Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

"Έφυγε" ο παλιός ποδοσφαιριστής και παράγοντας Σταύρος Μαβίδης

Ο Σταύρος Μαβίδης σε εκπομπή του τότε ΕΙΡΤ (σημερινή ΕΡΤ) τα Χριστούγεννα 1973 σε αφιέρωμα για τον ΠΑΣ Γιάννινα


Πέθανε χθες σε ηλικία 90 ετών και κηδεύτηκε σήμερα Τετάρτη στα Γιάννινα ο παλιός παράγοντας του ΠΑΣ και ποδοσφαιριστής του Ατρόμητου Ιωαννίνων Σταύρος Μαβίδης.
Ο εκλιπών ήταν αρχηγός στην παλιά φρουρά του Ατρόμητου στις αρχές της δεκαετίας του ’50 με συμπαίκτες όπως οι Στάθης Τσανακτσής, Σαράντης Παπαηλίας, Άλκης Μακρής, Αλέκος Σιδηρόπουλος, Σωτήρης Μπίζιος, Θωμάς Φάφας, Βασίλειος Λέντζος, Αλέξης Ζώης, Σπύρος Παρόλας και άλλοι.

Όταν σταμάτησε το ποδόσφαιρο ο Σταύρος Μαβίδης υπήρξε επί σειρά ετών παράγοντας στον Ατρόμητο αλλά και μετέπειτα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Μάλιστα ήταν αντιπρόεδρος στην διοίκηση του Κώστα Μπέγκα την αγωνιστική σεζόν 1973-74 που ο ΠΑΣ ανέβηκε για πρώτη φορά στην Α’ Εθνική κατηγορία. Επίσης ήταν και στην Α’ Εθνική γενικός αρχηγός στην διοίκηση του Λευτέρη Καλογιάννη. Ο Σταύρος Μαβίδης και ο Τέλης Καζαντζής ήταν στην ιστορική συνάντηση που έγινε το καλοκαίρι του 1974 στο ξενοδοχείο «Διβάνη» της Καλαμπάκας, όπου κλείσθηκε η συμφωνία με τον προπονητή Αντώνη Γεωργιάδη, που άφησε τον Ολυμπιακό Βόλου και μετακόμισε στα Γιάννινα. Για να ξεκινήσει στην συνέχεια η «εποχή Γεωργιάδη» στον ιστορικό «Άγιαξ της Ηπείρου» που κράτησε μέχρι το 1979 με εξαίρεση τη σεζόν 1976-77 που στην τεχνική ηγεσία ήταν ο Ζέτσεφ.



Όλα αυτά τα χρόνια δεν έπαψε ποτέ να ασχολείται με τον αθλητισμό και να ενδιαφέρεται για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μέρι τις αρχές της δεκαετίας του ’90 ήταν από τους πρωτεργάτες στο να γίνεται κάθε χρόνο συνάντηση των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών του ιστορικού Ατρόμητου. Πέρα από το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό ο Σταύρος Μαβίδης ήταν μια ξεχωριστή προσωπικότητα του τόπου με έντονη δραστηριότητα και σε άλλους τομείς.


Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, καλό παράδεισο να έχει. 
Β.Γ.

 Το αφιέρωμα της ΕΡΤ τα Χριστούγεννα 1973 για τον ΠΑΣ