Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Με φόρα για νίκη στη Λάρισα ο θρυλικός ΠΑΣ

Αποφασισμένος για νίκη στη Λάρισα είναι ο ιστορικός "Άγιαξ της Ηπείρου"

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Με στόχο τη νίκη ο ΠΑΣ θα παραταχθεί σήμερα στη Λάρισα κόντρα στην τοπική ομάδα, ώστε να παραμείνει σε θέση βολής για την διεκδίκηση της 5ης θέσης που οδηγεί στην Ευρώπη.
Το ματς θα ξεκινήσει στις 15.00 για την 23η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας και θα μεταδοθεί απευθείας από το κανάλι NOVAsports 3. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» γνωρίζει τις δυσκολίες που θα συναντήσει απέναντι στο αξιόμαχο συγκρότημα του Σάκη Τσιώλη και σε μια καυτή έδρα, αλλά είναι αποφασισμένος να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών και να σταθεί όρθιος σ’ αυτή την δοκιμασία. Μετά την ήττα στη Λιβαδειά από τον Λεβαδειακό δεν έχει άλλα περιθώρια απώλειας βαθμών και θέλει να επιστρέψει στα Γιάννινα με θετικό αποτέλεσμα.

Χθες έγινε η τελευταία προπόνηση, δίνοντας ο Πετράκης τις τελευταίες οδηγίες και στην συνέχεια η αποστολή αναχώρησε για την Θεσσαλική πόλη. Εκτός αποστολής έμειναν οι Καρανίκας και Μαμπουλού. Ο Καρανίκας είναι τιμωρημένος από τον αθλητικό δικαστή με 3 αγωνιστικές και θα λείψει όχι μόνο σήμερα αλλά και στο επόμενο ματς με τον Παναιτωλικό, όπως είχε λείψει και στην Λιβαδειά, αφού απορρίφθηκε η έφεση του ΠΑΣ από την δευτεροβάθμιο επιτροπή της ΕΠΟ και έμεινε ως έχει η ποινή. Ο Μαμπουλού ένιωσε προχθές ενοχλήσεις στον προσαγωγό και έτσι παρέμεινε στα Γιάννινα. Ωστόσο οι δύο αυτές απουσίες δεν δημιουργούν κάποιο επιπρόσθετο πρόβλημα για τον Πετράκη, καθώς δεν ήταν στη βασική ενδεκάδα του προηγούμενου αγώνα. 

Ο ΠΑΣ θα παίξει σήμερα για πρώτη φορά στο νέο γήπεδο της ΑΕΛ καθώς όλες οι προηγούμενες συναντήσεις των δύο ιστορικών ομάδων ήταν στο Αλκαζάρ. Οι κυανόλευκοι θα προσέξουν βασικά στην άμυνα και στο κέντρο για να κλείσουν τους διαδρόμους και στη συνέχεια ακολουθώντας τις οδηγίες του Πετράκη θα προσπαθήσουν για το καλύτερο φέρνοντας το παιχνίδι στα μέτρα τους. Πιθανόν ο ΠΑΣ να ξεκινήσει με τερματοφύλακα τον Πασχαλάκη, στην άμυνα τους Μπουκουβάλα, Μπέριο, Μιχαήλ, Τζημόπουλο, στο κέντρο τους Ακόστα, Λίλα, Κούτρη, Γιάκο και στην επίθεση Ζάιρο και Κόντε. Στην αποστολή είναι και οι Περιστερίδης, Σκόνδρας, Βιδάλ, Γαρουφαλιάς, Κοζορώνης, Κοροβέσης, Ναδάλες. Αρχηγός αποστολής είναι ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος Δημήτρης Νιαρχάκος.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΓΚΡΑΝΑΣ

Τον σημερινό αγώνα θα διευθύνει ο Χρήστος Γκράνας του συνδέσμου Θράκης. Βοηθοί του θα είναι οι Χασάν Κούλα (Ξάνθης) και Αϊχάν Χούσκογλου (Θράκης). Τέταρτος διαιτητής ο Ευάγγελος Γρατσάνης (Τρικάλων) και παρατηρητής ο Δημήτριος Σαραϊδάρης (Μακεδονίας). Ο Γκράνας είχε διευθύνει και τον αγώνα ΠΑΣ – ΠΑΟΚ 0-1 στην φετινή σεζόν.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΑΣ ΝΑ ΜΗ ΠΑΝΕ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα κάλεσε τους φιλάθλους να μη ταξιδέψουν για Λάρισα καθώς υπάρχει η σχετική απαγόρευση από τις αρμόδιες αρχές. Η ανακοίνωση έχει ως εξής: Σύμφωνα με την απόφαση λήψης μέτρων τήρησης της τάξης κατά τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα της 23ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΑΕΛ - ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, «απαγορεύτηκε η οργανωμένη και μεμονωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της ομάδας ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 για εξαιρετικούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας».

