Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Άνεμος αισιοδοξίας με καλά νέα από Πετράκη και αδειοδότηση

Συμφώνησε με τον Χριστοβασίλη ο Γιάννης Πετράκης

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Με τον Γιάννη Πετράκη και όλους τους συνεργάτες του θα πορευτεί και στη νέα σεζόν ο ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Κρητικός τεχνικός απάντησε θετικά στον Γιώργο Χριστοβασίλη στις τελευταίες συζητήσεις που έκαναν και απομένει τις επόμενες ημέρες να υπάρξουν οι επίσημες ανακοινώσεις. Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, η συμφωνία είναι κλεισμένη, όχι μόνο με τον Πετράκη αλλά και τους συνεργάτες του Ταουσάνη (βοηθός), Αλεξίου (γυμναστής), Τσελιόπουλος (εκπαιδευτής τερματοφυλάκων). Αυτό το δυνατό τεχνικό τιμ που έφερε τις μεγάλες επιτυχίες τα τελευταία χρόνια, συνεχίζει και τη νέα σεζόν στον ΠΑΣ Γιάννινα. 

«Οι ανακοινώσεις και ό,τι άλλο ενδιαφέρει τον κόσμο θα γίνουν στην ώρα τους» τόνιζαν χθες πηγές της ομάδας, προσθέτοντας ακόμα: «Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε τα δημοσιεύματα ούτε να διαψεύδουμε τι γράφει ο καθένας. Υπάρχουν άλλα σημαντικά θέματα να ασχοληθούμε». Ο Πετράκης είναι σε καθημερινή επικοινωνία με τον πρόεδρο Γιώργο Χριστοβασίλη για τα μεταγραφικά, τον σχεδιασμό και άλλα οργανωτικά ζητήματα της ομάδας. Ένα από αυτά έκλεισε χθες με την αδειοδότηση της ΠΑΕ από την αρμόδια επιτροπή αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ. Απομένει να αρχίσουν σύντομα τα έργα για τη βελτίωση του αγωνιστικού χώρου στο στάδιο «Ζωσιμάδες» και μετά να μπουν στο τραπέζι και τα μεταγραφικά ζητήματα. 

Το θέμα της αδειοδότησης είναι πολύ σημαντικό, καθώς δείχνει τον σωστό δρόμο της οικονομικής εξυγίανσης που είναι η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Πέρσι και φέτος η ΠΑΕ κατέθεσε πληρέστατο φάκελο στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ, με συνέπεια την αδειοδότησή της, σε αντίθεση με προηγούμενα χρόνια που η διαδικασία αυτή ήταν ένας εφιάλτης για τους Ηπειρώτες. «Τώρα που ο ΠΑΣ έγινε βιώσιμη εταιρεία, έχοντας βάλει τάξη στα οικονομικά του και κάνοντας βήματα σταθερά, μπορεί να βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον, γιατί είναι ομάδα με κόσμο, βαριά φανέλα, ιστορία» σχολίαζαν στο διαδίκτυο οι φίλοι της ομάδας, συμπληρώνοντας ότι τα καλύτερα έρχονται για την ομάδα τους. 

Χθες, πριν ακόμα υπάρξει η ανακοίνωση της ΕΠΟ για τις συνολικές αποφάσεις της Επιτροπής αδειοδοτήσεων, φρόντισε η ΠΑΕ να ενημερώσει τον κόσμο της με την παρακάτω ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει στους φίλους της ομάδας μας ότι και φέτος η διαδικασία αδειοδότησης εξελίχθηκε όπως αναμενόταν και εξασφαλίστηκε η άδεια συμμετοχής στις εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις για την ποδοσφαιρική περίοδο 2017-18». 
Με την παραμονή Πετράκη και την αδειοδότηση, το κλίμα χθες στο «κυανόλευκο» στρατόπεδο ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο. Γεμάτοι χαρά ήταν και οι παίκτες που ο Πετράκης τους χάρισε τη χθεσινή προπόνηση και έτσι όλοι ετοίμασαν τα πράγματα για τις διακοπές. Το ραντεβού για το ξεκίνημα της νέας σεζόν είναι για 26 Ιουνίου. Το βασικό στάδιο προετοιμασίας θα γίνει στο Καρπενήσι από 9 έως 23 Ιουλίου.


