Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Σε μεγάλη μέρα ο Πασχαλάκης κράτησε όρθιο τον ΠΑΣ

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ΠΑΣ ήταν ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης


Ο γκολκίπερ του ΠΑΣ Αλέξανδρος Πασχαλάκης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο ματς με τη Λάρισα στο «AEL FC ARENA» και κράτησε όρθιο τον ΠΑΣ, καθώς έκανε καταπληκτικές επεμβάσεις και βρέθηκε σε μεγάλη μέρα.
Η ΑΕΛ προηγήθηκε 1-0 στο 18’ με κεφαλιά του Γιοβάνοβιτς και ισοφάρισε 1-1 ο ΠΑΣ στο 41’ με τον Κόντε σε μια συνεργασία που είχε με τον Γιάκο για σεμινάριο. Η Λάρισα ήταν περισσότερο αποφασιστική από τον ΠΑΣ, ειδικά στο β’ ημίχρονο, όπου έχασε καταπληκτικές ευκαιρίες για να βάλει και ένα δεύτερο γκολ, αλλά έπεσε σε έναν Πασχαλάκη που ήταν σε μεγάλη μέρα, όπως και με το ματς κόντρα στον  ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα. Ο ικανός γκολκίπερ του ΠΑΣ όταν η Λάρισα πυροβολούσε με βολές κατά ριπάς, κατέβασε τα ρολά και έπιανε ακόμα και τα άπιαστα! Και μέχρι το βράδυ να σουτάριζαν οι παίκτες της ΑΕΚ γκολ δεν θα έβαζαν. Αναμφισβήτητα είναι ο πρωταγωνιστής του αγώνα και ενδεχομένως να είναι και το πρόσωπο της 23ης αγωνιστικής. Στην αντίπερα όχθη ευκαιρίες έχασε και ο ΠΑΣ, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο που είχε καλύτερα πατήματα σε σχέση με την επανάληψη που είχαν τον έλεγχο του αγώνα οι γηπεδούχοι.

Ήταν ένα παιχνίδι χωρίς ιδιαίτερη ποιότητα αλλά με ενδιαφέρον μέχρι το τέλος μοιάζοντας στο τελευταίο τέταρτο με ρουλέτα, αφού όποιος έβαζε γκολ θα κέρδιζε. Πιο κοντά στο γκολ έφθασαν τις περισσότερες φορές οι παίκτες της ΑΕΛ, αλλά ο Πασχαλάκης τους είχε μονίμως αναμμένο το κόκκινο φως. Πραγματικά ο πορτιέρε των γιαννιωτών έκανε μεγάλη εμφάνιση.

Ο ΠΑΣ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι χάνοντας δύο καλές ευκαιρίες στο πρώτο δεκάλεπτο με τον Κόντε. Εκεί αν ευστοχούσε ο Ισπανός και έκανε το 0-1 θα έβαζε σε μεγάλους μπελάδες τους γηπεδούχους που έπαιζαν με πίεση και με βαριά πόδια. Η ΑΕΛ από το 15’ και μετά άρχισε να συνέρχεται έχοντας στο 16’ την πρώτη καλή στιγμή με τον Αβραάμ. Λίγο μετά στο 18’ έγινε το 1-0 με την κεφαλιά του Γιοβάνοβιτς. Η Λάρισα πίεσε και για ένα δεύτερο γκολ στο διάστημα αυτό που είχε ενθουσιασμό λόγω του ότι άνοιξε το σκορ, αλλά άρχισε ο Πασχαλάκης να βρίσκει το άστρο του και να δίνει τα διαπιστευτήριά του. Ο ΠΑΣ ασφαλώς και δεν παράτησε το παιχνίδι, πίεσε και στο 41’ ισοφάρισε 1-1 με τον Κόντε.

Στην επανάληψη ο ΠΑΣ είχε μια σπουδαία ευκαιρία στο 74’ για γκολ με τον Κοζορώνη και πιο πριν ένα σουτ χωρίς κίνδυνο από τον Κόντε που δεν το έπιασε γεμάτο. Η ΑΕΛ έγινε περισσότερο επικίνδυνη χάνοντας κυρίως στο τελευταίο τέταρτο σημαντικές ευκαιρίες με την επιβλητική και σωτήρια παρουσία του Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια. Έτσι ο ΠΑΣ πήρε θετικό αποτέλεσμα σε άλλο ένα ματς που δεν έδειξε σαν ομάδα σπουδαία πράγματα. Και η Λάρισα δεν είχε ποιότητα στο παιχνίδι της, αλλά στο β’ μέρος ήταν βελτιωμένη και έφθασε περισσότερες φορές κοντά στην πηγή για να πιεί γκολ απ’ ότι ο ΠΑΣ.

Η ισοπαλία 1-1 ουσιαστικά δεν ευνοεί καμία ομάδα, ειδικά την ΑΕΛ που ακόμα δεν εξασφάλισε την παραμονή της και είναι κοντά στην ζώνη του υποβιβασμού. Για τον ΠΑΣ θα δούμε και τα υπόλοιπα αποτελέσματα της αγωνιστικής για να δούμε πόσο σημαντικός είναι ο βαθμός στην προσπάθεια που κάνει για την 5η θέση. Επειδή έχει βαθμολογικό ντεζαβαντάζ, η νίκη θα ήταν το ενδεδειγμένο αποτέλεσμα για να καλύψει την διαφορά. Η τακτική του ΠΑΣ ήταν η γνωστή με 3-5-2 αλλά με κάποιες αλλαγές καθώς έμειναν στον πάγκο Μπέριος, Ζάιρο που δεν πήγαν καλά στη Λιβαδειά.

