Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Για νίκη στην Πλατεία και αναστροφή της κακής πορείας του

Στιγμιότυπο από το ματς του α' γύρου που έγινε στα Γιάννινα με πρωταγωνιστή τον Γαρουφαλιά

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Η ζωή τραβά την ανηφόρα για τον ΠΑΣ και από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης άφησαν όλοι πίσω το ματς Κυπέλλου με τη Λάρισα, έχοντας επικεντρώσει την προσοχή στο αυριανό δύσκολο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο που θα γίνει στις 17.15 στο γήπεδο Νέας Σμύρνης για την 19η αγωνιστική.
Εκεί έχουν ξαναπαίξει φέτος για το Κύπελλο, στη φάση των ομίλων και το ματς έληξε ισόπαλο με σκορ 1-1. 

Χτες όσοι αγωνίστηκαν με την ΑΕΛ έκαναν αποθεραπεία και οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά. Σήμερα θα γίνει προπόνηση και θα ανακοινωθεί η αποστολή που θα ταξιδέψει για την Αθήνα. Εκτός θα είναι ο τιμωρημένος με κάρτες Μπουκουβάλας, οι τραυματίας Νικολιάς, Σολτάνι και Λίλα που  δεν ήταν στην αποστολή και στον αγώνα Κυπέλλου.

Μπορεί η μέτρια πορεία στο πρωτάθλημα με συνεχόμενες ισοπαλίες και ήττες, όπως και η προχτεσινή ήττα με 2-1 από την ΑΕΛ να έφεραν πολλά σύννεφα πάνω από τα Γιάννινα, αλλά όσοι παίκτες είναι ετοιμοπόλεμοι, θα προσπαθήσουν για το καλύτερο στο αυριανό παιχνίδι. Πιστεύουν ότι με μια επιτυχία θα σπάσει η γκαντεμιά που τους δέρνει τον τελευταίο καιρό και θα ανεβεί η ψυχολογία των παικτών αλλά και του κόσμου. Στο ψυχολογικό κομμάτι δουλεύει πολύ και ο Πετράκης, αφού χτες προσπάθησε να εμψυχώσει τους παίκτες του για να παίξουν με άλλη διάθεση αύριο στη Νέα Σμύρνη και στα υπόλοιπα παιχνίδια που ακολουθούν.

Μια πιθανή ενδεκάδα για το αυριανό παιχνίδι είναι: Γιαννίκογλου, Καρανίκας, Μπέριος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Γαρουφαλιάς, Βιδάλ, Γιάκος, Μανθάτης, Κόντε, Χαλκιαδάκης.


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΣΕΖΟΣ

Τον αυριανό αγώνα στη Νέα Σμύρνη θα διευθύνει ο Αθανάσιος Σέζος (Κιλκίς) με βοηθούς τους Αλέξανδρο Γρεβένη (Χαλκιδικής), Σταύρο Σίπκα (Σάμου). Τέταρτος διαιτητής ο Γεώργιος Μιχαηλίδης (Βοιωτίας) και παρατηρητής διαιτησίας ο Νικόλαος Φαντόπουλος (Πειραιά). Ο Σέζος είχε διευθύνει και τον αγώνα του α’ γύρου Ατρόμητος – ΠΑΣ 0-0 στις 9-9-2017 και ήταν καλός. Είναι στους πίνακες της Σούπερ Λίγκας από το καλοκαίρι του 2016 και φέτος έχει διευθύνει 9 παιχνίδια πρωταθλήματος Σούπερ Λίγκα και 2 Κυπέλλου.

ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ

Αυτή την εβδομάδα παιχνίδι Κυπέλλου είναι και ο Πανιώνιος που κέρδισε 1-0 τη Λαμία, πιστεύοντας ότι στον αγώνα ρεβάνς θα αντέξει στη Φθιώτιδα και θα περάσει στα ημιτελικά. Στο πρωτάθλημα, την περασμένη αγωνιστική έφερε ισοπαλία 1-1 στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό. Είναι βέβαιο ότι οι κυανέρυθροι θα τα δώσουν όλα κόντρα στον ΠΑΣ για να πάρουν τη νίκη. Η προετοιμασία θα ολοκληρωθεί με απογευματινή προπόνηση υπό την επίβλεψη του προπονητή Μιχάλη Γρηγορίου. Ο Πανιώνιος προσπαθεί να κάνει και μεταγραφές, καθώς έκλεισε τον Βραζιλιάνο αμυντικό Ουάσινγκτον Σαντάνα που έλυσε τη συνεργασία του με την ομάδα Ντεσπορτίβο Αβες και είναι στην Αθήνα για να υπογράψει. Επίσης περιμένουν και την άφιξη 29χρονου Δανού επιθετικού.

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

Για τα πρωταθλήματα Α’ και Β’ Εθνικής όπως και στο κύπελλο ο ΠΑΣ έχει αγωνισθεί 26 φορές στη Νέα Σμύρνη και αύριο δίνει το 27ο παιχνίδι κόντρα στον Πανιώνιο. Η προϊστορία καταγράφει 16 νίκες του Πανιωνίου, 8 ισοπαλίες και 2 νίκες του ΠΑΣ. Παλιά ήταν απρόσιτη έδρα η Νέα Σμύρνη για τον ΠΑΣ, αλλά τα τελευταία χρόνια έσπασε η παράδοση. Στις τελευταίες 4 αναμετρήσεις στην έδρα του Πανιωνίου (3 για το πρωτάθλημα, 1 για το Κύπελλο) έχουμε 1 νίκη των κυανέρυθρων, 1 νίκη του ΠΑΣ και 2 ισοπαλίες. Το άβατο που υπήρχε κάποτε για τον ΠΑΣ η Νέα Σμύρνη, έχει φύγει προ πολλού.

ΤΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΣ

Στο μεταγραφικό τοπίο κινείται και ο ΠΑΣ για να ενισχυθεί με παίκτες που θα τον βοηθήσουν στη συνέχεια. Όμως ο χρόνος είναι περιορισμένος καθώς στις 31 Ιανουαρίου κλείνει η μεταγραφική περίοδος. Ο ΠΑΣ αναζητά επιθετικό και αν χαλάσει η μεταγραφή του 23χρονου Αφρικανού χαφ Εντελίνο Μιγκέλ Ιέ, τότε, αν προλάβει, θα πάρει παίκτη και για αυτή τη θέση. Για τον Εντελίνο υπάρχει φήμη ότι έχει κάποιο προσωπικό πρόβλημα και είναι στην Πορτογαλία. Όταν ρωτήθηκε προχτές ο Πετράκης δήλωσε αναρμόδιος να απαντήσει στο θέμα αυτό, παραπέμποντας τους δημοσιογράφους στις επίσημες ανακοινώσεις της ΠΑΕ.

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΝΕΩΝ

Για το πρωτάθλημα Νέων Κ20 ο ΠΑΣ θα παίξει σήμερα στις 10.30 το πρωί στην Αθήνα με τον Πανιώνιο. Το ματς θα γίνει στο γήπεδο του Δήμου Γλυφάδας με διαιτητή τον Γεώργιο Φίτσα (Δυτικής Αττικής).
-Για το πρωτάθλημα Νέων Κ17 ο ΠΑΣ θα παίξει σήμερα στις 14.00 στη Θεσσαλονίκη με τον ΠΑΟΚ. Το παιχνίδι θα γίνει στο αθλητικό κέντρο LOLAS με διαιτητή τον Ιωάννη Χανίδη (Μακεδονίας).

-Για το πρωτάθλημα Νέων Κ15 ο ΠΑΣ θα παίξει σήμερα στις 14.30 με τον ΠΑΟΚ στις εγκαταστάσεις Λόλας στη Θεσσαλονίκη με διαιτητή τον Μιχαήλ Μιχούλια (Μακεδονίας).