Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Σκέψεις, προβληματισμοί, φιλοδοξίες για τη συνέχεια στον ΠΑΣ

Το γκολ με το οποίο άνοιξε το σκορ ο ΠΑΣ με το κόρνερ του Ίλιτς στο ματς με τον Πανιώνιο (ΦΩΤΟ ΣΤΑΜΟΥΛΗ)

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ούτε φέτος μπόρεσε ο ΠΑΣ Γιάννινα να ξορκίσει τον κακό του δαίμονα που είναι ο Πανιώνιος, αφού η ομάδα της Νέας Σμύρνης, έστω και στο 84’με το γκολ του Καραμάνου κατάφερε να πάρει ισοπαλία 1-1.
Όπως το ίδιο κάνει παίρνοντας θετικά αποτελέσματα (πότε ισοπαλίες και πότε νίκες) στο στάδιο «Ζωσιμάδες» από το 1992 μέχρι τώρα. Προχτές ο «Άγιαξ της Ηπείρου» βρέθηκε μια ανάσα από τη νίκη με το γκολ του Ίλιτς στο 23’ από χτύπημα κόρνερ, αλλά λίγο έλειψε να χάσει και το παιχνίδι στο κλείσιμο της αυλαίας. 


Τα όνειρα που έκαναν οι φίλοι της ομάδας για την κατάληψη της 5ης θέσης που θα οδηγήσει στα πλέι οφ για έξοδο στην Ευρώπη, περιορίστηκαν σε μεγάλο βαθμό και η επαλήθευσή τους είναι σε επίπεδο μαθηματικών ελπίδων. Έτσι για να υπάρχει και το ανάλογο ενδιαφέρον στις 3 αγωνιστικές που απέμειναν μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος. Για το πώς ο ΠΑΣ έχασε τη μπουκιά μέσα από το στόμα του, οι απόψεις και οι κριτικές είναι πολλές. 

Όμως στην επόμενη μέρα από το παιχνίδι όλα αυτά έχουν λίγη σημασία. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» θα προσπαθήσει από εδώ και πέρα να κλείσει την αυλαία του πρωταθλήματος με καλές εμφανίσεις για να κερδίσει τις τελευταίες εντυπώσεις των φιλάθλων του, γιατί πάντα οι τελευταίες εντυπώσεις είναι καταλυτικές. Από εκεί και μετά, το ταμείο θα γίνει στο τέλος. Σ’ αυτό το πνεύμα θα κινηθούν από εδώ και πέρα ο Πετράκης και οι παίκτες σε ότι έχει σχέση με το αγωνιστικό κομμάτι. Διοικητικά το μεγάλο βάρος πέφτει στην αδειοδότηση της ομάδας. Γιατί χωρίς αδειοδότηση, όπως στα δύο τελευταία χρόνια, δεν μπορούν να υπάρξουν και στόχοι στο αγωνιστικό κομμάτι. 

Όσο για το προχτεσινό παιχνίδι, υπάρχουν πολλά παράπονα για τη διαιτησία του Τζήλου, με επίκεντρο των παραπόνων τη φάση με το χέρι του Μπακασέτα στο 6ο λεπτό που κατά την εκτίμηση των Γιαννιωτών ήταν καθαρή περίπτωση πέναλτι. Όσον αφορά την επόμενη μέρα, ο Γιάννης Πετράκης θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των υποχρεώσεων της εθνικής ομάδας, ώστε στο επόμενο ματς με τον Λεβαδειακό στη Λιβαδειά στις 3 Απριλίου να είναι η ομάδα σε καλή κατάσταση και να μη χάσει το ρυθμό της. 

Στο ματς αυτό δεν θα αγωνιστούν οι Σκόνδρας (συμπλήρωσε κάρτες), Μανιάς (αποβλήθηκε στο προχτεσινό παιχνίδι). Μάλιστα ο Μανιάς δεν θα παίξει και στην τελευταία αγωνιστική μέσα στην Ξάνθη λόγω κίτρινων καρτών. Χτες έκαναν αποθεραπεία όσοι αγωνίστηκαν με τον Πανιώνιο και κανονικά προπονήθηκαν οι υπόλοιποι. Εκτός προγράμματος έμειναν οι Σκόνδρας, Γαρουφαλιάς λόγω προβλημάτων τραυματισμού. Υπάρχουν και οι απουσίες των διεθνών από τις προπονήσεις. Ο Στρούνα είναι ήδη στη Σλοβενία για τα φιλικά με τα Σκόπια σήμερα και τη Βόρεια Ιρλανδία τη  Δευτέρα. 

Χτες αναχώρησε για την Αλβανία ο Λίλα, καθώς η εθνική ομάδα της χώρας του ετοιμαζόμενη για το EURO 2016 θα δώσει φιλικά παιχνίδια με Αυστρία στις 26 Μαρτίου και Λουξεμβούργο στις 29 Μαρτίου.