Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Πρόγραμμα αγωνιστικής επαγρύπνησης έδωσε ο Πετράκης

Σε αγωνιστική επαγρύπνηση βρίσκονται όλοι στον ΠΑΣ Γιάννινα

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Πρόγραμμα αγωνιστικής επαγρύπνησης έδωσε για το Πάσχα ο Γιάννης Πετράκης, καθώς στον ΠΑΣ έχουν την αισιοδοξία ότι θα υπάρξει επέμβαση της ΟΥΕΦΑ και θα παίξει η Γιαννιώτικη ομάδα στα πλέι οφ.
Γι’ αυτό και οι διακοπές του Πάσχα είναι περιορισμένες και ιδιαίτερα σφιχτό το πρόγραμμα προπονήσεων. Τη Μεγάλη Πέμπτη έγινε η τελευταία προπόνηση για αυτή τη Μεγάλη Εβδομάδα και ο Γιάννης Πετράκης ανανέωσε το ραντεβού με τους παίκτες για τη Δευτέρα του Πάσχα στις 6 το απόγευμα στο ΠΕΑΚΙ. Εκεί θα τσουγκρίσουν Πασχαλινά αυγά, θα ανταλλάξουν ευχές και θα συνεχίσουν σε καθημερινή βάση το καθημερινό πρόγραμμα προπονήσεων, ώστε αν γίνει αυτό που περιμένουν στα Γιάννινα, η ομάδα να είναι έτοιμη για τα πλέι οφ. 


Προχθές έγινε οικογενειακό δίτερμα σε φουλ ρυθμούς σαν να είναι ακόμα ο ΠΑΣ σε αγωνιστική δράση και να μη τελείωσε το πρωτάθλημα, καθώς για τους παραπάνω λόγους το τεχνικό τημ θέλει να έχει φρεσκαρισμένη και σε καλούς ρυθμούς την ομάδα. Μάλιστα με το που τελείωσε η χτεσινή προπόνηση ο Γιάννης Πετράκης αποχαιρετώντας για το Πάσχα τους παίκτες τους συνέστησε να προσέξουν πάρα πολύ ώστε να γυρίσουν χωρίς προβλήματα τη Δευτέρα του Πάσχα. 

Όσον αφορά το θέμα με την επέμβαση ή όχι της ΟΥΕΦΑ για να εξετάσει τον φάκελο του Πανιωνίου μετά από αίτημα του ΠΑΣ, όπως έγινε και σε βάρος του ΠΑΣ το 2013, στα Γιάννινα όλοι δείχνουν αισιόδοξοι ότι θα συμβεί αυτό από την ΟΥΕΦΑ, ανεξάρτητα από το τι αποτελέσματα θα έχει αυτός ο έλεγχος. Και πιθανολογούν ότι μέχρι να ξεκινήσουν τα πλέι οφ θα έχει γίνει ο έλεγχος από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ποδοσφαίρου. Και ασφαλώς αυτό είναι το κεντρικό θέμα συζήτησης στα Γιάννινα. 

Η ΠΑΕ μπορεί να κρατά κλειστά τα χαρτιά και να αποφεύγει οποιαδήποτε κουβέντα για το θέμα αυτό, αλλά γράφτηκε κατά κόρον ότι ο ΠΑΣ έκανε καταγγελία στην ΟΥΕΦΑ, περιμένοντας τις εξελίξεις, χωρίς να διαψευστεί. Προς την κατεύθυνση αυτή ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιώργος Χριστοβασίλης δέχτηκε και μεγάλες πιέσεις από τους φιλάθλους για να στραφεί στην ΟΥΕΦΑ, καθώς ο κόσμος δεν μπορεί να ξεχάσει και το πάθημα του «Άγιαξ» που βγήκε 5ος στην βαθμολογία, πήρε αδειοδότηση από την δευτεροβάθμιο επιτροπή της ΕΠΟ αλλά κόπηκε από τα ευρωπαϊκά σαλόνια. 

Αν πραγματικά όλα αυτά έχουν βάση, τότε μετά το Πάσχα οι μέρες στην εβδομάδα της διακαινησίμου θα είναι ιδιαίτερα καυτές και αγωνιώδεις. Αν είναι να επέμβει η ΟΥΕΦΑ, αυτό θα γίνει πριν ξεκινήσουν τα πλέι οφ. Συνεπώς η αγωνία θα παραμείνει στα Γιάννινα αυτές τις μέρες και μάλιστα μέσα στο Άγιο Πάσχα.

ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΟΥΕΦΑ


Όπως τονίσαμε και άλλη φορά, η ΟΥΕΦΑ δεν είναι υποχρεωμένη να επέμβει παρά την καταγγελία που έκανε ο ΠΑΣ. Γιατί δεν υπάρχει ένδικο μέσο που να προκαλεί υποχρεωτικά την επέμβαση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Όπως είναι πολύ πιθανόν η ΟΥΕΦΑ να στείλει κλιμάκιο στην Αθήνα για να εξετάσει τον φάκελο του Πανιωνίου, ενδεχομένως και του ΠΑΣ Γιάννινα. Και αυτό μπορεί να γίνει για τους εξής λόγους:

-Γιατί υπάρχει επίσημη καταγγελία του ΠΑΣ Γιάννινα ότι υπάρχουν παρατυπίες στην υπόθεση αδειοδότησης του Πανιωνίου, επικαλούμενος και την παρέμβαση που έγινε το 2013 που εξέτασε τους φακέλους του ΠΑΣ και του Παναθηναϊκού.

-Όταν υπάρχουν αντιφατικές αποφάσεις των δικαιοδοτικών οργάνων για αδειοδοτήσεις ομάδων που θα παίξουν στην Ευρώπη τότε αν προσκληθεί επεμβαίνει η ΟΥΕΦΑ για να κάνει τον δικό της έλεγχο.