Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Στο προσκήνιο το θέμα προπονητή και ο μεταγραφικός σχεδιασμός

Αναμένεται απάντηση από τον Γιάννη Πετράκη στον ΠΑΣ

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Στον ΠΑΣ Γιάννινα βρίσκονται όλοι σε αναμονή περιμένοντας την απάντηση του Γιάννη Πετράκη αν συνεχίσει ή όχι την συνεργασία του και στη νέα σεζόν. Για το λόγο αυτό έχουν παγώσει όλα τα υπόλοιπα θέματα, καθώς προέχει το θέμα προπονητή. Ο Κρητικός τεχνικός, που είναι στον πάγκο του ΠΑΣ από 1 Φεβρουαρίου 2014, αναμένεται να απαντήσει μέχρι την Πέμπτη, ίσως και νωρίτερα. Μέχρι τότε η αγωνία θα είναι στο κατακόρυφο γιατί στο διαδίκτυο βγήκαν πληροφορίες και περί αποχώρησης του Πετράκη για άλλη ομάδα της Σούπερ Λίγκας που έδειξε ενδιαφέρον. Επειδή τελευταία οι πληροφορίες που υπήρξαν ήταν αντιφατικές (άλλες ότι μένει, άλλες ότι φεύγει), οι φίλοι του ΠΑΣ είναι σε στάση αναμονής περιμένοντας την εξέλιξη των γεγονότων. Άλλωστε έφτασε ο χρόνος που θα ξεκαθαρίσει το θέμα προπονητή. Ανάλογα με την απόφαση του Πετράκη θα εξαρτηθούν και οι κινήσεις της επόμενης ημέρας. Αν μείνει, όπως εκτιμούν στα Γιάννινα, από το Σαββατοκύριακο θα αρχίσει ο σχεδιασμός και οι μεταγραφικές κινήσεις. Αν αποχωρήσει, όλα αυτά θα πάνε πίσω, γιατί το προέχον ζήτημα θα είναι να βρεθεί ο νέος προπονητής. Μετά θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα. 

Μία ιστοσελίδα (Marca-SL) έγραψε ότι ο Πετράκης θα αναλάβει τον Αστέρα Τρίπολης και ο Βεργέτης να μετακινηθεί σε άλλο πόστο, αλλά με τα δημοσιεύματα του διαδικτύου πάντα πρέπει να έχουμε τις επιφυλάξεις μας. Για αυτό υπήρξε διάψευση από τον υπεύθυνο επικοινωνίας του Αστέρα. Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει στο διήμερο που έρχεται. Οι τελευταίες προπονήσεις μοιάζουν με αγγαρεία και όλοι έχουν το νου τους στις διακοπές. Στην προπόνηση ήταν ο τεχνικός διευθυντής Δημήτρης Νιαρχάκος που εκτελεί κανονικά τα καθήκοντά του καίτοι φέρεται να τελεί υπό παραίτηση. Όπως γράψαμε και προχθές, είναι ενδοοικογενειακό ζήτημα που μπορεί να επιλυθεί. 

Αφού τελειώσει το θέμα προπονητή, θα αρχίσει και ο μεταγραφικός σχεδιασμός, όπως σημειώσαμε και πριν. Θα αποκτηθούν παίκτες σε θέσεις κλειδιά για να ενισχυθεί το ρόστερ, ώστε στη νέα σεζόν να υπάρχουν περισσότερες εναλλακτικές λύσεις και για να ενισχυθεί η δυναμική της ομάδας. Στις προθέσεις της ΠΑΕ είναι να μείνουν και οι Λίλα, Ακόστα που λήγουν τα συμβόλαιά τους. Οι παίκτες δεν φαίνεται να είναι ικανοποιημένοι από τις προτάσεις που τους έγιναν. Ίσως τα ξαναπούν με τον Χριστοβασίλη ή να αποτελέσουν παρελθόν. Ο Πετράκης πάντως εισηγήθηκε την παραμονή τους. Το ζητούμενο είναι να βρεθεί λύση στο οικονομικό. 

