Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Ο Δώνης στα χνάρια του πατέρα του μετά από 26 χρόνια

Ο Γιώργος Δώνης με το γιό του Χρήστο Δώνη παρακολουθούν αγώνα στο γήπεδο Περιστερίου

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ο 22χρονος μέσος Χρήστος Δώνης, που αγωνιζόταν ως δανεικός από τον Παναθηναϊκό στην ελβετική Λουγκάνο, θα καλύψει στη μεσαία γραμμή το κενό από την αποχώρηση του Σταύρου Τσουκαλά που μεταπήδησε στον Αστέρα Τρίπολης.
Μάλιστα ο Δώνης θα φορέσει μετά από 26 χρόνια τη φανέλα που φόρεσε και ο πατέρας του, Γιώργος, ο οποίος τη σεζόν 1990-91 στην Α’ Εθνική αγωνίστηκε στον ΠΑΣ ως δανεικός από τον Παναθηναϊκό, έχοντας 22 συμμετοχές και 3 γκολ. Ο Γιώργος Δώνης μεταγράφηκε στον ΠΑΣ τον Δεκέμβριο του 1990. Μετά το καλό εξάμηνο στα Γιάννινα γύρισε στον Παναθηναϊκό κάνοντας τη σπουδαία καριέρα που όλοι ξέρουμε ως ποδοσφαιριστής και μετέπειτα ως προπονητής.

Ο Χρήστος Δώνης καλύπτει τα χαρακτηριστικά των μεταγραφών που επιδιώκει ο ΠΑΣ. Είναι νέος και φιλόδοξος παίκτης, ο οποίος μέσα από τον ΠΑΣ θα επιδιώξει μεγαλύτερες διακρίσεις, όπως έγινε στο πρόσφατο παρελθόν  και με άλλους παίκτες. Ο Χρήστος Δώνης γεννήθηκε στις 9-10-1994, ξεκινώντας από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού. Με τους «πράσινους» μέχρι τον Ιανουάριο του 2016 είχε 34 συμμετοχές με 1 γκολ και σε αγώνες κυπέλλου 10 συμμετοχές με 1 γκολ. Επίσης έχει αγωνιστεί και σε 7 παιχνίδια του Παναθηναϊκού στο Γιουρόπα Λιγκ. Στη Λουγκάνο  λόγω ενός τραυματισμού είχε μόνο 1 συμμετοχή.

Μετά τον Δώνη αναμένονται και άλλες μεταγραφές στον ΠΑΣ. Ο 22χρονος μέσος σήμερα το μεσημέρι θα μεταβεί στο Καρπενήσι για να ενσωματωθεί  στην υπόλοιπη ομάδα και να ξεκινήσει προετοιμασία. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται εντός των ημερών οριστικές απαντήσεις από τρεις ξένους παίκτες, χωρίς να διευκρινιστεί αν θα είναι από το εξωτερικό ή αν έχουν αγωνισθεί σε ελληνικές ομάδες. Βέβαια έχει φουντώσει η μεταγραφολογία και κάθε παίκτης που μένει ελεύθερος από κάποια ομάδα παρουσιάζεται ως μεταγραφικός στόχος του ΠΑΣ. Γράφονται αφειδώς πράγματα που δεν ισχύουν, όπως σχολίαζαν χθες πηγές της τοπικής ομάδας. Οι επόμενες κινήσεις είναι για τους Σάμπο (να έρθει ως ελεύθερος στον ΠΑΣ) και Ζάιρο για δανεισμό του από τον ΠΑΟΚ.

Όσον αφορά την προετοιμασία, συνεχίστηκε και χθες κανονικά στο Καρπενήσι χωρίς προβλήματα με διπλές προπονήσεις. Εκεί ανέβηκε και ο Γιάννης Πετράκης, αφού ήταν με άδεια στο Ηράκλειο, όπου παντρεύτηκε ο γιός του.