Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Στην άκρη το Κύπελλο, προέχει το ματς με Κέρκυρα

Εντατικά ετοιμάζονται οι παίκτες του ΠΑΣ για το ματς με την Κέρκυρα

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Στον ΠΑΣ άφησαν πίσω το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Παναιγιάλειο και έχουν στρέψει το ενδιαφέρον στο παιχνίδι πρωταθλήματος με την Κέρκυρα που θα γίνει μεθαύριο Σάββατο και ώρα 17.15 στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Με το Κύπελλο θα ασχοληθούν στα μέσα Νοεμβρίου όταν θα γίνει η 3η και τελευταία αγωνιστική. Τώρα, αφού έκαναν το καθήκον τους κερδίζοντας άνετα 3-0 τον Παναιγιάλειο, σκορ που τους φέρνει κοντά στην πρόκριση, τώρα κοιτάζουν το ματς με τους Φαίακες με στόχο τη νίκη και μόνο αυτή. Παιχνίδια με ομάδες τέτοιου βεληνεκούς μέσα στα Γιάννινα, είναι επιβεβλημένο να σφραγίζονται με επιτυχίες, για να υπάρχει ενδιαφέρον για τη συνέχεια. Ο «Άγιαξ» προέρχεται από καλή εμφάνιση και ισοπαλία στη Λιβαδειά, που ουσιαστικά ήταν νίκη αν μέτραγε το κανονικό γκολ του Μαυροπάνου που ακύρωσε ο ρέφερι, δείχνοντας ότι με την επιστροφή του Κόντε στην ενδεκάδα, ισχυροποιήθηκε ακόμα περισσότερο. Με λίγη προσοχή και τύχη είναι εφικτό να έρθει η νίκη στο ματς του Σαββάτου, καθώς με τα δεδομένα που υπάρχουν (πορεία στο πρωτάθλημα και εμφανίσεις των ομάδων), ο «Άγιαξ» είναι το ακλόνητο φαβορί. 

Η σημερινή προπόνηση είναι καθοριστική για τον προπονητή Γιάννη Πετράκη, όπου θα δοκιμάσει το σχήμα που θα παρατάξει το Σάββατο. Υπάρχει ακόμα μία προπόνηση αύριο πρωί και στη συνέχεια θα ανακοινωθεί η αποστολή. Δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές στην ενδεκάδα και στο σχήμα της ομάδας. Οι παίκτες που έπαιξαν στη Λιβαδειά θα παίξουν και μεθαύριο. Για αυτό και ο Πετράκης τους ξεκούρασε στο προχτεσινό παιχνίδι. Χρησιμοποίησε μόνο για ένα διάστημα τους Χαλκιαδάκη και Κόντε για να ενισχύσει το δημιουργικό κομμάτι της ομάδας. Το ευχάριστο είναι ότι δεν υπάρχουν τραυματισμοί και τιμωρίες και όλοι σχεδόν οι ποδοσφαιριστές είναι ετοιμοπόλεμοι. Στο πρόγραμμα μπαίνουν σταδιακά και οι Περιστερίδης, Ροντρίγκες μέχρι να έρθουν σε αγωνιστικά επίπεδα που θα μπορεί να τους υπολογίζει ο προπονητής.

Χτες οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο Κύπελλο έκαναν αποθεραπεία. Οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά. Ο Πετράκης, όπως ανέφερε και στις δηλώσεις του έμεινε ικανοποιημένος από την προχτεσινή εμφάνιση της ομάδας και από τους παίκτες που αγωνίστηκαν, λέγοντας χαρακτηριστικά «μακάρι να μπορούσα να τους χωρέσω όλους στην ενδεκάδα».


ΣΕ ΚΑΛΟ ΦΕΓΓΑΡΙ Η ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Κέρκυρα είναι σε καλό φεγγάρι καθώς την περασμένη Κυριακή κέρδισε 1-0 τον Παναιτωλικό την έδρα της, ενώ προχτές για το Κύπελλο συνέτριψε με σκορ 6-1 την Σπάρτη. Στα Γιάννινα θα έρθει με αμυντικούς προσανατολισμούς για να πάρει θετικό αποτέλεσμα. Στα πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος που έδωσε στο νησί, κέρδισε τους Παναθηναϊκό και Παναιτωλικό με σκορ 1-0, έφερε ισοπαλία 1-1 με τον Λεβαδειακό και έχασε 0-1 από τον Πανιώνιο και 0-2 από την Ξάνθη. Εκτός έδρας έδωσε τρία παιχνίδια που αποκόμισε 2 βαθμούς. Έχασε μόνο με σκορ 3-1 στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ και έφερε ισοπαλίες 0-0 στα Περιβόλια με τον Πλατανιά και στη Ριζούπολη με τον Απόλλωνα. Η νίκη επί του Παναιτωλικού στην περασμένη αγωνιστική ήταν ανακούφιση για τους Φαίακες με τον προπονητή τους Αλέκο Βοσνιάδη να δηλώνει: «Αυτή η νίκη μας δίνει κουράγιο για τη συνέχεια. Προσπαθούμε όλοι μαζί και παίρνουμε κουράγιο ο ένας από τον άλλον, ώστε να συνεχίσουμε να διεκδικούμε θετικά αποτελέσματα σε κάθε παιχνίδι».

ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ


Το ντέρμπι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ μονοπώλησε το ενδιαφέρον της 8ης αγωνιστικής, στο οποίο κόπηκαν 30.250 εισιτήρια. Στα υπόλοιπα παιχνίδια τα εισιτήρια που κόπηκαν (συμπεριλαμβάνονται και τα διαρκείας) είναι: Λεβαδειακός – ΠΑΣ 1.112, Κέρκυρα – Παναιτωλικός 840, Λαμία – Παναθηναϊκός 3.836, Αστέρας Τρίπολης – Πανιώνιος 1.770, Απόλλων Σμύρνης  Ξάνθη 721, Πλατανιάς – Λάρισα 1.573. Το ματς ΑΕΚ – Ατρόμητος έγινε με κλειστές πόρτες και χωρίς φιλάθλους λόγω τιμωρίας της Ένωσης.