Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Η άμυνα πήγε καλά, η επίθεση είχε αφλογιστία

Περισσότερα πράγματα από τη μεσαία γραμμή και την επίθεση ζητά ο Πετράκης

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ήσυχο Σαββατοκύριακο θα περάσουν στον ΠΑΣ Γιάννινα και μακριά από την πίεση των γηπέδων, καθώς ο Γιάννης Πετράκης μετά τη χθεσινή προπόνηση έδωσε ρεπό στους παίκτες. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει και πάλι το απόγευμα της Δευτέρας με απογευματινή προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ στις 16.30.
Θα είναι μια κρίσιμη μέρα η Δευτέρα καθώς θα δοκιμάσουν να μπουν στο κανονικό πρόγραμμα οι Μαμπουλού, Βιδάλ και Κοζορώνης που χθες έκαναν ατομικό πρόγραμμα με αρκετό τρέξιμο για να ξεπεράσουν εντελώς τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζουν. Το ιατρικό τημ εκτιμά Δευτέρα με Τρίτη να ξεκινήσουν κανονικά προπονήσεις, αφού και το Σαββατοκύριακο θα κάνουν πρόγραμμα αποθεραπείας.

Αν όλα πάνε καλά με τους παίκτες αυτούς, όπως δείχνουν τα υπάρχοντα δεδομένα των ιατρικών εξετάσεών του, ο ΠΑΣ θα πάει ιδιαίτερα ενισχυμένος στο ματς με τον Λεβαδειακό για να διεκδικήσει τη νίκη, αφού επιστρέφει και ο Λίλα που εξέτισε την ποινή του. Μένει να φανεί κατά πόσο οι παίκτες που επιστρέφουν από τραυματισμούς όπως οι παραπάνω τρεις και ο Ακόστα που μπήκε προ ημερών στο κανονικό πρόγραμμα, θα είναι 100% έτοιμοι για να παρουσιάσουν τον πραγματικό εαυτό τους. Υπάρχει χρόνος μέχρι το άλλο Σάββατο που θα γίνει η τελευταία προπόνηση, παραμονές του αγώνα, όλα να πάνε καλά για τους κυανόλευκους. 

Το γεγονός ότι ο ΠΑΣ θα υποδεχθεί τους Βοιωτούς στο στάδιο «Ζωσιμάδες» του δίνει ένα προβάδισμα, αφού στα παιχνίδια αυτά μετρά και η παρουσία του κόσμου, αλλά ο Γιάννης Πετράκης επιμένει στις προπονήσεις ότι όλα τα  ματς είναι δύσκολα και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Μπορεί να υπάρχουν στο πρόγραμμα δύο εντός έδρας ματς, αλλά οι Γιαννιώτες βλέπουν μόνο το ματς με Λεβαδειακό. Μετά το τέλος αυτού του αγώνα θα σκεφθούν την επόμενη αναμέτρηση με τη Λάρισα. «Ας πάνε όλα καλά με τον Λεβαδειακό για να πάρουμε τη νίκη και μετά έχουμε χρόνο να σκεφθούμε το άλλο ματς με τη Λάρισα που ακολουθεί» λένε εντός των τειχών του «Άγιαξ της Ηπείρου». 

Χθες το πρωινό πρόγραμμα προπόνησης στο ΠΕΑΚΙ περιελάμβανε ασκήσεις τακτικής σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους, δίνοντας μεγαλύτερη βαρύτητα στο επιθετικό κομμάτι. Ο ΠΑΣ εκτός από τα 3 γκολ που σημείωσε στο  πρώτο ματς με τον Ατρόμητο στα Γιάννινα, δεν έχει σκοράρει στα παιχνίδια με Παναθηναϊκό, Πλατανιά, ενώ και το γκολ που σημειώθηκε μέσα στην Κέρκυρα και έδωσε τη νίκη δεν προήλθε από οργανωμένη επίθεση, αλλά ήταν ένα γκολ με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή που έφερε την προσωπική σφραγίδα και τη μαεστρία του Ιγκόρ Βιδάλ. 

Αντίθετα η άμυνα τα πήγε καλύτερα καθώς παρά τους τραυματισμούς των Μιχαήλ και Τζημόπουλου στα ματς με Ατρόμητο, Πλατανιά, Κέρκυρα η ομάδα δεν δέχθηκε γκολ. Υπήρξε βαριά ήττα με σκορ 4-0 στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό, αλλά αυτό ήταν ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών. Μέχρι την αποβολή του τερματοφύλακα Πασχαλάκη στο 20ο λεπτό, όταν πήγαινε καλά το σύστημα του ΠΑΣ ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να παραβιάσει την εστία. Μετά την αποβολή του Πασχαλάκη που ο ΠΑΣ έπαιζε με 10 παίκτες και χάλασαν οι ισορροπίες έγινε το 2-0 με τους Μπεργκ, Λουντ, ενώ τα δύο τελευταία γκολ των πράσινων με τους Μπέργκ και Λέτο σημειώθηκαν από το 69’ και μετά που η Γιαννιώτικη ομάδα έπαιζε με 9 παίκτες γιατί είχε αποχωρήσει τραυματίας ο Ακόστα και είχαν γίνει οι 3 αλλαγές. 

