στην Άρσεναλ τον περασμένο Ιανουάριο, να έγινε τεράστιο θέμα σε Ελλάδα και εξωτερικό, αλλά στα Γιάννινα, ο Κόντε είναι αυτός που ξεσήκωσε πολλές φορές τον κόσμο με τα καταπληκτικά γκολ που σημείωσε. 

Χρειάστηκε να περάσουν 37 χρόνια για να μπει παίκτης του ΠΑΣ στην πρώτη τριάδα του πίνακα. Την αγωνιστική σεζόν 1979-80 ο Θαλής Τσιριμώκος είχε σημειώσει 16 γκολ και είχε μοιραστεί τη δεύτερη θέση με τον Γιώργο Κωστίκο του ΠΑΟΚ. Πρώτος σκόρερ με 23 γκολ είχε αναδειχτεί ο Ντούσαν Μπάγεβιτς της ΑΕΚ. Εκείνη τη σεζόν είχε σημειώσει 14 γκολ και ο Δημήτρης Σεϊταρίδης, αλλά είχε βρεθεί στην πέμπτη θέση, γιατί τέταρτος ήταν ο Θωμάς Μαύρος της ΑΕΚ με 15 γκολ. Σε άλλες περιόδους, ο Αλφρέδο Γκλασμάνης τη σεζόν 1977-78 ήταν 8ος σκόρερ του πρωταθλήματος με 11 γκολ και τη σεζόν 2012-13 ο Μπράνα Ίλιτς 5ος σκόρερ με 9 γκολ.  Όσον αφορά τη φετινή σεζόν, εκτός από τα 14 γκολ του Κόντε, σημείωσαν από 3 γκολ οι Μαυροπάνος, Χαλκιαδάκης, Τζημόπουλος και από 1 γκολ οι Μπέριος, Γιάκος, Σολτάνι, Γαρουφαλιάς, Βιδάλ, Σκόνδρας, Μπετρά, Ναδάλες. 

Όπως πέρσι, έτσι και φέτος πρώτος σε χρόνο συμμετοχής στους αγώνες είναι ο αρχηγός Αλέξης Μιχαήλ με 2690 λεπτά και 29 αγώνες. Ο χρόνος συμμετοχής σε λεπτά των υπόλοιπων παικτών είναι: Μάρκος Βελλίδης 2457 λεπτά, Πέδρο Κόντε 2350, Θέμης Τζημόπουλος 2242, Ευριπίδης Γιάκος 2133, Μιχάλης Μπουκουβάλας 2108, Ηρακλής Γαρουφαλιάς 1708, Μπρούνο Χαλκιαδάκης 1696, Γιώργος Μανθάτης 1649, Άντι Λίλα 1611, Ντίνος Μαυροπάνος 1321, Νίκος Καρανίκας 1276, Αλέξανδρος Αποστολόπουλος 1016, Νταβίντ Ναδάλες 1010, Ιγκόρ Βιδάλ 992, Απόστολος Σκόνδρας 982, Αλέξανδρος Νικολιάς 717, Θοδωρής Μπέριος 612, Καρίμ Σολτάνι 610, Φρανκ Μπετρά 480, Βαλάντης Κοζορώνης 441, Σεραφείμ Γιαννίκογλου 376, Μίτε Τσικάρσκι 323, Φιλίπ Χέλκβιστ 193, Ένες Ντόλοβατς 94 λεπτά.


Ας θυμηθούμε στη συνέχεια τα 30 παιχνίδια του ΠΑΣ στο πρωτάθλημα:

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΠΑΣ 1-2
19/8/2017: Η πρώτη νίκη στην Τρίπολη με τα γρήγορα γκολ των Ναδάλες (6’) και Μαυροπάνου (19’). Ο Αστέρας μείωσε το σκορ στο 49’ με τον Καλτσά.

