Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Δυνατά ο ΠΑΣ πάει για θετικό αποτέλεσμα

Αποφασισμένος για νίκη στη Λιβαδειά είναι ο ιστορικός ΠΑΣ Γιάννινα

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Γέμισε από χτες πάλι το ρόστερ του ΠΑΣ Γιάννινα, αφού επέστρεψε από την Αλβανία και ο Άντι Λίλα, ολοκληρώνοντας τις υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα της πατρίδας του.  Έτσι ο Γιάννης Πετράκης έχοντας όλους τους παίκτες στη διάθεσή του έχει επικεντρώσει την τακτική και τη θεωρία στις προπονήσεις στο Κυριακάτικο εκτός έδρας ματς με τον Λεβαδειακό.
Μοναδικοί απόντες είναι οι τραυματίες Μανιάς, Σκόνδρας που τυχαίνει να είναι και τιμωρημένοι. Και οι δύο θα είναι έτοιμοι για το επόμενο ματς με τον Πλατανιά στα Γιάννινα, αφού χτες μπήκαν στο γήπεδο και άρχισαν τρέξιμο.

Όσον αφορά το ματς της Κυριακής, ο ΠΑΣ έχει δύσκολη αποστολή στη Λιβαδειά, αλλά υπάρχει πίστη και αισιοδοξία για θετικό αποτέλεσμα. Και σ’ αυτό συνηγορούν η καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται τον τελευταίο καιρό η ομάδα και το κίνητρο που υπάρχει για να τερματίσει στην καλύτερη δυνατή θέση του βαθμολογικού πίνακα. Σήμερα θα γίνει η τελευταία και πιο σημαντικό προπόνηση με τον Πετράκη να δοκιμάζει το σχήμα που θα παρατάξει στη Λιβαδειά. Απ’ ότι φαίνεται θα είναι στη στρατηγική του 3-5-2, για να παίξει η ομάδα επιθετικά και να κυνηγήσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 

Ο Κρητικός τεχνικός ξέρει πως παίζει ο Λεβαδειακός, τα δυνατά και τα ευάλωτα σημεία του και θα προσπαθήσει εκεί να χτίσει την τακτική του παιχνιδιού. Να εξουδετερωθούν βασικά τα ατού των γηπεδούχων και να χτυπήσει στην κατάλληλη στιγμή, εκεί που μπορούν να βρεθούν διέξοδοι προς το δίχτυα. Οι τελευταίες οδηγίες που έδωσε ο Πετράκης είναι να έχουν αποκλειστικά την προσοχή στο ματς αυτό, χωρίς να σκέπτονται ούτε την επόμενη ούτε τη μεθεπόμενη αγωνιστική. Η σημερινή προπόνηση θα γίνει στις 11 το πρωί στο ΠΕΑΚΙ. 

Αύριο η ομάδα θα αναχωρήσει το πρωί για τη Λιβαδειά και θα προπονηθεί το απόγευμα σε γήπεδο της περιοχής. Ο Γιάννης Πετράκης ενημέρωσε χτες και τους συνεργάτες του στο τεχνικό τημ για τα όσα ειπώθηκαν στην προχτεσινή συνάντηση που είχαν οι προπονητές των ομάδων της σούπερ λίγκα με τον ομοσπονδιακό προπονητή Μίκαλε Σκίμπε. Για τη συνάντηση αυτή μιλώντας στο Metropolis 95.5 τόνισε και τα εξής: «Είναι σημαντικό να υπάρχουν τέτοιες πρωτοβουλίες και είναι σημαντικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο που βρεθήκαμε όλοι οι προπονητές μαζί. Το κεντρικό θέμα της κουβέντας ήταν το πώς θα βοηθήσουμε ο καθένας από τη μεριά του. Θέλουμε να υπάρξει καλύτερη οργάνωση και υποδομή, ώστε να έχουμε όφελος για τις μικρές Εθνικές ομάδες, αλλά και για την ανδρών. Δεν είναι εύκολο μέσα σε μια συνάντηση να αλλάξουν πράγματα που αφορούν το ποδόσφαιρο μιας ολόκληρης χώρας. Ούτε υπάρχουν μαγικά ραβδιά. Αλλά κάνοντας μικρά βήματα θα πετύχουμε πράγματα σε βάθος χρόνου. Κατατέθηκαν προτάσεις και πρέπει να οργανωθούμε με μικρά βήματα, που θα βοηθήσουν στη γενική κατεύθυνση. Η γενική κατεύθυνση είναι το πώς θα καταφέρουμε να αξιοποιήσουμε τους νεότερους παίκτες. Θέλουμε αυτοί οι παίκτες να έχουν καλύτερη αξιοποίηση και κατάληξη προς τις Εθνικές ομάδες». 

