Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Η Λάρισα τιμά τον Αντώνη Γεωργιάδη που θα δει και το ματς με ΠΑΣ

Η ΠΑΕ Λάρισα τιμά τον μεγάλο κόουτς Αντώνη Γεωργιάδη


Μεταξύ των θεατών του σημερινού αγώνα Λάρισα – ΠΑΣ θα είναι και ο μεγάλος Έλληνας τεχνικός Αντώνης Γεωργιάδης, που κάθισε με μεγάλη επιτυχία στους πάγκους και των δύο ομάδων. Ο Αντώνης Γεωργιάδης αύριο Κυριακή 5 Μαρτίου θα τιμηθεί από την ΠΑΕ ΑΕΛ σε εκδήλωση που θα γίνει στις 12.30 στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας.
Είναι ο τεχνικός που οδήγησε την ΑΕΛ στον πρώτο τελικό κυπέλλου το 1982 και έβαλε τις βάσεις της μεγάλης ομάδας, που την βρήκε σχεδόν έτοιμη στη συνέχεια ο Γιάτσεκ Γκμοχ.


Ο Αντώνης Γεωργιάδης είναι ο μεγαλύτερος και πιο πετυχημένος προπονητής που πέρασε από τα Γιάννινα. Επί των ημερών του (1974-76, 1977-79) ο ΠΑΣ μεγαλούργησε και ήταν μια ομάδα που έπαιζε εξαιρετικό ποδόσφαιρο. 

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ

Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει ότι στην ανοιχτή εκδήλωση της προσεχούς Κυριακής 05/03, θα πραγματοποιηθούν τρεις επιλεκτικές βραβεύσεις προσώπων ξεχωριστών για την κοινωνία της ΑΕΛ αλλά και ευρύτερα της Λάρισας, της οποίας η ομάδα αποτελεί ξεχωριστό σύμβολο και σημείο αναφοράς.
Πιο συγκεκριμένα θα τιμηθούν:
* Ο δάσκαλος του ποδοσφαίρου και βετεράνος προπονητής, Αντώνης Γεωργιάδης, ο οποίος είχε καθοριστική συμβολή στην δημιουργία της μεγάλης ΑΕΛ της δεκαετίας του '80 και φυσικά, ήταν ο τεχνικός ηγέτης που οδήγησε την ομάδα στον πρώτο τελικό Κυπέλλου Ελλάδος της ιστορίας της, το καλοκαίρι του 1982.
* Ο επί τριάντα έτη (1983-2013) διαχειριστής και ψυχή του λειτουργικού ιστού της ΠΑΕ ΑΕΛ, Μιχάλη Ανδρέου, για την αυταπάρνηση με την οποία ασκούσε τα καθήκοντά του, συμβάλλοντας τα μέγιστα όχι μόνο για τις επιτυχίες της ομάδας, αλλά και την επιβίωσή της στις δύσκολες στιγμές της πιο σύγχρονης ιστορίας της.
* Ο ιατρός-μαιευτήρας και ιστοριοδίφης, Νικόλαος Παπαθεοδώρου, για την σημαντική και ανιδιοτελή συνεισφορά του στον πολιτισμό της πόλης και την ανάδειξη της ιστορίας της Λάρισας μέσα από τα βιβλία και τα αναρρίθμητα άρθρα του, όλα προϊόντα πολυετούς έρευνας και συλλογής στοιχείων και ντοκουμέντων.