Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Αφαίρεση 5 βαθμών και 5 αγωνιστικές χωρίς κόσμο για ΠΑΟΚ

Βαρύς πέλεκυς έπεσε από την ΕΠΟ στον ΠΑΟΚ για τα επεισόδια στον αγώνα κυπέλλου με τον Ολυμπιακό


Εξοντωτική ποινή που ξάφνιασε τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ (για "πρωτοφανή εκνευρισμό του Σαββίδη" κάνουν λόγο στα γραφεία της Τούμπας) επέβαλε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ για τον επεισοδιακό ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, αλλά και για τα ματς Κυπέλλου με Καλλονή και Πανιώνιο.

Συνολικά ο ΠΑΟΚ τιμωρείται με αφαίρεση πέντε βαθμών, πέντε αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και 112.000 ευρώ πρόστιμο.
Οι τρεις αγωνιστικές για το ματς με τον Ολυμπιακό όπως και η ποινή αφαίρεσης βαθμών, είναι εφέσιμες. Οι δύο αγωνιστικές για Καλλονή και Πανιώνιο ΔΕΝ είναι εφέσιμες.
Ο ΠΑΟΚ θα εκτίσει την τιμωρία του στο ματς της 29ης αγωνιστικής κόντρα στον Λεβαδειακό, στα τρία των πλέι οφ και του απομείνει και μία να την εκτίσει τη νέα αγωνιστική σεζόν, ενώ σε περίπτωση που δεν προκριθεί στα πλέι οφ θα παίξει τη νέα σεζόν τέσσερα ματς χωρίς παρουσία φιλάθλων στην Τούμπα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πειθαρχικής της ΕΠΟ:

 -Υπόθεση κατά της «ΠΑΕ ΠΑΟΚ» για αδίκημα, που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς στα άρθρα 14 παρ. 1 και 2 και 15 παρ. 2 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο. και που φέρεται ότι τελέσθηκε στις 14 Ιανουαρίου 2016 (σ.σ ματς με Καλλονή). Δικάζει παρούσης της εγκαλουμένης. Κηρύσσει την εγκαλούμενη ΠΑΕ πειθαρχικά ελεγκτέα για την αναφερόμενη στο σκεπτικό πράξη, ως κατ΄ εξακολούθηση τελούμενη. Επιβάλλει στην εγκαλουμένη χρηματική ποινή ύψους έξι χιλιάδων (6.000) ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές μίας (1) αγωνιστικής (αριθμός απόφασης 87).
-Υπόθεση κατά της «Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ.» για αδίκημα που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς στα άρθρα 14 παρ. 1 και 2, 15 παρ. 3Βα’ του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο. και που φέρεται ότι τελέσθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2016 (σ.σ. ματς με Πανιώνιο).ΔΙΚΑΖΕΙ παρούσης της εγκαλουμένης Π.Α.Ε. ΚΗΡΥΣΣΕΙ την εγκαλουμένη Π.Α.Ε. πειθαρχικά ελεγκτέα για την αναφερόμενη στο σκεπτικό πράξη. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην εγκαλουμένη Π.Α.Ε. τις εξής ποινές: 1) χρηματική ποινή ύψους έξι χιλιάδων (6.000) ευρώ και 2) ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές μίας (1) αγωνιστικής (αριθμός απόφασης 88).

