Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Πέρσι πήρε την πρώτη νίκη, φέτος πάει για τη δεύτερη!

Στιγμιότυπο από το ματς του α' γύρου στα Γιάννινα που έληξε με σκορ 1-0 υπέρ του Λεβαδειακού

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ


Αύριο Κυριακή θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα της σούπερ λίγκα με τους αγώνες της 28ης αγωνιστικής. Μάλιστα όλα τα ματς θα ξεκινήσουν στις 7 το απόγευμα. Το ίδιο θα γίνει και στις επόμενες δύο αγωνιστικές. Απ’ όλα τα γήπεδα θα υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη από τη NOVA.
Το συγκεκριμένο ματς με τον Λεβαδειακό θα μεταδοθεί από το κανάλι novasports  EXTRA 1. Στη Λιβαδειά θα ολοκληρώσει σήμερα το απόγευμα την προετοιμασία του ο ΠΑΣ καθώς στις 5 το απόγευμα σε γήπεδο της περιοχής είναι προγραμματισμένη προπόνηση. Εκεί ο Γιάννης Πετράκης θα δώσει τις τελευταίες οδηγίες στους παίκτες του για να σταθούν όρθιοι σ’ αυτή την αναμέτρηση και να πάρουν θετικό αποτέλεσμα. 


Η αποστολή θα αναχωρήσει το πρωί από τα Γιάννινα, χωρίς τους τιμωρημένους Μανιά, Σκόνδρα που είναι και τραυματίες. Οι 18 παίκτες που θα ταξιδέψουν για τη Λιβαδειά θα ανακοινωθούν το πρωί. Χτες έγινε η τελευταία προπόνηση στα Γιάννινα, όπου ο Γιάννης Πετράκης στο δίτερμα δοκίμασε ένα σχήμα 3-5-2 που θα παρατάξει αύριο στη Βοιωτία. Εκεί που ο «Άγιαξ της Ηπείρου» την περσινή σαιζόν κέρδισε 2-1 σπάζοντας μια ιδιαίτερα δυσμενή παράδοση. Έτσι και αύριο θα επιδιώξει νικηφόρο αποτέλεσμα για να πάρει τους 3 βαθμούς που θα τον διατηρήσουν ψηλά στη βαθμολογία και παράλληλα θα πάρει τη ρεβάνς για την ήττα με 1-0 που υπέστη στο ματς του α’ γύρου στα Γιάννινα. Αντί του Μανιά στην επίθεση αναμένεται να παίξει ο Γιάκος ενώ στην άμυνα στη θέση του Σκόνδρα θα είναι ο Μπέριος. Αυτές θα είναι οι δύο αναγκαστικές αλλαγές, σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι με τον Πανιώνιο στα Γιάννινα που έληξε με σκορ 1-1. 

Οι υπόλοιποι παίκτες θα είναι ίδιοι και στις θέσεις που αγωνίστηκαν στα προηγούμενα παιχνίδια στα οποία σημειώθηκαν καλά αποτελέσματα αλλά και καλές εμφανίσεις. Με λίγα λόγια η ιστορική ομάδα της Ηπείρου πάει με φόρα στη Λιβαδειά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, καθώς υπάρχουν και ελπίδες να διεκδικήσει την 5η θέση. Μπορεί να μη το λένε ευθέως ότι αυτός είναι ο στόχος, αλλά από τη στιγμή που μαθηματικά δεν κρίθηκε τίποτα, έχουν και οι Γιαννιώτες δικαίωμα στην ελπίδα. 

Μάλιστα η όρεξη ανοίγει περισσότερο, τώρα που υπάρχει και αισιοδοξία για αδειοδότηση, καθώς η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα κατέθεσε έναν πληρέστατο φάκελο στην ΕΠΟ με ενημερότητες και χωρίς οφειλές. Ανεξάρτητα από το θέμα αυτό, που αφορά τη διοίκηση, οι παίκτες και ο προπονητής θέλουν αγωνιστικά να ολοκληρώσουν με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή τους αποστολή. Δηλαδή να τερματίσουν όσο το δυνατόν ψηλότερα. Και μπορούν να τα καταφέρουν σύμφωνα με τις δυνατότητες, τα αποτελέσματα, την εικόνα της ομάδας τον τελευταίο καιρό. 

Ο Πετράκης και οι συνεργάτες του πιστεύουν ότι  διακοπή του πρωταθλήματος λόγω της εθνικής δεν θα βγάλει την ομάδα από τον ρυθμό. Τουναντίον περιμένουν να επενεργήσει ευεργετικά γιατί είχαν την ευκαιρία οι παίκτες να χαλαρώσουν λίγο, να πάρουν δυνάμεις για να είναι αποφασιστικοί στην τελική ευθεία αυτής της διαδρομής. Οι παίκτες του ΠΑΣ δεν θέλουν να χαλάσουν την καλή εικόνα του τελευταίου καιρού και θέλουν να κερδίσουν τις τελευταίες καλές εντυπώσεις. 

