Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Μεγάλη μπάλα ο ΠΑΣ, χωρίς το ανάλογο αποτέλεσμα

Ενστικτωδώς ο Ανέστης αποκρούει το κοντινό σουτ του Γιάκου και σώζει την ΑΕΚ

ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ

Στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Αυτό επιβεβαιώθηκε στο ματς του ΠΑΣ με την ΑΕΚ, που έληξε 0-0, αποτέλεσμα που αδικεί τους Ηπειρώτες.
Αν μια ομάδα έπρεπε να κερδίσει, βάσει της εικόνας του αγώνα, των ευκαιριών και των φάσεων, αυτή είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα. Από την άλλη πλευρά και η ΑΕΚ είχε δύο δοκάρια με τους Λιβάγια και Τσόσιτς, όπου θα μπορούσε να «κλέψει» τη νίκη, αλλά όπως πολύ σωστά επισήμανε στις δηλώσεις του ο Χιμένεθ, αν γινόταν αυτό δεν θα ήταν δίκαιο.

Και η ισοπαλία δεν είναι άσχημο αποτέλεσμα για τον ΠΑΣ, απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΚ που την Πέμπτη έκανε μεγάλη εμφάνιση με τη Μπριν περνώντας με το σπαθί της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Αλλά μπορούσε ο «Άγιαξ» το κάτι παραπάνω, το τρίποντο, το δικαιούνταν βάσει της εξέλιξης του αγώνα. Και καλύτερη μπάλα έπαιξε και περισσότερες φάσεις δημιούργησε και περισσότερες ευκαιρίες έχασε. Ο ΠΑΣ, παρά τις ελλείψεις του έδειξε σπουδαία πράγματα σαν ομάδα και πόσο καλά δουλεμένος είναι από τον Πετράκη. Η απουσία του Κόντε δεν φάνηκε, γιατί ο Κρητικός τεχνικός έκανε πάλι το θαύμα του, βρίσκοντας τη λύση με Χαλκιαδάκη και Γιάκο. Και οι δύο ήταν σπουδαίοι, με κορυφαίο του αγώνα τον Χαλκιαδάκη. Ο παίκτης αυτός έπαιξε σπουδαία μπάλα, ήταν τεράστιος σε όλα του. Δικαίως αναδείχθηκε MVP του αγώνα.

Ο ΠΑΣ ήταν καλός σε όλες τις γραμμές, Σταθερός ο Βελλίδης αν και δεν πιέστηκε, αφού εκτός από τα δύο δοκάρια με μακρινά σουτ η ΑΕΚ δεν είχε άλλες ευκαιρίες, όπως και η άμυνα είχε καλές τοποθετήσεις. Ο νεαρός Μαυροπάνος που δεν έκλεισε ακόμα τα 20 χρόνια, αν συνεχίσει έτσι, θα φτάσει πολύ ψηλά στην  καριέρα του. «Έχει μυαλό, σαν να παίζει χρόνια σε αυτή τη θέση» μας έλεγε στο τέλος ο ιστορικός αρχηγός του ΠΑΣ Γιώργος Σιόντης που ήταν και αυτός σέντερ μπακ. Πολλά χιλιόμετρα έγραψαν οι Μπουκουβάλας, Λίλα, Ναδάλες. Ο Γαρουφαλιάς ήταν θετικός και πολύ καλοί οι Γιάκος και Χαλκιαδάκης. Ο Νικολιάς στάθηκε άτυχος γιατί χτύπησε νωρίς και αντικαταστάθηκε από τον Κοζορώνη που βοήθησε με το καλό πόδι που έχει στα στημένα και στις σέντρες.

Άρεσε στον κόσμο ο ΠΑΣ και δίκαια χειροκροτήθηκε. Ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα. Όσο για την ΑΕΚ δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, κάτι που παραδέχτηκε και ο Χιμένεθ. Ενδεχομένως να επηρεάστηκε από την κούραση του αγώνα της Πέμπτης με τη Μπριζ. Αν εξαιρέσουμε τα δύο δοκάρια με τα μακρινά σουτ, δεν είχε καμία άλλη ευκαιρία. Τα βαριά χαρτιά της ΑΕΚ δεν πήγαν καλά, αυτό είναι αλήθεια. Το ότι πήρε και τον βαθμό της ισοπαλίας θα πρέπει να είναι ευχαριστημένη. Την κράτησε όρθια ο Ανέστης που έκανε σωτήριες επεμβάσεις, όπως στο κοντινό σουτ του Γιάκου που πήγε πάνω του. 

ΤΑ ΔΟΚΑΡΙΑ

44': Πρώτο δοκάρι για την ΑΕΚ. Ο Λιβάγια σουτάρει εκτός περιοχής με το αριστερό και η μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Βελλίδη.

84': Δεύτερο δοκάρι για την ΑΕΚ. Πολύ δυνατό σουτ του Τσόσιτς, η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του ΠΑΣ και σκάει στο έδαφος.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

10': Παράλληλη σέντρα του Νικολιά από αριστερά, ο Τσόσιτς προ του Γιάκου κάνει την προβολή και ο Βινίσιους απομακρύνει την μπάλα, χάνεται έτσι σημαντική ευκαιρία για τον ΠΑΣ.

30': Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ, ο Λίλα κάνει τη συρτή σέντρα από δεξιά και ο Ανέστης με εκπληκτική επέμβαση σταματά το κοντινό σουτ του Γιάκου.

39': Δυνατό σουτ του Λίλα, με γροθιές διώχνει την μπάλα ο Ανέστης.

42': Επικίνδυνη σέντρα του Χαλκιαδάκη από τα δεξιά, η μπάλα περνά παράλληλα από την εστία του Ανέστη.

50': Ο Μαυροπάνος ανατρέπει τον Λιβάγια εκτός περιοχής, φάουλ που δεν δίνει λανθασμένα ο διαιτητής Αρετόπουλος.

60': Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ, ο Ανέστης διώχνει το σουτ του αμαρκάριστου στην περιοχή Λίλα και στη συνέχεια ο Γιάκος από κοντά σημαδεύει τον... Ναδάλες που είναι οφσάιντ πάνω στη γραμμή της εστίας της ΑΕΚ.

75': Δυνατό σουτ του Χαλκιαδάκη από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ψηλά άουτ η μπάλα.

81': Σουτ του Χαλκιαδάκη εκτός περιοχής, μπλοκάρει ο Ανέστης.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Καλή η διαιτησία του Αρετόπουλου (Τρικάλων), ακούμπησε το άριστα. Παρακολούθησε από κοντά τις φάσεις και ήταν σωστός στις αποφάσεις του. Καλοί και οι επόπτες Κούλα Χασάν (Ξάνθης), Γρεβένης (Χαλκιδικής). Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν: 51’ Μπουκουβάλας, 79’ Βιντάλ, 83’ Λίλα (ΠΑΣ), 49’ Βράνιες, 56’ Τσόσιτς, 80’ Μάνταλος.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Γαρουφαλιάς (79’ Βιδάλ), Λίλα, Μαυροπάνος, Νικολιάς (18’ λ.τρ. Κοζορώνης), Ναδάλες, Γιάκος, Χαλκιαδάκης (90’ Καρανίκας).


ΑΕΚ: Ανέστης, Τσιγκρίνσκι (25’ λ.τρ. Γαλανόπουλος), Βράνιες, Τσόσιτς, Γκάλο, Βινίσιους, Σιμόες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς (81’ Τρίστασον), Κλωναρίδης (63’ Μάνδαλος), Λιβάγια.