Στο μεταγραφικό κομμάτι υπάρχει προεργασία από ανθρώπους της ομάδας και λίστα παικτών που ξεχώρισαν στις ομάδες τους και θα μπορούσαν να σταθούν και στον ΠΑΣ Γιάννινα. Όλες αυτές οι περιπτώσεις θα περάσουν από αξιολόγηση στη συνέχεια. Απλά δεν θα γίνουν βιαστικά βήματα. Μέχρι να αρχίσει η προετοιμασία στις 26 Ιουνίου υπάρχει αρκετός χρόνος για να γίνει σωστή αξιολόγηση αλλά και αναζήτηση νέων παικτών. Βασικά θέλουν στο ξεκίνημα του βασικού σταδίου προετοιμασίας, να έχει διαμορφωθεί κατά μεγάλο ποσοστό το ρόστερ. Θα αφήσουν όμως ανοιχτές θέσεις και για το μεταγραφικό σαφάρι που θα ακολουθήσει στο δίμηνο Ιουλίου και Αυγούστου. Εκτιμώντας ότι θα υπάρξουν ευκαιρίες για ανεύρεση καλών ποδοσφαιριστών και αργότερα. Όπως στα προηγούμενα χρόνια που Αύγουστο μήνα έκαναν σημαντικές μεταγραφές όπως των Κόντε, Ίλιτς, Τσουκαλά, Τσάβεζ, Βιδάλ, Ζάιρο και άλλων. Τέλος από πηγές του ΠΑΣ διαψεύστηκε ότι υπάρχει πρόταση για τον Θέμη Τζημόπουλο από ομάδα του Ντουμπάι. Ο διεθνής αμυντικός και στη νέα σεζόν θα είναι κανονικά στον ΠΑΣ. Απλά φέτος θα βγει από το πρόγραμμα προετοιμασίας, γιατί θα λάβει μέρος με την Εθνική Νέας Ζηλανδίας στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών που θα γίνει αρχές Ιουλίου στη Ρωσία.


ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΟΥΤΡΗΣ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Δηλώσεις έκανε στην ιστοσελίδα sdna.gr ο Λεονάρντο Κούτρης που αναφερόμενος στο φημολογούμενο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού ανέφερε: «Καταρχήν να πούμε ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη η μεταγραφή, τα έχουν βρει οι δύο ομάδες, αλλά μένει να συμφωνήσω κι εγώ με τον Ολυμπιακό. Πρόκειται ωστόσο για πολύ μεγάλη τιμή για μένα. Ποιο παιδί δεν θα ήθελε να αγωνιστεί σε έναν τέτοιο σύλλογο. Είναι όνειρο ζωής, μακάρι να πάνε όλα κατ' ευχήν. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε άλλο επίπεδο, είναι το κορυφαίο κλαμπ της Ελλάδας κι από τα κορυφαία της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια. Νιώθω έτοιμος ψυχολογικά γι' αυτή την πρόκληση. Σίγουρα οι απαιτήσεις είναι διαφορετικές, αλλά νομίζω ότι εξαρτάται από μένα το να μπορέσω να μείνω στην ομάδα και να πάρω ευκαιρίες. Είμαι πολύ ευτυχισμένος». 
Για την πορεία του ΠΑΣ ανέφερε: «Η χρονιά ήταν άκρως επιτυχημένη. Παίξαμε Ευρώπη, περάσαμε ένα ανεπανάληπτο καλοκαίρι και στη συνέχεια κάναμε ένα καταπληκτικό πρώτο γύρο, όπου βρισκόμασταν κοντά στην πεντάδα. Στη συνέχεια ωστόσο χάσαμε κάποιους βαθμούς που δεν το περιμέναμε, όπως βέβαια και κερδίσαμε αρχικά κάποια ματς που επίσης δεν περιμέναμε. Αν αναλογιστούμε ωστόσο το τι συνέβη και σε άλλες ομάδες που βγήκαν για πρώτη φορά Ευρώπη, η πορεία μας κρίνεται θετικότατη, σωθήκαμε άνετα. Μην ξεχνάμε και το πόσο νωρίς ξεκινήσαμε την προετοιμασία μας, ίσως σε αυτό οφείλεται ότι δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Σε αυτό το κομμάτι θέλω να δώσω και τα εύσημα στον γυμναστή της ομάδας, τον κ.Αλεξίου, γιατί κάναμε προετοιμασία που θα έπρεπε να γίνει σε 20 ημέρες, σε μόλις δύο εβδομάδες. Ήταν πολύ δύσκολο το καλοκαίρι. Άξιζε ωστόσο τον κόπο κι αξίζουν συγχαρητήρια σε όλο το προπονητικό τιμ». 


ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ ΡΙΣΤΑΝΗΣ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟΣ

Όπως ανακοίνωσε χθες η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, σε αθλητιατρικό συνέδριο που οργάνωσε στη Βαρκελώνη και στο γήπεδο της Μπαρτσελόνα η ΦΙΦΑ, έλαβαν μέρος ο γιατρός της ομάδας Σταύρος Ριστάνης και ο φυσιοθεραπευτής Φίλιππος Σκόρδος. Τι συνέδριο που έγινε από 13 έως 15 Μαΐου, είχε αντικείμενο την αντιμετώπιση και αποκατάσταση των αθλητικών τραυματισμών. Ο κ. Ριστάνης ανέπτυξε το θέμα για τις αθλητικές κακώσεις άκρου πόδα και παρουσίασε τα νεότερα δεδομένα ως προς την χειρουργική αντιμετώπιση των κακώσεων του αχίλλειου τένοντα. Στο διεθνές αυτό συνέδριο συμμετείχαν οι επικεφαλής των ιατρικών επιτελείων των μεγαλύτερων κλαμπ της Ευρώπης. 


ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΑΠΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΔΗ

Αυτές τις μέρες, μπορεί να είναι καυτά ζητήματα στην επικαιρότητα, αλλά δεν ξέχασαν και τον τερματοφύλακα Κώστα Περιστερίδη που έκανε εγχείρηση αποκατάστασης της ρήξης χιαστών που έπαθε πριν από μία εβδομάδα. Όλοι από τον ΠΑΣ επικοινώνησαν μαζί του για να του ευχηθούν περαστικά, ενώ σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης πολλά είναι και τα μηνύματα συμπαράστασης από τον κόσμο. Ο τραυματισμός του προκάλεσε αίσθηση, αφού στάθηκε πολύ άτυχο, καθώς και πέρσι το καλοκαίρι παραμονές του αγώνα με την Οντ στην προπόνηση έσπασε το δάχτυλο του χεριού του. «Μέσα από αυτή την δοκιμασία θα βγεις δυνατός και η τύχη ότι σου στέρησε θα το δώσει απλόχερα στη συνέχεια» του έγραψε φίλος της ομάδας σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Περιστερίδης από τη δική του πλευρά έγραψε τα εξής: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους για την στήριξη, το ενδιαφέρον και το κουράγιο που μου δώσατε και συνεχίζετε να μου δίνετε σε αυτήν την δοκιμασία που είναι θέλημα θεού. Θα γυρίσω πιο δυνατός».

ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Ο ΚΟΛΙΟΦΟΥΚΑΣ

Ξεπέρασε την περιπέτεια και είναι έτοιμος για ποδόσφαιρο, ο νεαρός τερματοφύλακας Νίκος Κολιοφούκας που στο φιλικό παιχνίδι με τον Τηλυκράτη που έγινε την περασμένη Τετάρτη στη Λευκάδα σε ένα άσχημο πέσιμο του γύρισε η γλώσσα και έπαθε ελαφρά εγκεφαλική διάσειση. Με ανάρτησή του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ευχαρίστησε όλους όσους στάθηκαν στο πλευρό του όπως και τον γιατρό αγώνα κ. Κατωπόδη που του προσέφερε τις πρώρες βοήθειες.

ΘΕΤΙΚΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ


Σύμφωνα με πληροφορίες του ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM 104,3, ο διευθυντής αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ Γιώργος Δημητρίου εισηγήθηκε θετικά για το θέμα της άδειας της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα στη χτεσινή ακρόαση, καθώς η ομάδα κατέθεσε γι’ άλλη μια χρονιά ολοκληρωμένο φάκελο και δεν χρειάστηκε περισσότερα από 15 λεπτά της ώρας. Οι ακροάσεις των ΠΑΕ ολοκληρώνονται σήμερα και οι επίσημες αποφάσεις θα γνωστοποιηθούν στις ΠΑΕ από Τετάρτη και μετά. Λογικά οι θετικές εισηγήσεις του κ. Δημητρίου δεν ανατρέπονται.