Συνδυαζόμενο αυτό με τη δουλειά του στον ΠΑΣ δήλωσε: «Ο ΠΑΣ τα τελευταία χρόνια έχει δώσει καλά διαπιστευτήρια σε ό,τι έχει να κάνει με την προώθηση και την εξέλιξη μεγάλων παικτών. Έχουμε δώσει παίκτες σε μεγάλες ομάδες και αυτό είναι σημαντικό για μας. Έτσι υπάρχουν έσοδα, αλλά και ηθική ικανοποίηση. Μακάρι να το συνεχίσουμε, ώστε να γίνει παράδειγμα και για τις άλλες ομάδες».

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΟΡΙΣΤΗΚΕ Ο ΒΟΣΚΑΚΗΣ

Ο Μιχάλης Βοσκάκης του συνδέσμου Ρεθύμνου θα διευθύνει τον αγώνα την Κυριακή στη Λιβαδειά. Βοηθοί του θα είναι οι Δημήτριος Βέρρης (Λέσβου), Αντώνης Πυλαρινός (Ζακύνθου). Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (Αθηνών) και παρατηρητής ο Μιχαήλ Καλαθενός (Δωδεκανήσου).  Είναι το πρώτο ματς του ΠΑΣ που θα διευθύνει φέτος. Αντίθετα έχει διευθύνει δύο παιχνίδια φέτος του Λεβαδειακού. Συγκεκριμένα το ματς κυπέλλου Παναχαϊκή – Λεβαδειακός 1-4 και το ματς πρωταθλήματος Ολυμπιακός – Λεβαδειακός 3-1. Τελευταία φορά που ο Βοσκάκης σφύριξε αγώνα του ΠΑΣ ήταν στην περσινή σαιζόν 2014-2015. Ήταν ρέφερι στο σημαντικό αγώνα ΠΑΣ – ΠΑΟΚ 3-0 που έγινε στις 18-12-2014 στο στάδιο «Ζωσιμάδες».

ΔΥΟ ΑΠΟΥΣΙΕΣ Ο ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Από χτες τέθηκαν στη διάθεση του Άκη Μάντζιου οι δύο διεθνείς του Λεβαδειακού Μπεν και Μουχαμάτ που είχαν υποχρεώσεις στην Αφρική με τις εθνικές ομάδες των χωρών τους. Και οι δύο έκαναν κανονικά προπόνηση και είναι στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας για το ματς με τον ΠΑΣ. Δεν υπολογίζονται για το παιχνίδι αυτό ο τιμωρημένος Ουόν και ο τραυματίας Ντομοβτσίσκι που είναι στο τελικό στάδιο αποθεραπείας. Όλα δείχνουν ότι θα μπορέσει να αγωνιστεί ο Τριποτσέρης που είχε τραυματιστεί στο ματς με την Ξάνθη. Στο μεταξύ ξεκίνησε από χτες η διάθεση των εισιτηρίων. Διατίθενται από τα γραφεία της ΠΑΕ στην πλατεία Μαγιάκου (Ταμπάχνα). Η τιμή τους για τη Θύρα 1 είναι 10€, ενώ τα Μαθητικά (14-18 ετών) και τα Γυναικεία κοστίζουν 5€.

ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΠΟ ΚΡΗΤΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ


Οι γιατροί από την Κρήτη που έδωσαν φιλικό αγώνα το περασμένο Σάββατο στα Γιάννινα με τους παλαιμάχους του ΠΑΣ τιμώντας και τον Πετράκη, σε ανακοίνωσή τους εκφράζουν τις ευχαριστίες για την εκδήλωση αυτή. Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής: «Οι ποδοσφαιριστές του αθλητικού σωματείου υγειονομικών KANDIA91, καθώς και τα συνωδά μέλη, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους παλαιμάχους ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ-ΓΙΑΝΝΕΝΑ για τη φιλοξενία και τη διεξαγωγή του φιλικού αγώνα μεταξύ μας. Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον συμπατριώτη μας, προπονητή της ομάδας των Ιωαννίνων κ. Πετράκη Γιάννη. Έναν άνθρωπο με ήθος, αξίες, αξιοπρέπεια, προσωπικότητα που εκπροσωπεί επάξια τον τόπο καταγωγής του. Θέλουμε να γνωρίζει ότι όλοι εμείς οι αθλητές του  KANDIA91 τον θεωρούμε ένα καλό φίλο και πιστεύουμε ότι το ίδιο θα αισθάνεται και αυτός για εμάς».