Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Στο καλό να ... ΠΑΣ και με τη νίκη στη Λέσβο

Φάση από παλιότερο αγώνα της Καλλονής με τον ΠΑΣ Γιάννινα

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Σήμερα το πρωί αναχωρεί για τη Θεσσαλονίκη οδικώς η αποστολή του ΠΑΣ και το μεσημέρι θα «πετάξει» για τη Μυτιλήνη καθώς αύριο στις 17:15 υπάρχει το ματς με την Καλλονή.
Μάλιστα το απόγευμα σε γήπεδο του νησιού θα γίνει προπόνηση, όπου ο Γιάννης Πετράκης θα δώσει τις τελευταίες οδηγίες στους παίκτες του για το πώς θα αντιμετωπίσουν την αντίπαλη ομάδα. Κανονικά θα ταξιδέψει με τους υπόλοιπους παίκτες ο Μιχάλης Μανιάς, καθώς δεν ήταν σοβαρός ο προχτεσινός τραυματισμός και χτες προπονήθηκε κανονικά, χωρίς κανένα πρόβλημα. Περισσότερο για προληπτικούς λόγους είχε αποχωρήσει από την προχτεσινή προπόνηση με φόβο διαστρέμματος, αλλά με την επέμβαση του ιατρικού τημ όλα πήγαν καλά.

Έτσι για το αυριανό παιχνίδι στο γήπεδο Μυτιλήνης δεν υπολογίζονται μόνο οι τιμωρημένοι Μιχαήλ και Ακόστα. Πιθανότεροι αντικαταστάτες τους φέρονται οι Μπέριος, Γιάκος που αναμένεται να ξεκινήσουν με τη βασική ενδεκάδα. Ενδεχομένως να παίξει και αύριο ο ΠΑΣ με το πετυχημένο τον τελευταίο καιρό σύστημα 3-5-2 και ότι ρόλο είχαν σ’ αυτό οι δύο τιμωρημένοι, θα τον παίξουν οι αντικαταστάτες τους. 

Πάντως ο Πετράκης φαίνεται να προβληματίζεται γι’ αυτό, αφού δεν είναι όλα τα παιχνίδια ίδια, αν λάβουμε υπόψη ότι στις τελευταίες προπονήσεις δοκίμασε πολλά σχήματα. Όπως και να παραταχτεί ο «Άγιαξ» το βέβαιο είναι ότι θα παίξει με επιθετικούς προσανατολισμούς έχοντας στην επίθεση τους Μανιά, Ίλιτς, καθώς δεν έχει βαθμολογικό άγχος γιατί με 1 ακόμα βαθμό κλειδώνει και μαθηματικά την παραμονή. Έτσι δεν έχει κανένα λόγο να παίξει παιχνίδι σκοπιμότητας. Τουναντίον χωρίς άγχος θα τα δώσει όλα για τη νίκη και ότι βγει. Από τη στιγμή που θέλει να τερματίσει όσο το δυνατόν ψηλότερα, είναι λογικό να επιδιώξει τρίποντα στα επόμενα 5 παιχνίδια για να καλύψει τη διαφορά και το χαμένο έδαφος. Μετά το ματς με τον Παναιτωλικό για πρώτη φορά ακούστηκε ότι ο στόχος για την 5η θέση μπορεί να μοιάζει μακρινός, αλλά μαθηματικά είναι εφικτό να γίνει. 

