Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Από την Σάμψουσπορ στην Οντ Γκρένλαντ... Μετά από 22 χρόνια διεθνής αγώνας του ΠΑΣ στα Γιάννινα

Το 1994 ο ΠΑΣ αντιμετώπισε για το Βαλκανικό κύπελλο την Μπέσα Αλβανίας και την Σαμψουσπόρ Τουρκίας για το Βαλκανικό κύπελλο

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Λιγότερο από μια εβδομάδα απέμεινε από τον αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα – Οντ Γκρένλαντ Νορβηγίας για το Γιουρόπα Λιγκ.
Η αναμέτρηση αυτή θα γίνει την Πέμπτη 14 Ιουλίου στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Η ρεβάνς θα γίνει στις 21 Ιουλίου στο Σκίεν της Νορβηγίας.

Είναι η πρώτη φορά στα 50 χρόνια ιστορίας που ο ΠΑΣ θα λάβει μέρος σε μια τέτοια διοργάνωση και είναι λογικό να υπάρχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον.

Τελευταία φορά που ο «Άγιαξ της Ηπείρου» έδωσε επίσημο διεθνές παιχνίδι στα Γιάννινα, ήταν την Τετάρτη 4 Μαΐου 1994 με την Τουρκική Σαμψουνσπόρ για το Βαλκανικό κύπελλο. Ο ΠΑΣ ήταν ακόμα στη Β’ Εθνική και έχασε 3-0 από τους Τούρκους στο στάδιο «Ζωσιμάδες».


Ήταν και η τελευταία φορά που έγινε το Βαλκανικό κύπελλο αφού μετά καταργήθηκε ως θεσμός αφού είχε υποβαθμιστεί σε μεγάλο βαθμό αφού είχε ξεκινήσει και ο πόλεμος στην Γιουγκοσλαβία. Εκείνη τη σεζόν 1993-94 δεν δέχτηκε να παίξει στο Βαλκανικό καμία ομάδα από την Α’ Εθνική και έδωσαν το χρίσμα στον ΠΑΣ για να μη εκτεθεί η χώρα μας. Ο ΠΑΣ απέκλεισε την Αλβανική Μπέσα Καβάγια και αποκλείστηκε στον τελικό (σε διπλούς αγώνες) από την Σαμψουσπόρ, καθώς έχασε 3-0 στα Γιάννινα και 2-0 στην Σαμψούντα.