Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Καυτά ζητήματα της ομάδας στην ατζέντα του Χριστοβασίλη

Ξεκίνησε από τον Χριστοβασίλη ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ενώ προχθές τελείωσαν οι προπονήσεις και έφυγαν οι παίκτες σε διακοπές, ξεκίνησε για τα καλά ο σχεδιασμός του ΠΑΣ για τη νέα σεζόν. Ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης κλείνει καθημερινά σημαντικά θέματα και σε λίγο θα γίνουν περισσότερο ορατά και τα μεταγραφικά ζητήματα, που ενδιαφέρουν περισσότερο τον κόσμο. Το πρώτο βασικό θέμα που έκλεισε με επιτυχία είναι η αδειοδότηση. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η τοπική ΠΑΕ πέρασε σχεδόν με άριστα τις εξετάσεις στην επιτροπή αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ, με τον πληρέστατο φάκελο που κατέθεσε. Πλέον έφυγε ο βραχνάς που υπήρχε άλλα χρόνια, η ομάδα έγινε βιώσιμη και είναι σε σωστό δρόμο, φυσώντας άνεμος αισιοδοξίας στα Γιάννινα. 

Επίσης πολύ σημαντικό θέμα είναι η συμφωνία με τον Γιάννη Πετράκη και τους συνεργάτες του για να συνεχιστεί η συνεργασία και στη νέα σεζόν. Η ανακοίνωση θα γίνει με άλλα θέματα στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, αφού μέχρι τότε θα πρέπει να διευθετηθούν κάποια οργανωτικά ζητήματα που έθεσε ο Πετράκης για την καλύτερη λειτουργία της ομάδας. Μπορεί να γράφτηκαν διάφορα σενάρια όλο αυτό το διάστημα και μέχρι να  βγει η επίσημη ανακοίνωση της παραμονής να μη σταματήσουν αυτά, αλλά όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές η συμφωνία είναι δεδομένη. Μάλιστα σε καθημερινή βάση υπάρχει ανοιχτή γραμμή μαζί του για τα θέματα που αφορούν την δική του αρμοδιότητα. Ο Κρητικός τεχνικός θα περάσει το διάστημα που ακολουθεί μέχρι να γίνει η πρώτη συγκέντρωση στις 26 Ιουνίου στην Κρήτη. 

Η παραμονή του Πετράκη αλλά και ολόκληρου του τεχνικού τιμ, μαζί με την αδειοδότηση είναι τα κυρίαρχα ζητήματα αυτές τις μέρες στον ΠΑΣ, που ανέβασαν και την ψυχολογία του κόσμου. Ο έμπειρος τεχνικός είναι στο τιμόνι του «Άγιαξ» από τις 1 Φεβρουαρίου 2014 και έγινε κομμάτι της νεώτερης ιστορίας του. Στα Γιάννινα τρέφουν μεγάλη εκτίμηση στο πρόσωπό του και στη δουλειά που έκανε, αλλά και ο ίδιος αναγνωρίζει ότι ο ΠΑΣ ήταν το εφαλτήριο για να εκτοξευτεί στα ύψη η καριέρα του και να ζήσει ως προπονητής πολύ μεγάλες στιγμές. Αφού έκλεισε το θέμα αδειοδότησης και προπονητή, στο προσκήνιο είναι τα έργα που πρέπει να γίνουν στο στάδιο «Ζωσιμάδες» για την βελτίωση του αγωνιστικού χώρου. Γι’ αυτό υπάρχει συνεννόηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, την διοίκηση του ΠΕΑΚΙ και την Περιφέρεια Ηπείρου για να συντομευτούν οι διαδικασίες και να ξεκινήσουν τα έργα, ώστε να μπορέσει ο ΠΑΣ να δώσει εκεί τα φιλικά του καλοκαιριού. Αν παράλληλα με αυτά τα έργα μπορέσουν να επιστρώσουν με πλαστικό χόρτο και ένα γήπεδο στο ΠΕΑΚΙ θα είναι μια ιδανική λύση για να λυθεί το πρόβλημα προπονήσεων τον χειμώνα και τους βροχερούς μήνες. 

Στα μεταγραφικά δεν έγινε ακόμα η αρχή, είτε για ανανέωση συμβολαίου, είτε για την απόκτηση ποδοσφαιριστή. Συνήθως ο Χριστοβασίλης, αν λάβουμε υπόψη πως κινήθηκε τα προηγούμενα χρόνια, συνήθως πρώτα κλείνει ζητήματα καλής λειτουργικότητας της ομάδας και τον Ιούνιο κάνει τις μεταγραφές όπως και όλο το καλοκαίρι. Μάλιστα τον Αύγουστο έχει κάνει τις πιο σημαντικές μεταγραφές όπως των Τσουκαλά, Μανιά, Τσάβεζ, Ίλιτς, Κόντε, Ναδάλες, Ζάιρο, Βιδάλ και άλλων. Αφού ανακοινωθεί η παραμονή Πετράκη την άλλη εβδομάδα θα γίνουν στη συνέχεια πιο ευδιάκριτες οι κινήσεις στη μεταγραφική σκακιέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πετράκης ζήτησε την παραμονή των Λίλα, Ακόστα, αν είναι εφικτό μέσω ΠΑΟΚ των δανεικών Ζάιρο, Κοροβέση, συν την απόκτηση 4-5 καλών και έμπειρων ποδοσφαιριστών για να γίνει πιο δυνατή η ομάδα στη νέα σεζόν.


ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ: ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΣΓΕΙΩΜΕΝΟΣ


Στις προθέσεις του ΠΑΣ είναι να δοθούν με μεταγραφή οι Κούτρης και Πασχαλάκης. Για τον πρώτο τα έχει βρει η ομάδα με τον Ολυμπιακό και απομένει να κάνουν οι ερυθρόλευκοι την επόμενη κίνηση για να συμφωνήσουν και με τον ποδοσφαιριστή. Πολλά ακούστηκαν και για τον Πασχαλάκη για προτάσεις από Ιταλία, Τουρκία, αλλά ακόμα δεν υπάρχει κάτι στα σκαριά. Ο λαμπρός γκολκίπερ μιλώντας στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ για την επόμενη μέρα δήλωσε τα εξής: «Θέλω να είμαι προσγειωμένος. Η σεζόν ήταν πολύ καλή για μένα. Η ομάδα και ο προπονητής με εμπιστεύτηκαν και αυτό με βοήθησε πολύ. Δεν το κρύβω ότι στο μυαλό μου είναι η Εθνική ομάδα. Πρώτος στόχος μου είναι να βρίσκομαι στην αποστολή για το ματς με τη Βοσνία, στα προκριματικά του Μουντιάλ. Ξεκινάω από εκεί και τα υπόλοιπα θα έρθουν». Για το φημολογούμενο ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού ανέφερε: «Είναι πρόωρο να πούμε οτιδήποτε. Είμαι πολύ ευχαριστημένος στον ΠΑΣ Γιάννινα. Με εμπιστεύτηκαν, με στήριξαν και είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Το τι θα γίνει στην πορεία δεν το ξέρουμε ακόμη».