ΠΑΣ – ΑΕΚ 0-0
27/8/2017: Ο ΠΑΣ δημιούργησε και έχασε ευκαιρίες, ενώ η ΑΕΚ είχε δοκάρια με Λιβάδια και Τόσιτς.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΠΑΣ 0-0
9/9/2017: Στο Περιστέρι, μπορεί να μη έκανε μεγάλα πράγματα στο δημιουργικό κομμάτι, αλλά είχε καλή οργάνωση στο κέντρο και στην άμυνα και πήρε έναν πολύτιμο βαθμό. Ο Ατρόμητος είχε δοκάρι με τον Ρισβάνη.

ΠΑΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1-1
18/9/2017: Προηγήθηκαν οι φιλοξενούμενοι στο 49’ με τον Μασούρα και ισοφάρισε ο ΠΑΣ στο 57’ με ένα σουτ – φωτοβολία του Χαλκιαδάκη μέσα από την περιοχή. Το αποτέλεσμα σε γενικές γραμμές θεωρείται δίκαιο. Στο 87’ αποβλήθηκε ο Μασούντ.

ΠΑΟΚ – ΠΑΣ 1-0
24/9/2017: Σε ένα διάστημα που ο ΠΑΣ έπαιζε με 10 παίκτες λόγω τραυματισμού του Μαυροπάνου (που δεχόταν τις ιατρικές περιποιήσεις) ο ΠΑΟΚ στο 55’ με κεφαλιά του Πρίγιοβιτς σημείωσε το γκολ της νίκης που χάρισε τους τρεις βαθμούς στον Δικέφαλο. Ο Δικέφαλος είχε και δοκάρι με κεφαλιά του σκόρερ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΣ 2-0
30/9/2017: Τα δύο γρήγορα γκολ του Παναθηναϊκού μέσα σε ένα δίλεπτο (11’ με Χίλιεμαρκ και 13’ με αυτογκόλ Μιχαήλ) σημάδεψαν τον αγώνα του ΠΑΣ στη Λεωφόρο.

ΠΑΣ – ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 3-1
14/10/2017: η Κρητική ομάδα έκανε το 0-1 στο 7’ με τον Γκρζέλτσακ, αλλά ο ΠΑΣ δεν πτοήθηκε και μέχρι να τελειώσει το α’ ημίχρονο έκανε την ανατροπή από 0-1 σε 3-1 με τα γκολ που σημείωσαν οι Κόντε (12’), Τζημόπουλος (36’) και Χαλκιαδάκης (39’). 

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΠΑΣ 1-1
21/10/2017: Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο ΠΑΣ προηγήθηκε 0-1 με τον Κόντε και ισοφάρισε 1-1 στο 62’ ο Λεβαδειακός με τον Γιακουμάκη.

ΠΑΣ – ΑΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑ 2-1
28/10/2017: Οι Φαίακες προηγήθηκαν στο 72’ με τον Πανλίδη, αλλά ο ΠΑΣ ψυχωμένος στο 76’ ισοφάρισε 1-1 με τον Κόντε και στο 82’ έκανε το 2-1 με σουτ φωτοβολίδα του Γιάκου.

ΑΠΟΛΛΩΝ – ΠΑΣ 4-3
5/11/2017: Ήταν ματς με πολλά προβλήματα στην άμυνα. Τα γκολ: 26’ Μπαρτολίνι 1-0, 32’ Μαυροπάνος 1-1, 35’ Κόντε 1-2, 38’ Τζημόπουλος (αυτογκόλ) 2-2, 74’ Ανιέτε με πέναλτι 3-2, 86’ Αλμπάνης 4-2, 94’ Κόντε 4-3.

ΠΑΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1-1
19/11/2017: Ο ΠΑΣ προηγήθηκε στο 22’ 1-0 με τον Σολτάνι, τα «καναρίνια» ισοφάρισαν στο 69’ με τον Μοράρ. Οι γηπεδούχοι έχασαν πολλές ευκαιρίες και είχαν δύο δοκάρια με τους Κόντε και Μαυροπάνο.

