Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Όταν δέσει ο ΠΑΣ θα κάνει πάλι μεγάλες ζημιές (video)

H στιγμή που ο Φερφελής στο 4' πετυχαίνει το γκολ του ΠΑΣ με το οποίο ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1


Εμφάνιση με πολλές υποσχέσεις έκανε ο ΠΑΣ στο σημερινό φιλικό με τον ΑΠΟΕΛ στο γήπεδο του Εθνικού Άχνας.
Μπορεί να έχασε με 2-1 αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία, αν αναλογιστούμε ότι ο ΑΠΟΕΛ έχει κάνει τις μεταγραφές, ξεκίνησε αρχές Ιουνίου προετοιμασία και έκανε πολλά φιλικά στην Πολωνία, ενόψει των αγώνων του στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ενώ ο ΠΑΣ έδωσε το πρώτο φιλικό πηγαίνοντας από το Καρπενήσι στην Κύπρο με σφιγμένα και βαριά τα πόδια από την προετοιμασία. Και ακόμα δεν έχει διαμορφώσει το ρόστερ του καθώς αναμένονται μεταγραφές.
Έγιναν κάποια λάθη ειδικά στο α’ ημίχρονο όπου σημειώθηκαν και τα 3 γκολ. Η είδηση θα ήταν αν δεν έκανε λάθη, καθώς ήταν το πρώτο φιλικό παιχνίδι. Με την εξέλιξη του αγώνα ο ΠΑΣ έδεσε τις γραμμές του και βελτίωσε αισθητά την απόδοσή του.

Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψη ήταν καλή σε γενικές γραμμές η εμφάνιση του ΠΑΣ, αλλά κυρίως πολλά υποσχόμενη για τη συνέχεια. Μπορεί στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι στις 14 Ιουλίου να μη είναι σε μεγάλο βαθμό έτοιμος, αλλά στο πρωτάθλημα θα είναι πολύ καλύτερος, όταν θα έχει κάνει τις μεταγραφές και θα έχει στρώσει η ομάδα με άλλα φιλικά παιχνίδια. Με την καλή δουλειά που γίνεται ο ΠΑΣ έδειξε στοιχεία ότι και στο νέο πρωτάθλημα θα είναι μια υπολογίσιμη δύναμη, ενώ πολύ γρήγορα θα ξεχαστούν, σαν να μη πέρασαν ποτέ από τα Γιάννινα και οι παίκτες που έφυγαν σε… μεγάλες ομάδες!!

Όσο για τον ΑΠΟΕΛ δεν είναι τυχαία ομάδα. Πρωταθλητής Κύπρου τα τελευταία χρόνια, με μεγάλο μπάτζετ και με συμμετοχές σε αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το ζουμί του αγώνα ήταν στο α’ ημίχρονο όπου σημειώθηκαν τα 3 γκολ και έγιναν καλές φάσεις. Στο 3’ ο Σωτηρίου με κοντινό σουτ έκανε το 1-0, για να ισοφαρίσει με σουτ στο 4’ ο Φερφελής μετά από καλό στρώσιμο της μπάλας που του έκανε ο Γιάκος σε σέντρα του Ναδάλες. Όμως στο 13’ ο Σωτηρίου με προβολή από κοντά σε μπαλιά του Εφραίμ έγραψε το 2-1. Οι γηπεδούχοι στο 19’ είχαν δοκάρι (οριζόντιο) σε καρφωτή κεφαλιά του Εφραίμ.

Έχασε και ο ΠΑΣ σημαντικές ευκαιρίες να πάρει την ισοφάριση. Στο 14’ ο Γιάκος εκμεταλλεύτηκε λάθος πάσα του αντίπαλου τερματοφύλακα αλλά πλάσαρε άουτ, στο 15΄κοντινή κεφαλιά του Μπέριου βγήκε άουτ, στο 34’ μια σκαφτή κεφαλιά του Φερφελή δεν βρήκε στόχο. Η πιο μεγάλη ευκαιρία ήταν στο 72’ όταν σε σέντρα του Ναδάλες ο Γιάκος από απόσταση αναπνοής δεν έβαλε καλά το πόδι (ίσως να γλίστρησε και λίγο γιατί δεν ήταν καλό το γήπεδο) και η μπάλα έφυγε άουτ.
Ο Πετράκης δοκίμασε αρχικά το 2-5-2 έχοντας γκολκίπερ τον Πασχαλάκη, στην άμυνα Μπέριο, Τζημόπουλο, Μιχαήλ, στη μεσαία γραμμή Ναδάλες, Καρανίκα, Ακόστα, Γαρουφαλιά, Κούτρη και στην επίθεση Γιάκο, Φερφελή. Στην επανάληψη δοκίμασε και το 4-4-2.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Κύπριου Στράτου.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΠΟΕΛ (Τ. Κρίστιανσεν): Γουάντερμαν, Μιλάνοφ (71’ Σέρτζιο), Αστίζ (68’ Μερκής), Καρλάο, Βάντερ (84’ Παπαφώτης), Μοράϊς (80’ Αρτυματάς), Εφραίμ (63' Αλωνεύτης), Βινίσιους (68’ Ορλάντι), Αλεξάνδρου, Ντε Βινσέντι (80’ Μπρεσάν), Σωτηρίου (88' Χαραλάμπους).


ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γ. Πετράκης): Πασχαλάκης (82’Κολιοφούκας), Μπέριος (79’ Μαυροπάνος), Μιχαήλ, Τζημόπουλος (62’ Σκόνδρας), Καρανίκας (74’ Δώνης), Ναδάλες (82’ Ντόλοβατς), Γαρουφαλιάς (54’ Λίλα), Ακόστα (82’ Μασούρας), Κούτρης, Γιάκος, Φερφελής (62’ Νικολιάς).

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