Η απόφαση σημειώνει επίσης σχετικά με τη διάθεση εισιτηρίων από την ΠΑΕ ΑΕΛ ότι «σε καμία περίπτωση δεν θα διατεθούν εισιτήρια σε οργανωμένα και μεμονωμένα μετακινούμενους φιλάθλους της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966». Καλούμε λοιπόν τους φιλάθλους μας να μην ταξιδέψουν το Σάββατο στη Λάρισα καθώς δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ούτε την ομαλή πρόσβαση τους στο γήπεδο, ούτε την ασφάλεια τους».

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης που έγινε χθες το μεσημέρι, ο τεχνικός της Λάρισας Σάκης Τσιώλης επέλεξε τους 18 ποδοσφαιριστές για τη σημερινή αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Στην αποστολή είναι οι εξής ποδοσφαιριστές: Θεοδωρόπουλος, Κουτογλίδης, Φάρκας, Γκόλιας, Γιοβάνοβιτς, Ρέντζας, Μονιάκης, Βαρέλα, Αβραάμ, Μασαλέσα, Γκουλουζάντε, Ικάουνιεκς, Αγκάνοβιτς, Ναζλίδης, Ρέγες, Ναβάρο, Ντέλετιτς, Τσάκο. Αναγκαστικά απόντες είναι οι τραυματίες Ντοντό, Τικίτο, Ξενοδόχοβ και ο τιμωρημένος Φατιόν.

 ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΝΕΩΝ

Για το πρωτάθλημα Νέων Κ-20 ο ΠΑΣ θα παίξει στο δημοτικό γήπεδο Φαρσάλων με τη Λάρισα. Το ματς θα γίνει σήμερα στις 13.00 με διαιτητή τον Λάμπρο Μπεκιάρη (Καρδίτσας).
-Για το πρωτάθλημα Νέων Κ-17 ο ΠΑΣ θα παίξει σήμερα στην Ξάνθη με την τοπική ομάδα. Το ματς θα γίνει στις 14.00 στο αθλητικό κέντρο Πηγαδίων με διαιτητή τον Αρχιμήδη Τριανταφυλλίδη (Δράμας).

-Για το πρωτάθλημα Νέων Κ-15 ο ΠΑΣ θα παίξει σήμερα στην Ξάνθη με την τοπική ομάδα. Το ματς θα γίνει στις 13.30 στο αθλητικό κέντρο Πηγαδίων με διαιτητή τον Θωμά Νεοχωρίτη (Καβάλας).

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

23η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Σάββατο 4 Μαρτίου
15.00 Λάρισα – ΠΑΣ Γιάννινα NS3
17.15 Παναιτωλικός - Λεβαδειακός NS1
19.30 Παναθηναϊκός – Βέροια NS2

Κυριακή 5 Μαρτίου
15.00 Ατρόμητος - Ηρακλής NS2
17.15 Ξάνθη - Πλατανιάς NS2
17.15 Αστέρας Τρίπολης - Κέρκυρα NS4
19.30 ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός NS1

Δευτέρα 6 Μαρτίου
19.30 Πανιώνιος - ΑΕΚ NS1


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(Σε 22 αγώνες)
Ολυμπιακός 51
--------------------------------------

Πανιώνιος 44
ΠΑΟΚ 40
Παναθηναϊκός 38
ΑΕΚ 36
------------------------------------------
Α. Ο. Ξάνθη 36
Πλατανιάς 35
Ατρόμητος 32

ΠΑΣ Γιάννινα 31
Παναιτωλικός 23
Κέρκυρα 23
Αστέρας Τρίπολης 20
Λάρισα 20
Λεβαδειακός 17
---------------------------------------------
Ηρακλής 15

Βέροια  13
ΣΗΜ: Ο ΠΑΟΚ λόγω τιμωρίας ξεκίνησε με -3 β.