ΠΑΣ – ΞΑΝΘΗ 1-1
25/11/2017: Ο ΠΑΣ προηγήθηκε 1-0 στο 49’ με γκολ του Κόντε αλλά η Ξάνθη ισοφάρισε στο 87’ 1-1 με τον Γέντρισεκ.

ΛΑΡΙΣΑ – ΠΑΣ 1-1
3/12/2017: Η ΑΕΛ προηγήθηκε 1-0 στο 4’ με πέναλτι του Ναζλίδη και ο ΠΑΣ ισοφάρισε 1-1 στο 55’ με σουτ του Πέδρο Κόντε. Καλή εμφάνιση του «Άγιαξ» που θα μπορούσε να φύγει νικητής.

ΠΑΣ – ΛΑΜΙΑ 1-1
10/12/2017: Ο ΠΑΣ προηγήθηκε στο 64’ με κεφαλιά του Μαυροπάνου και η Λαμία ισοφάρισε στο 77’ με κεφαλιά του Τσούκαλου, ενώ είχε μπει στο 69’ στον αγώνα.  Και σε αυτό το ματς οι γηπεδούχοι έχασαν πολλές ευκαιρίες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΣ 1-0
17/12/2017: Το ματς κρίθηκε στο 67’ με γκολ του Μαρίν. Ο Ολυμπιακός ήταν πιεστικός αλλά ο ΠΑΣ κρατούσε καλά αμυντικά.

ΠΑΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 0-0
7/1/2018: Δίκαια ισοπαλία 0-0 στο ματς του ΠΑΣ με τον Αστέρα που έγινε θρίλερ στο τελευταίο δεκάλεπτο, όπου ο Αστέρας είχε δοκάρι με τον Σελίν και ο ΠΑΣ καταπληκτικές ευκαιρίες με Κόντε και Σολτάνι.

ΑΕΚ – ΠΑΣ 3-1
14/1/2018: Ο ΠΑΣ από το 61’ έπαιζε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σκόνδρα και στο ξεκίνημα ο διαιτητής Στυλιαράς αρνήθηκε καθαρό πέναλτι σε ανατροπή του Μπετρά από τον γκολκίπερ Τσιντώτα. Τα γκολ: 12’ Λιβάγια, 53’, 88 Αραούχο – 47’ Γαρουφαλιάς.


ΠΑΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-2
21/1/2018: Το ματς ήταν θρίλερ στο τέλος. Ο Ατρόμητος στο 70’ έκανε το 0-1 με τον Ντάουντα, ο ΠΑΣ στο 86’ και 89’ έκανε ανατροπή σε 2-1 με Κόντε, Μπετρά και στο 91’ έγινε το 2-2 για τους φιλοξενούμενους με γκολ του Καρασαλίδη.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΠΑΣ 0-1
28/1/2018: Στο 91’ με κεφαλιά ο Θέμης Τζημόπουλος πέτυχε το γκολ που έδωσε 3 πολύτιμους βαθμούς στον «Άγιαξ της Ηπείρου. Κορυφαίος ο γκολκίπερ Βελλίδης. Ο Πανιώνιος είχε δοκάρι με τον Λάμπρου και ο ΠΑΣ με τον Γιάκο.

ΠΑΣ – ΠΑΟΚ 1-3
4/2/2018: Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε νωρίς στο 9’ με άκυρο γκολ του Πέλκα και στη συνέχεια έγινε εύκολο το έργο του για να κερδίσει το ματς. Στο 39’ και 44’ ο Πρίγιοβιτς έκανε το 0-3 και μείωσε στο 71’ ο Κόντε σε 1-3 με κεφαλιά.

ΠΑΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2-1
10/2/2018: Ο ΠΑΣ κέρδισε στα Γιάννινα μετά από 32 χρόνια τον Παναθηναϊκό με δύο καταπληκτικά γκολ του Πέδρο Κόντε στο 30’ και 45’. Οι πράσινοι μείωσαν στο 69’ με αυτογκόλ του Γαρουφαλιά.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ – ΠΑΣ 0-3
18/2/2018: Το παιχνίδι κρίθηκε ουσιαστικά στο β’ ημίχρονο με τα δύο γρήγορα γκολ του Πέδρο Κόντε στο 47’ και 51’. Το 0-3 έγινε στο 86’ με κεφαλιά του Μπέριου. Ο ΠΑΣ είχε και δύο δοκάρια με Μπετρά και Μιχαήλ.

ΠΑΣ – ΛΕΒΔΕΙΑΚΟΣ 0-0
24/2/2018: Ο ΠΑΣ χωρίς να είναι ιδιαίτερα καλός, αν πρόσεχε στο τέλος θα μπορούσε να κάνει το γκολ της νίκης. Ο Λεβαδειακός έπαιξε «αντιποδόσφαιρο» με πολλές σκόπιμες καθυστερήσεις.

ΑΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑ – ΠΑΣ 1-1
3/3/2018: Έγινε μέτριο παιχνίδι που δεν είχε φάσεις και ποιότητα. Το μόνο που άξιζε ήταν το γκολ του Σκόνδρα, με το οποίο ο ΠΑΣ στο 34’ ισοφάρισε 1-1, καθώς οι Φαίακες είχαν προηγηθεί στο 21’ με τον Παμλίδη.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΠΑΣ 1-0
31/3/2018: Το γκολ του Πάουλο στο 14’ έκρινε το παιχνίδι το οποίο κέρδισε ο Παναιτωλικός χωρίς να είναι καλύτερος. Στο 53’ αποβλήθηκε ο Αποστολόπουλος του ΠΑΣ.

ΠΑΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 0-1
4/4/2018: Ο Απόλλωνας με ψυχή και πάθος κέρδισε 1-0 στα Γιάννινα και έβαλε βάσεις παραμονής στην κατηγορία, με γκολ στο 32’ του Ναδάλες. Στο 30’ έχασε πέναλτι ο Κόντε, ενώ στο τέλος υπήρξαν έντονες αποδοκιμασίες κατά των παικτών του ΠΑΣ.

ΞΑΝΘΗ – ΠΑΣ 3-0
15/4/2018: Ο ΠΑΣ είχε ευκαιρίες να κάνει το 0-2 αλλά στο β’ ημίχρονο έχασε 3-0 από την ανώτερη Ξάνθη. Τα γκολ των  «ακριτών» 50’ Ντουρίτσκοβιτς, 56’, 72’ Γέντρισεκ. Η Ξάνθη είχε και δοκάρι με τον Λουσέρο.

ΠΑΣ – ΛΑΡΙΣΑ 0-0
22/4/2018: Ο ΠΑΣ άκαπνος έφερε λευκή ισοπαλία 0-0 με τη Λάρισα δείχνοντας πρόβλημα στο σκοράρισμα. Στο 86’ είχε δοκάρι με τον Κόντε. Από την άλλη πλευρά η Λάρισα έπαιξε με μισή ομάδα στα Γιάννινα, καθώς ήταν τιμωρημένοι οι Ζίζιτς, Φατιόν, Μόρας και τραυματίες οι Γουάλας, Ναζλίδης, Μπόζοβιτς.

ΛΑΜΙΑ – ΠΑΣ 2-1
29-4-2018: Παρότι ο ΠΑΣ έδειξε σημεία βελτίωσης σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια, τελικά δεν κατάφερε ούτε στη Λαμία να πάρει θετικό αποτέλεσμα. Τα γκολ: 45’ Πίτι 1-0, 62’ Όμο 2-0, 76’ Χαλκιαδάκης 2-1.

ΠΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-0
6/5/2018: Ο ΠΑΣ συνέτριψε με σκορ 3-0 τον Ολυμπιακό με τέρματα των Τζημόπουλου (54’), Κόντε (61’), Βιδάλ (92’).