Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Γ. Πετράκης: Κέρδισε η ΑΕΛ χωρίς να είναι καλύτερη

Οι δηλώσεις στη συνέντευξη Τύπου του Γιάννη Πετράκη


Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννης Πετράκης στη συνέντευξη Τύπου δήλωσε τα εξής: «Θεωρώ κακό και άδικο το αποτέλεσμα. Στη διάρκεια του παιχνιδιού προηγηθήκαμε, σταθήκαμε τυχεροί αρχικά στο δοκάρι, αλλά είχαμε ευκαιρίες και πριν το γκολ μας. Προηγηθήκαμε και στην ουσία από μια δεύτερη μπάλα μετά από σέντρα στην περιοχή ήρθε το 1-1. Αυτό το γκολ έδωσε ψυχολογικό πλεονέκτημα στην αντίπαλη ομάδα, λόγω της ιδιαιτερότητας του εκτός έδρας γκολ και επηρέασε τη δική μας ομάδα.
Στην πρώτη φάση της επανάληψης πάλι σε μια σέντρα βάλανε και δεύτερο γκολ. Τέτοιες σέντρες γίνονται πολλές σε κάθε ματς. Υπήρχε άγχος και νευρικότητα. θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει κάτι καλύτερο.
Δεν μας έκατσε καλά η ροή του παιχνιδιού σήμερα, αλλά έχουμε άλλο ένα ματς. Εκεί θα τελειώσει η πρόκριση, στο δεύτερο παιχνίδι».


Για το γεγονός ότι ο ΠΑΣ εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων και αν θα έπρεπε να είχε κινηθεί πιο δυναμικά η ομάδα στις μεταγραφές:
«Δεν έπαιξε κάποιο ρόλο αυτό. Άλλωστε εγώ έχω σαν αρχή πρώτα να έρχονται οι παίκτες και να καταλαβαίνουν τι θέλουμε και μετά τους χρησιμοποιώ».


Για το αν ήταν μόνο ψυχολογικό το πρόβλημα του ΠΑΣ: «Νομίζω ότι αυτό που έκανε δύσκολη τη δουλειά μας ήταν το δεύτερο γκολ, τέτοιες σέντρες γίνονται συχνά στην περιοχή, δεν καταλήγουν γκολ. Μας έφερε σε δύσκολη θέση αυτό το γκολ, γιατί η ΑΕΛ αμύνεται πολύ καλά, οπότε αμέσως γίνεται πολύ δύσκολη η δουλειά μας».

Για το αν ο ΠΑΣ λειτουργεί καλύτερα σε 2ο ρόλο και γιατί δεν επιλέγει να δημιουργεί:
«Το να επιτίθεσαι σε οργανωμένη άμυνα είναι δύσκολο κι αυτό αφορά πολλές ομάδες της κατηγορίας. Σε αυτές τις συνθήκες για οποιαδήποτε ομάδα είναι δύσκολο όταν και οι 11 αντίπαλοι είναι πίσω από την μπάλα. Δεν ευνοείται το επιθετικό παιχνίδι από τις κλειστές άμυνες».


Για τον Ιέ και το ότι είναι πιθανό να αποχωρήσει χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η μεταγραφή:
«Δεν είναι δικιά μου δουλειά, το γραφείο τύπου θα σας ενημερώσει. Αν θα προκύψει κάτι θα το μάθετε».


Για το αν σκέφτεται ήδη κάποιο πλάνο για τη ρεβάνς:
«Πολύ νωρίς να το πούμε τώρα. Θα πάμε να πολεμήσουμε και αν θα τα καταφέρουμε θα το δούμε. Όπως χάσαμε εδώ, μπορεί να κερδίσουμε εκεί. Δεν ήταν καλύτερη η ΑΕΛ σήμερα».Για το πρόβλημα που έχει ο ΠΑΣ στο κέντρο άμυνας:
«Δεν συμφωνώ ότι έφταιγε το κέντρο άμυνας, ξεκίνησαν από σέντρες τα δύο γκολ. Ήμασταν γεμάτοι στην περιοχή, αλλά η δεύτερη μπάλα πήγε στα δικά τους πόδια και όχι στα δικά μας. Δεν συμφωνώ ότι δεχόμαστε από το κέντρο άμυνας τα γκολ».