Αυτό που ζήτησε από τους παίκτες αλλά και απ’ όλους ο Πετράκης είναι να διατηρηθούν οι χαμηλοί τόνοι, να υπάρχει σοβαρότητα, χωρίς μεγαλοστομίες, αλλά με πολύ δουλειά και να βλέπουν κάθε παιχνίδι χωριστά. Έτσι υπάρχει στο κυανόλευκο στρατόπεδο απόλυτη αφοσίωση στο αυριανό δύσκολο παιχνίδι, με στόχο την κατάκτηση της νίκης. Μετά το ματς η αποστολή θα μείνει πάλι στη Μυτιλήνη και την Κυριακή της Αποκριάς θα ταξιδέψει για Γιάννινα, αεροπορικώς για Θεσσαλονίκη και μετά οδικώς για την πρωτεύουσα της Ηπείρου. Μ’ ένα καλό αποτέλεσμα, θα υπάρχει μεγαλύτερη διάθεση την Κυριακή που υπάρχουν πολλά έθιμα στα Γιάννινα με άναμμα φωτιών σε όλες τις γειτονιές, τις λεγόμενες «τζαμάλες», που συνοδεύονται με χορευτικές εκδηλώσεις. Το αξιοσημείωτο είναι ότι και πέρσι συνέπεσε το ματς με την Καλλονή στη Μυτιλήνη να γίνει παραμονές Αποκριών.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΣΕΡΡΑΙΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ

Ο διαιτητής Ανανίας Φωτιάδης του συνδέσμου Σερρών ορίστηκε να διευθύνει τον αυριανό αγώνα με βοηθούς τους Ιωάννη Σίπκα (Πέλλας), Παναγιώτη Κασσαβέτη (Αιτ/νίας). Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας) και παρατηρητής ο Αθανάσιος Νικολακόπουλος (Αθηνών). Ο Ανανίας Φωτιάδης φέτος είναι για πρώτη φορά στους πίνακες της σούπερ λίγκα. Ήταν ρέφερι στο στάδιο «Ζωσιμάδες» στο ματς του α’ γύρου ΠΑΣ – Πανθρακικός 2-0.

Ο ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΕΣ

Στο μεταξύ συνεχίστηκαν οι ωραίες εικόνες και στιγμές που παρατηρήθηκαν στο προηγούμενο ματς με τον Παναιτωλικό που έγινε στα Γιάννινα. Με αποκορύφωμα τη στιγμή που μετά από μια σωτήρια επέμβαση οι παίκτες του ΠΑΣ Τζημόπουλος, Μανιάς, Σκόνδρας, συνεχάρησαν τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού Δημήτρη Κυριακίδη που ήταν και ο κορυφαίος του αγώνα. 

Ο Κυριακίδης μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό των Ιωαννίνων (ΔΩΔΩΝΗ super 104.3) τόνισε και τα εξής: «Πραγματικά ήταν πολύ ωραία στιγμή και ένιωσα αρκετά χαρούμενος! Όταν βλέπεις τους αντιπάλους σου να σε συγχαίρουν , είναι κάτι πολύ ευχάριστο ! Πρέπει να γίνεται οποιαδήποτε στιγμή ,πχ σε ένα όμορφο γκολ. Δεν είναι κακό να δίνεις στον αντίπαλό σου συγχαρητήρια. Ήταν πολύ ωραία εικόνα και θα την κρατήσω για πάντα μέσα μου». 

Για το εάν του είπαν κάτι εκείνη την ώρα: «Θα μας τρελάνεις; μου είπαν. Εκείνη τη στιγμή δεν μπορείς να πεις πολλά αλλά μετά έχεις χρόνο να μιλήσεις και να τους ευχαριστήσεις και το έκανα μετά σε συνέντευξή μου».

Ο ΤΣΑΒΕΖ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ!


Σύμφωνα με το sport24.gr ο Κριστιάν Τσάβες στη δεύτερη του εμφάνιση με την Μπράουν Ντε Αντρογκέ πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Δεύτερο παιχνίδι, δεύτερη ισοπαλία για την Μπράουν Ντε Αντρογκέ με τον Κριστιάν Τσάβες στο βασικό σχήμα της ομάδας από την Αργεντινή. Ο πρώην άσος του ΠΑΣ αγωνίστηκε για 90 λεπτά και πέτυχε το μοναδικό γκολ της ομάδας του με όμορφο τρόπο. Πάντως η ιστοσελίδα σημειώνει ότι ο Τσάβες πρέπει τ0 καλοκαίρι να γυρίσει πάλι στον ΠΑΣ γιατί θα καταθέσει το συμβόλαιο που υπέγραψε και είναι δεσμευμένος.