Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Γ. Πετράκης: Πιστεύω πολύ στους Έλληνες παίκτες

Οι δηλώσεις του Γιάννη Πετράκη για τη συνάντηση με Σκίμπε


Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιάννης Πετράκης, και μίλησε για τη συνάντηση των τεχνικών των ομάδων της Σούπερ Λιγκ με τον Μίχαελ Σκίμπε.


Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Πετράκη:

Το κεντρικό θέμα της συζήτησης: «Είναι σημαντικό να υπάρχουν τέτοιες πρωτοβουλίες και είναι σημαντικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο που βρεθήκαμε όλοι οι προπονητές μαζί. Το κεντρικό θέμα της κουβέντας ήταν το πώς θα βοηθήσουμε ο καθένας από τη μεριά του. Θέλουμε να υπάρξει καλύτερη οργάνωση και υποδομή, ώστε να έχουμε όφελος για τις μικρές Εθνικές ομάδες, αλλά και για την ανδρών. Δεν είναι εύκολο μέσα σε μια συνάντηση να αλλάξουν πράγματα που αφορούν το ποδόσφαιρο μιας ολόκληρης χώρας. Ούτε υπάρχουν μαγικά ραβδιά. Αλλά κάνοντας μικρά βήματα θα πετύχουμε πράγματα σε βάθος χρόνου. Κατατέθηκαν προτάσεις και πρέπει να οργανωθούμε με μικρά βήματα, που θα βοηθήσουν στη γενική κατεύθυνση. Η γενική κατεύθυνση είναι το πώς θα καταφέρουμε να αξιοποιήσουμε τους νεότερους παίκτες. Θέλουμε αυτοί οι παίκτες να έχουν καλύτερη αξιοποίηση και κατάληξη προς τις Εθνικές ομάδες».

Για τη δουλειά που είχε κάνει ο Φερνάντο Σάντος: «Έκανα και εγώ τοποθέτηση για τον κ. Σάντος που είχε κάνει σημαντικά πράγματα στη δομή των μικρών Εθνικών ομάδων, ώστε να μην χάνονται τα ταλέντα. Ακόμα και τώρα έτσι λειτουργούν οι μικρές Εθνικές. Συμφωνήσαμε να υπάρχει πιο τακτική επαφή των παιδιών που στελεχώνουν τις μικρές Εθνικές. Πρέπει να βρεθεί λύση για να γίνει αυτό. Τα παιδιά των ομάδων της Αθήνας στελεχώνουν τις Εθνικές, αλλά δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής στους μεγάλους συλλόγους που αγωνίζονται. Γενικά θεωρώ ότι τέτοιες συναντήσεις μόνο θετικό πρόσημο μπορούν να έχουν».

Για τη δουλειά που γίνεται στον ΠΑΣ στον τομέα των νεαρών ποδοσφαιριστών: «Ο ΠΑΣ τα τελευταία χρόνια έχει δώσει καλά διαπιστευτήρια σε ό,τι έχει να κάνει με την προώθηση και την εξέλιξη μεγάλων παικτών. Έχουμε δώσει παίκτες σε μεγάλες ομάδες και αυτό είναι σημαντικό για μας. Έτσι υπάρχουν έσοδα, αλλά και ηθική ικανοποίηση. Μακάρι να το συνεχίσουμε, ώστε να γίνει παράδειγμα και για τις άλλες ομάδες».

Για τον Σκίμπε: «Οτιδήποτε ξεκινάει δεν μπορεί να φτιαχτεί σε μια μέρα. Βλέπω ότι υπάρχουν θετικά πράγματα για τον τρόπο που δομείται η Εθνική. Σαν άνθρωπος και προπονητής πιστεύω στους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Πιστεύω ότι έχουμε σπουδαίους παίκτες στην Εθνική. Χρειάζεται να βρουν το ανάλογο κίνητρο και να είναι συγκεντρωμένοι. Είναι μέγιστο γεγονός η συμμετοχή στην Εθνική. Πιστεύω ότι ταιριάζει το στιλ παιχνιδιού που δοκιμάζει ο Σκίμπε, αλλά αυτό δεν λέει κάτι».


Για το κίνητρο που πρέπει να έχει όποιος παίζει στην Εθνική: «Καμιά φορά τα κίνητρα, όσο σπουδαία τα βλέπουμε, χάνονται στη σειρά που τα έχουμε στο μυαλό μας. Δεν είναι σταθερά και μεταβάλλονται ανάλογα με τις συνθήκες. Θεωρώ σημαντικό η Εθνική να είναι πρώτη στη σειρά προτεραιοτήτων των ποδοσφαιριστών».