Από τον ΠΑΣ κορυφαίος παίκτης και με διαφορά από τους 22 που αγωνίσθηκαν  ο Πασχαλάκης. Σπουδαία εμφάνιση έκανε ο Σκόνδρας που κράτησε πολύ καλά τον Ναζλίδη, κινητικός ήταν ο Κόντε αλλά δεν είχε στηρίγματα και δεν πήρε μπαλιές, θετικός ο Μιχαήλ, ενώ οι υπόλοιποι δεν ξεπέρασαν την μετριότητα.

Από την ΑΕΛ ο Γιοβάνοβιτς βοήθησε πολύ στο ψηλό παιχνίδι και πέτυχε και το γκολ. Δραστήριος ήταν ο Ντέλετιτς (ίσως ο πιο ποιοτικός παίκτης των βυσσινί), καλός ο Αβραάμ, όπως και ο Αγκάνοβιτς.

ΤΑ ΓΚΟΛ

18’: Κόρνερ για την ΑΕΛ με τον Αγκάνοβιτς και το 1-0 με κεφαλιά του Γιοβάνοβιτς στο δεύτερο δοκάρι.

41': ΓΚΟΛ για τον ΠΑΣ! Ο Γιάκος πασάρει στον Κόντε και εκείνος ισοφαρίζει με καταπληκτικό σουτ έπειτα από δύο συνεργασίες των συγκεκριμένων παικτών.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

6': Τρομερή επιτόπια ντρίπλα από τον Κόντε μέσα από δύο αντιπάλους, αλλά σουτάρει με πολλά φάλτσα, άουτ.

11': Ευκαιρία για τον ΠΑΣ! Ο Κόντε επωφελείται από πάσα του Γιάκου, αλλά σουτάρει άουτ.

16': Ευκαιρία για την ΑΕΛ. Ο Αβραάμ παίρνει την κεφαλιά υπό πίεση από τον Τζημόπουλο μετά από κεφαλιά του Φάρκας και γέμισμα του Ρέντζα αλλά το κοντινό σουτ έφυγε άουτ.

25': Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ! Ο Ακόστα εκτελεί φάουλ από αριστερά με την ΑΕΛ να ολιγωρεί και τον Θεοδωρόπουλο να παραχωρεί κόρνερ στο εξ επαφής πλασέ του Γιάκου.

32': Τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΛ! Ο Αγκάνοβιτς κερδίζει τις κόντρες από δεξιά και "κόβει" στο πέναλτι για τον Ντέλετιτς που κάνει δεξί συρτό σουτ δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη.

40': Ο Πασχαλάκης κάνει μεγάλη επέμβαση σε κοντινό σουτ του Αβραάμ μετά από άψογο κατέβασμα του Ναζλίδη με το στήθος.

48': Ο Μασαλέσα κάνει το γύρισμα, ο Ναζλίδης παίρνει την κεφαλιά και στέλνει την μπάλα ψηλά.
57’: Φοβερή απόκρουση Πασχαλάκη σε κοντινό σουτ του Ντέλετιτς.

74': Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ. Ο Θεοδωρόπουλος χάνει την μπάλα μέσα από τα χέρια του, εκείνη φτάνει στον Κοζορώνη και με κενή εστία αυτός καταφέρνει να το χάσει. Βρήκε και στον Αβραάμ, πάντως, και κακώς δεν δόθηκε κόρνερ.

76': Ευκαιρία για την ΑΕΛ. Ο Ντέλετιτς μπαίνει στην περιοχή, δεν βρίσκει συμπαίκτη, η μπάλα πάει στον Ναβάρο, εκείνος πιάνει πολύ δυνατό σουτ και ο Πασχαλάκης πραγματοποιεί εντυπωσιακή επέμβαση παραχωρώντας κόρνερ.

79': Τρομερή ευκαιρία για την ΑΕΛ. Ο Τσακοπίνο πιάνει κεφαλιά, ο Πασχαλάκης δεν μπορεί να σταματήσει με τα χέρια την μπάλα και βάζει πέφτοντας το αριστερό του πόδι. Απίστευτη επέμβαση.

79': Τρομερή ευκαιρία για την ΑΕΛ. Ο Τσακοπίνο πιάνει κεφαλιά, ο Πασχαλάκης δεν μπορεί να σταματήσει με τα χέρια την μπάλα και βάζει πέφτοντας το αριστερό του πόδι. Απίστευτη επέμβαση.

Η ΔΙΑΤΗΣΙΑ

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Χρήστος Γκράνας του συνδέσμου Θράκης. Σε γενικές γραμμές τα πήγε καλά. Βοηθοί του οι Χασάν Κούλα (Ξάνθης) και Αϊχάν Χούσκογλου (Θράκης). Τέταρτος διαιτητής ο Ευάγγελος Γρατσάνης (Τρικάλων) και παρατηρητής ο Δημήτριος Σαραϊδάρης (Μακεδονίας). Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν 68’ Αγκάνοβιτς, 88’ Φάρκας – 92’ Κούτρης.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΛ: Ξενοδόχοφ, Ρέντζας (24’ λ.τρ Ναβάρο), Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Μονιάκης (46’ Τσακοπίνο), Μασαλέσα, Ντέλετιτς, Νίκο Βαρέλα (70’ Ρέγες), Αγκάνοβιτς, Αβραάμ, Ναζλίδης.


ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Πασχαλάκης, Μπουκουβάλας, Σκόνδρας (78’ Μπέριος), Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Κούτρης, Λίλα, Κοζορώνης (80’ Γαρουφαλιάς), Ακόστα, Γιάκος (83’ Ζάιρο), Κόντε.