Το πόσο θα τα καταφέρουν, θα φανεί αύριο στη Λιβαδειά απέναντι σε μια καλή ομάδα όπως είναι ο Λεβαδειακός. Όλα τα υπόλοιπα θέματα, για ανανεώσεις συμβολαίων, παραμονή του Πετράκη κλπ είναι στην άκρη και θα μπουν στο τραπέζι μετά τη λήξη του πρωταθλήματος. Τώρα παίκτες και προπονητής έχουν αφοσιωθεί στα τρία τελευταία παιχνίδια βλέποντας καθένα χωριστά και η διοίκηση ασχολείται με το θέμα της αδειοδότησης.

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Μια πετυχημένη συνταγή δεν αλλάζει εύκολα. Το πολύ να γίνουν κάποιες προσθαφαιρέσεις για να γίνει πιο νόστιμη. Με δεδομένη την απουσία των Μανιά, Σκόνδρα, σε ένα σύστημα 3-5-2 ο ΠΑΣ αναμένεται να ξεκινήσει τον αυριανό αγώνα με τερματοφύλακα τον Περιστερίδη, στην άμυνα τους Μπέριο, Τζημόπουλο, Μιχαήλ, αμυντικά χαφ τους Λίλα, Τσουκαλά, κεντρικό χαφ τον Ακόστα, από αριστερά μπακ χαφ τον Ναδάλες, δεξιό  μπακ χαφ τον Καρανίκα και στην επίθεση Γιάκο, Ίλιτς. Θέση στην ενδεκάδα διεκδικούν Στρούνα και Ηλιάδης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΒΟΣΚΑΚΗΣ

Διαιτητής του αυριανού αγώνα θα είναι ο Μιχάλης Βοσκάκης του συνδέσμου Ρεθύμνου. Βοηθοί του οι Δημήτριος Βέρρης (Λέσβου), Αντώνης Πυλαρινός (Ζακύνθου). Τέταρτος διαιτητής ο Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (Αθηνών) και παρατηρητής ο Μιχαήλ Καλαθενός (Δωδεκανήσου).  Είναι το πρώτο ματς του ΠΑΣ που θα διευθύνει φέτος ο Βοσκάκης. Αντίθετα έχει διευθύνει δύο παιχνίδια φέτος του Λεβαδειακού. Συγκεκριμένα το ματς κυπέλλου Παναχαϊκή – Λεβαδειακός 1-4 και το ματς πρωταθλήματος Ολυμπιακός – Λεβαδειακός 3-1. Τελευταία φορά που ο Βοσκάκης σφύριξε αγώνα του ΠΑΣ ήταν στην περσινή σαιζόν 2014-2015. Ήταν ρέφερι στο σημαντικό αγώνα ΠΑΣ – ΠΑΟΚ 3-0 που έγινε στις 18-12-2014 στο στάδιο «Ζωσιμάδες».

ΔΙΑΖΥΓΙΑ ΜΕ ΔΥΟ Ο ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Ο Λεβαδειακός ανακοίνωσε χτες ότι δεν θα ανανεωθούν τα συμβόλαια του Γιάννη Στάθη (πέρασε και από τον ΠΑΣ Γιάννινα) και του Βόσνιου αμυντικού Γιάχιτς. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι επαφές με τους ποδοσφαιριστές των οποίων λήγουν τα συμβόλαια. Στους ποδοσφαιριστές αυτούς δε συμπεριλαμβάνονται οι Στάθης Ιωάννης και Jahić Sanel, στους οποίους η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ εύχεται καλή συνέχεια». Ο Γιάχιτς είναι τραυματίας ενώ για τον Στάθη μετά απ’ αυτή την εξέλιξη ‘ισως να είναι και εκτός αποστολής. Επίσης δεν υπολογίζεται για το αυριανό παιχνίδι ο τιμωρημένος Ουόν και ο τραυματίας Ντομοβτσίσκι που είναι στο τελικό στάδιο αποθεραπείας.

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΝΕΩΝ


Για το πρωτάθλημα νέων Κ-20 της σούπερ λίγκα ο ΠΑΣ θα παίξει σήμερα στη Λιβαδειά με τον Λεβαδειακό. Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί στο γήπεδο της ΕΠΣ Βοιωτίας. Η αποστολή των «μικρών» ταξίδεψε από χτες στη Λιβαδειά με αρχηγό αποστολής τον Γιάννη Δεβελέγκα.
-Για το πρωτάθλημα νέων Κ-17 ο ΠΑΣ θα υποδεχτεί σήμερα Σάββατο τον Πανθρακικό. Το ματς θα ξεκινήσει στις 3 το μεσημέρι στο γήπεδο της ΕΠΣΗΠ.