Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Γ. Πετράκης: Κρίνω τους παίκτες σε βάθος χρόνου και όχι από ένα λάθος

Οι δηλώσεις του Γιάννης Πετράκη στη συνέντευξη Τύπου 


Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννης Πετράκης στη συνέντευξη Τύπου δήλωσε τα εξής:

«Έγινε ένα παιχνίδι που φέρνει τον κόσμο στο γήπεδο, με πολύ ένταση και ενέργεια. Παίζαμε με μια ομάδα που δεν είναι τυχαία σ’ αυτήν τη θέση που βρίσκεται. Ήταν ισορροπημένο στο α’ ημίχρονο το παιχνίδι, ενώ στο β’ μέρος είχε πιο καθαρές ευκαιρίες ο Ατρόμητος. Δεχτήκαμε ένα γκολ, έτσι όπως το δεχτήκαμε, αλλά το σημαντικό είναι η αντίδραση που βγάλαμε και το ότι γυρίσαμε την κατάσταση. Μας αφήνει πίκρα, βέβαια, που στο 92’ δεν το κρατήσαμε.

Έγινε ένα σπουδαίο παιχνίδι, είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες μου και ευχαριστούμε τον κόσμο που ήταν θερμός σήμερα και μας στήριξε».

Για το τι είπε στον Γιαννίκογλου και αν θα αλλάξει τερματοφύλακα στο κύπελλο: «Δεν μ’ αρέσει να μιλάω προσωπικά για τους παίκτες, όπως ξέρετε. Στο ποδόσφαιρο σε όλα τα επίπεδα γίνονται λάθη, το λάθος του τερματοφύλακα φαίνεται περισσότερο. Το ξέρετε τόσα χρόνια ότι δεν κρίνω από τις στιγμές, αλλά σε βάθος χρόνου και αυτό καθορίζει την απόφασή μου. Ό,τι του είπα μένει μέσα στα αποδυτήρια».

Για την τετράδα που χρησιμοποίησε σήμερα στην άμυνα, αντί για 3 στόπερ και αν νιώθει δικαιωμένος: «Δεν είχαμε άλλο στόπερ; Άρα, ήταν επιλογή. Έχει να κάνω με το τι πιστεύω κάθε φορά. Αισθάνομαι δικαιωμένος από την επιλογή να παίξουμε έτσι. Μπορούμε να παίζουμε εξίσου καλά με διάφορους σχηματισμούς σε άμυνα και επίθεση, γιατί και ο αντίπαλος δεν ξέρει πως θα παίξουμε. Όπως εμείς δεν ξέρουμε πάντα πως πως θα παίξει ο αντίπαλος, έτσι και για τον αντίπαλο είναι προβληματισμός να μην ξέρει πως παίζουμε».

Για το αν είπε κάτι στην ομάδα για να πιστέψει στην ανατροπή: «Αυτός που θα πει ότι λέει πολλά, δεν λέει την αλήθεια. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μας βγήκε η αντίδραση, άλλες δεν μας βγαίνει. Υπάρχει πάντα παρακίνηση από εμάς προς τους παίκτες, αλλά το πώς θα εξελιχθεί ένα ματς δεν εξαρτάται πάντα από αυτό».

Για το παιχνίδι με την ΑΕΛ στο κύπελλο και αν θα κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα: «Δεν πρέπει να πω τι θα κάνω».

Για το αν είναι βασικός στόχος το κύπελλο: «Ποτέ δεν μίλησα για μακροπρόθεσμους στόχους για να το κάνω τώρα».

Για τις μεταγραφές: «Είμαστε κοντά και σε δεύτερο παίκτη και θα προσπαθήσουμε και για τρίτο».

Για το αν υπάρχει ανησυχία μέσα στα αποδυτήρια εμπλοκής της ομάδας σε σενάρια υποβιβασμού: «Η πίστη στην ομάδα και στη δουλειά μας είναι οδηγός, σκέφτομαι μόνο θετικά, δεν θα το ακούσετε ποτέ από εμένα για παραμονή. Δεν αποτυπώνει την προσπάθειά μας η βαθμολογική μας θέση, στο τέλος, όμως, θα αποδοθεί δικαιοσύνη και θα δούμε που θα τερματίσουμε».

Για το βαθμό ετοιμότητας του Εντελίνο: «Να περάσει λίγος ακόμα χρόνος για να έχω καλύτερη άποψη, τώρα ακόμα δεν μπορούμε να πούμε πολλά».