Έτσι με βάση τα δεδομένα αυτά και ενόψει των δύο εντός έδρας αγώνων με Λεβαδειακό, Λάρισα όπου ο ΠΑΣ θα πρέπει να κάνει το παιχνίδι του για να φτάσει στη νίκη, ενώ οι αντίπαλοι  βολεύονται και με την ισοπαλία, είναι λογικό ο Πετράκης να ρίχνει το βάρος στην επίθεση και για την καλύτερη και παραγωγική ανάπτυξη του παιχνιδιού. Από μεθαύριο Δευτέρα, αν μπουν και οι τραυματίες παίκτες στο πρόγραμμα θα γίνει εξειδικευμένη τακτική για το παιχνίδι με τη Λιβαδειά, αφού πάντα ο Πετράκης αναλύει και το σύστημα της αντίπαλης ομάδας.

ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΠΕΤΡΑΚΗΣ

Χθες το πρωί έκανε πάλι προπόνηση ο υπό δοκιμή 20χρονος αμυντικός Α.Β. και στη συνέχεια επέστρεψε στην Αθήνα. Δεν θα κάνει άλλες προπονήσεις. Θα αποφασίσει ο Πετράκης αν υπάρξει για τη συνέχεια μεταγραφικό ενδιαφέρον από την πλευρά του ΠΑΣ. Ο υπό δοκιμή παίκτης είναι κεντρικός αμυντικός και αγωνίσθηκε τα τελευταία χρόνια στην ομάδα νέων του Ολυμπιακού, απ’ όπου έμεινε και ελεύθερος.

ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Διπλή προπόνηση (πρωί – απόγευμα) και αντιγριπικό εμβολιασμό περιλάμβανε το χθεσινό πρόγραμμα. Ο Ράτκο Ντόστανιτς δούλεψε με τους παίκτες τους πάνω στην επιθετική τακτική και στα αγωνιστικά τετράγωνα και είδε προς μεγάλη του ικανοποίηση να ανταποκρίνονται άπαντες επιτυχώς. Απόντες γι΄ ακόμα μία μέρα ήταν οι διεθνείς Ναμάσκο και Καραχάλιος. Μεγάλες προσπάθειες καταβάλει και ο Βασιλείου για να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού.

ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΑΣ


Για τη χθεσινή προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ στο δελτίο Τύπου της ΠΑΕ αναφέρονται και τα εξής: «Έγινε η προπόνηση με τους ποδοσφαιριστές να επιδίδονται σε ασκήσεις νευρομυϊκής συναρμογής και αγωνιστικά παιχνίδια σε περιορισμένο χώρο».

-Εμείς να προσθέσουμε ότι ευτυχώς η προπόνηση έγινε στις 10.30 το πρωί γιατί από τις 12 και μετά άρχισε η βροχή που δυνάμωσε το απόγευμα. Ευτυχώς πρόλαβε ο ΠΑΣ και προπονήθηκε πριν πλημμυρίσουν τα γήπεδα.


-Ενδιαφέρον έχει η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιου Συναδινού στα Γιάννινα μεθαύριο Δευτέρα. Για να δούμε αν πει κάτι για τον καλλωπισμό του σταδίου «Ζωσιμάδες» και για το άλλο μεγάλο θέμα για την κατασκευή ιδιόκτητου γηπέδου της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.


-Ο Λάζαρος Τζέκος είχε αρκετούς φίλους στα Γιάννινα, καίτοι έπαιξε για λίγο διάστημα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Έτσι ο θάνατός του προκάλεσε θλίψη σε αρκετό κόσμο που τον γνώρισε. Καλά λόγια γι’ αυτόν έγραψαν και οι βετεράνοι παίκτες του Εδεσσαϊκού, αφού το πρώτο βήμα της καριέρας του ήταν στην ομάδα αυτή. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του.


-Ο Άντι Λίλα αγωνίσθηκε με την εθνική Αλβανίας στο β’ ημίχρονο του αγώνα με το Λιχνεστάιν. Οι Αλβανοί κέρδισαν 2-0 και αύριο Κυριακή θα υποδεχθούν στην έδρα τους την Ισπανία. Οι αγώνες είναι για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018.