ΔΥΟ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ

Χθες η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι αδειοδοτήθηκαν όλες οι ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκα εκτός από τη Βέροια που υποβιβάστηκε αγωνιστικά και τον Ηρακλή. Οι δύο ομάδες θα προσφύγουν στην δευτεροβάθμιο επιτροπή αδειοδοτήσεων. Αν δεν αλλάξει κάτι, τότε μαζί με τη Βέροια θα υποβιβαστεί και ο Ηρακλής και θα παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα ο υποβιβασθείς αγωνιστικά Λεβαδειακός.

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΛΙΛΑ

Μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται να απαντήσει ο Άντι Λίλα στην πρόταση που του έκανε ο ΠΑΣ για νέο διετές συμβόλαιο. Ο Αλβανός μέσος δεν το κρύβει ότι θέλει να μείνει στα Γιάννινα και πιθανόν να απαντήσει θετικά. Πρόταση για νέο διετές συμβόλαιο έγινε και στο Νόε Ακόστα, αλλά δεν ικανοποιήθηκε από τους οικονομικούς όρους. Ο Ισπανός ψάχνει να βρει κάτι καλύτερο, αλλά από τον ΠΑΣ επιμένουν ότι η πρόταση που του έγινε είναι καλή. Έτσι εκτιμώντας την προσφορά του τα τελευταία χρόνια, του έδωσαν πίστωση χρόνου να το σκεφτεί καλύτερα και να αποφασίσει. Όπως γράψαμε και προηγούμενες μέρες, την παραμονή Ακόστα και Λίλα είχε ζητήσει ο Πετράκης. Στον ΠΑΣ θέλουν πολύ να κρατήσουν στη νέα σεζόν τους δανεικούς Ζάιρο, Κοροβέση και η επιθυμία αυτή μεταβιβάστηκε στον ΠΑΟΚ, αλλά πριν αποφασίσει γι’ αυτό ο Βλάνταν Ίβιτς, δηλαδή αν τους έχει στα πλάνα της νέας σεζόν, δεν μπορεί να υπάρξει καμία εξέλιξη.

ΣΕΝΑΡΙΑ ΑΠΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνηθίζει ο ΠΑΣ κάθε χρόνο να ενισχύεται και με νεαρούς παίκτες που έχουν το ταλέντο για να εξελιχθούν. Σύμφωνα με ιστοσελίδα του Ρεθύμνου, στο στόχαστρο του ΠΑΣ είναι ο 20χρονος επιθετικός του τοπικού Αστέρα Ρότζεν Ιμπαχίν. Είναι επιθετικός και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Ρεθύμνου με 29 γκολ.

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΧΑΡΙΣΗΣ


Παραμένει στο πόστο του προέδρου του συνδέσμου βετεράνων ποδοσφαιριστών του ΠΑΣ ο Θανάσης Χαρίσης. Προχθές το βράδυ έγινε η γενική συνέλευση όπου εξελέγη η νέα διοίκηση που σχηματίσθηκε σε σώμα ως εξής: Πρόεδρος Θανάσης Χαρίσης, αναπληρωτής πρόεδρος Νίκος Λιάκος, αντιπρόεδρος Δημήτρης Κλείτσας, γενικός γραμματέας Αιμίλιος Νέος, ταμίας Κώστας Ντέτσικας, αναπληρωματικός ταμίας Γιάννης Γιάτσος, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Βασίλης Καλούδης, μέλη: Γιώργος Οικονόμου, Αλέκος Σιχλιμοίρης, Χρήστος Μάστακας, Θανάσης Μπουτσουρής. Αναπληρωματικά μέλη: Στράτος Γκαρόζης, Γιώργος Μητσόπουλος. Για την εξελεγκτική επιτροπή εξελέγησαν οι Γιώργος Κώνστας, Πέτρος Κοντοδήμας, Χρήστος Κατσίφας. Προπονητής στην ομάδα των βετεράνων είναι ο Βασίλης Παπαχρήστου.