-Υποθέσεις: α) επί της υπ’ αριθμ. πρωτ. 8411/4-3-2016 κλήσης της παρούσας Επιτροπής προς απολογία της «ΠΑΕ ΠΑΟΚ», που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και εκπροσωπείται νόμιμα, και της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ», που εδρεύει στον Πειραιά και εκπροσωπείται νόμιμα, β) επί της υπ’ αριθμ. πρωτ. 9117/10-3-2016 κλήσης της παρούσας Επιτροπής προς απολογία της «ΠΑΕ ΠΑΟΚ», που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και εκπροσωπείται νόμιμα, κατόπιν της υπ’ αριθμ. πρωτ. 9082/10-3-2016 άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων του Υπευθύνου Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων σε βάρος της. ΣΥΝΕΚΔΙΚΑΖΕΙ αντιμωλία των εγκαλουμένων ΠΑΕ τις υποθέσεις α) επί της υπ’ αριθμ. πρωτ. 8411/4-3-2016 κλήσης της παρούσας Επιτροπής προς απολογία της «ΠΑΕ ΠΑΟΚ» και της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ», β) επί της υπ’ αριθμ. πρωτ. 9117/10-3-2016 κλήσης της παρούσας Επιτροπής προς απολογία της «ΠΑΕ ΠΑΟΚ» κατόπιν της υπ’ αριθμ. πρωτ. 9082/10-3-2016 άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων του Υπευθύνου Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων σε βάρος της. ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ως προς το θέμα της διακοπής του αναφερομένου στο σκεπτικό αγώνα. ΚΗΡΥΣΣΕΙ πειθαρχικά ελεγκτέα την ΠΑΕ ΠΑΟΚ α) ως προς το θέμα της διακοπής του αναφερομένου στο σκεπτικό αγώνα, β) ως προς τα αναφερόμενα στο σκεπτικό εκτεταμένα επεισόδια, που προκάλεσαν οπαδοί της. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ α) ως προς την πρώτη πράξη: απώλεια του αναφερομένου στο σκεπτικό αγώνα και κατακύρωσή του υπέρ της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ με τέρματα μηδέν έναντι τριών (0-3), καθώς και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον πίνακα της βαθμολογίας του πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχει, β) ως προς τη δεύτερη πράξη: χρηματική ποινή ύψους εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ, ποινή διεξαγωγής τριών (3) αγώνων χωρίς θεατές και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα. ΣΥΓΧΩΝΕΥΕΙ τις παρεπόμενες ποινές της αφαίρεσης βαθμών από τον οικείο πίνακα βαθμολογίας, επιβάλλοντας συνολική ποινή αφαίρεσης πέντε (5) βαθμών από τον πίνακα βαθμολογίας του πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχει (αριθμός απόφασης 89).

Εφεση και φουλ επίθεση ο ΠΑΟΚ

Αμεσα ο επίσημος ΠΑΟΚ ενημέρωσε πώς θα προχωρήσει σε έφεση και θα προχωρήσει σε όλα τα νομικά βήματα που έχει τη δυνατότητα για να ανατραπεί αυτή η απόφαση. "Το -5 είναι σκάνδαλο, δεν έχει καμία λογική και πάλι εφαρμόζεται σε εμάς πρώτη φορά. Είναι η μεγαλύτερη τιμωρία αφαίρεσης βαθμών. Μοιάζει με το -3 στα πλέι οφ. Πρόκειται για εξόντωση.
Όλη η τιμωρία είναι διάτρητη και αυτά εννοείται αποδεικνύουν ότι υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά. Ένα για μας κι ένα για όλους τους υπόλοιπους. Η μόνη φορά που αφαιρέθηκαν παραπάνω βαθμοί ήταν -3 για το τρέχον πρωτάθλημα και -3 από το επόμενο" λένε χαρακτηριστικά στην Τούμπα.
Λίγο μετά την γνωστοποίηση της τιμωρίας του ΠΑΟΚ, η ασπρόμαυρη ΠΑΕ εξέδωσε μία άκρως καυστική ανακοίνωση μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της στο Facebook: "Εξάντλησε την...δημιουργική ερμηνεία των νόμων η επιτροπή της ΕΠΟ και καταστρατηγώντας κάθε έννοια ισονομίας, τιμώρησε με αφαίρεση 5 βαθμών και 3 αγώνων χωρίς θεατές τον ΠΑΟΚ για τον ημιτελικό και με άλλες δυο αγωνιστικές κεκλεισμένων για όσα έγιναν (;) με Πανιώνιο και... Καλλονή! Όποιος βρει αυστηρότερη ποινή άλλης ομάδας για παρόμοια περιστατικά τα τελευταία χρόνια κερδίζει!", αναφέρεται χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: sport24.gr