Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Τέλος ο Χοτζάι, τα απρόοπτα της προπόνησης και ο χρόνος που πιέζει ασφυκτικά

Στιγμιότυπο από τη χθεσινή προπόνηση στο Καρπενήσι. Διακρίνονται από αριστερά Σκόνδρας, Κοζορώνης, Δώνης, Μασούρας, Φερφελής

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Σε καιρικές συνθήκες… Σκανδιναβίας έγινε η απογευματινή προπόνηση του ΠΑΣ χθες στο Καρπενήσι. Το μεσημέρι ξέσπασε έντονη καταιγίδα που κόπασε μισή ώρα πριν από τη λήξη της προπόνησης στο προπονητικό κέντρο του ξενοδοχείου που διαμένει η ομάδα.
Το δίτερμα και οι ασκήσεις τακτικής και φυσικής κατάστασης έγιναν κάτω από δυνατή βροχή και σε ολισθηρό αγωνιστικό χώρο. Για τον λόγο αυτό δεν προπονήθηκε προληπτικά ο Περιστερίδης καθώς έχει σε νάρθηκα τα μικρό δάχτυλο του αριστερού χεριού και υπό το φόβο μη γλιστρήσει έκανε ατομικό πρόγραμμα σε γυμναστήριο.

Η καλοκαιρινή μπόρα είχε και άλλες παρενέργειες για την αποστολή του ΠΑΣ. Φεύγοντας από το γήπεδο στον χωματόδρομο που οδηγεί στην εθνική οδό λόγω της λάσπης ντεραπάρισε το λεωφορείο που μετέφερε τους παίκτες για το ξενοδοχείο, αλλά ευτυχώς χωρίς να βγει από το δρόμο. Απλά κόλλησε στη λάσπη και έμεινε εκεί. Οι παίκτες περπάτησαν μια μικρή απόσταση και με ταξί επέστρεψαν στο ξενοδοχείο. 

Η χθεσινή προπόνηση έγινε χωρίς την παρουσία του Γιάννη Πετράκη που απουσίασε λόγω ενός επαγγελματικού θέματος. Αναμένονταν χθες βράδυ στο Καρπενήσι και το Σαββατοκύριακο η προπόνηση θα γίνει υπό την δική του επίβλεψη, όπως και των συνεργατών του Γεωργουλόπουλου, Αλεξίου και Τσελιόπουλου. 

Σήμερα και αύριο θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία στην Ευρυτανία. Την Δευτέρα η αποστολή θα αναχωρήσει για Αθήνα και από εκεί αεροπορικώς θα μεταβεί στη Λευκωσία, καθώς την Τρίτη στις 8 το βράδυ ο ΠΑΣ θα δώσει φιλικό παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ. Επειδή μέχρι στις 8 Ιουλίου ο ΠΑΣ θα πρέπει να δηλώσει στην ΟΥΕΦΑ τους παίκτες που θα αγωνιστούν στο Γιουρόπα Λιγκ, είναι αντιληπτό ότι τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ σφιχτά και η ομάδα θα στηριχτεί στους υπάρχοντες παίκτες. Ούτε στους ορίζοντες διαφαίνεται κάποια μεταγραφή, αλλά και αν υπάρξουν ενισχύσεις τις επόμενες μέρες, υπάρχει το ερωτηματικό αν προλάβουν να τους δηλώσουν στην ΟΥΕΦΑ και επιπλέον είναι δύσκολο σε τόσο λίγο χρόνο να προσαρμοστούν με τα δεδομένα της ομάδας. Έτσι από το τεχνικό τημ όλο το βάρος έπεσε στους υπάρχοντες παίκτες. 

Χθες έγινε για αρκετή ώρα δίτερμα κάτω από δυνατή βροχή με δοκιμές διαφόρων σχημάτων. Από το Καρπενήσι αποχώρησε ο υπό δοκιμή Αλβανός επιθετικός Χοτζάι, καθώς δεν είναι ελεύθερος και οι απαιτήσεις της ομάδας Μπίλις που ανήκει κρίθηκαν υπερβολικές από τον ΠΑΣ. Αντίθετα συνεχίζει τις προπονήσεις ο 17χρονος Σέρβος μέσος της Ντόνι Σρεμ Ντόλοβατς. 

Από Δευτέρα θα ενσωματωθεί με την ομάδα του ΠΑΣ ο Άντι Λίλα που είναι με άδεια για ξεκούραση, αφού συμμετείχε με την εθνική Αλβανίας στο Euro. Ο Λίλα θα συναντηθεί τη Δευτέρα στο αεροδρόμιο των Σπάτων και θα πάει στην Κύπρο για το φιλικό με τον ΑΠΟΕΛ. Στο υπόλοιπο μεταγραφικό μέτωπο δεν υπήρξε καμία άλλη εξέλιξη. Πολλά ονόματα παικτών ακούγονται ως στόχοι του ΠΑΣ, αλλά κάτι το χειροπιαστό με κλείσιμο συμφωνιών και υπογραφή συμβολαίων δεν υπάρχει.