Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Νίκη για πολλούς λόγους θέλει ο θρυλικός ΠΑΣ

Τη νίκη μετά από 30 χρόνια θέλει ο ΠΑΣ στην αυριανή αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Τελευταία προπόνηση έχει σήμερα ο ΠΑΣ όπου ο Γιάννης Πετράκης θα δώσει τις τελευταίες οδηγίες στους παίκτες για το αυριανό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό που θα γίνει στις 3 το μεσημέρι στο στάδιο «Ζωσιμάδες» και θα μεταδοθεί από το συνδρομητικό κανάλι NOVA 2.  
Όπως κάνει πάντα σε προπονήσεις παραμονές αγώνων, ο Κρητικός τεχνικός θα ασχοληθεί με τις στημένες φάσεις και σε άλλες ασκήσεις τακτικής δίνοντας στους παίκτες και τον τρόπο που αγωνίζεται η αντίπαλη ομάδα. Μετά το τέλος της σημερινής προπόνησης που θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στο ΠΕΑΚΙ θα ανακοινώσει και τους παίκτες που είναι στην αποστολή.

Χτες έβγαλε το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης ο Σταύρος Τσουκαλάς και είναι πολύ πιθανόν να είναι στην αποστολή. Επειδή δεν είναι 100% έτοιμος, χάνοντας τις προπονήσεις όλης της εβδομάδας, δεν υπολογίζεται για τη βασική ενδεκάδα, καθώς αναμένεται το ματς με τον Παναθηναϊκό θα έχει πάθος και δύναμη, καθώς και οι δύο ομάδες θα παίξουν με αποφασιστικότητα για τη νίκη. Ο ΠΑΣ γιατί θέλει να κερδίσει μια μεγάλη ομάδα, να σπάσει την κακή παράδοση καθώς έχει να κερδίσει από το 1987 και να πάρει πάλι πάνω του βαθμολογικά και ψυχολογικά, όπως το ίδιο θέλει και ο Παναθηναϊκός, ειδικά τώρα που αποκλείστηκε στο κύπελλο από τον Ατρόμητο και η κατάσταση είναι τεταμένη. 

Επίσης ο Γιάννης Πετράκης δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Αλέξανδρο Νικολιά που είναι τιμωρημένος. Χτες στο δίτερμα που έγινε στο προπονητικό κέντρο δοκίμασε διάφορά σχήματα για το αυριανό παιχνίδι. Και όπως φάνηκε θα παίξει μόνο με έναν προωθημένο κυνηγό, τον Μανιά, γεμίζοντας περισσότερο το κέντρο και την άμυνα για να μη μπορεί εύκολα ο Παναθηναϊκός να βρίσκει διαδρόμους, με ειδικές εντολές σε παίκτες να εξουδετερώσουν τα ατού του Παναθηναϊκού. Απ’ ότι φάνηκε ο Πετράκης θα πάει σε ένα σύστημα 4-5-1. Όχι ότι θα παίξει παθητικό ποδόσφαιρο με αμυντικά οχυρά, αλλά έτσι είναι η στρατηγική που ακολουθεί με τις μεγάλες ομάδες, ποντάροντας πολύ στις αντεπιθέσεις. 

Ο Γιάννης Πετράκης είπε στους παίκτες του να περιμένουν και πάλι στα Γιάννινα έναν καλό Παναθηναϊκό που δεν θα επηρεαστεί από τον αποκλεισμό στο κύπελλο. Περισσότερο ζήτησε από τους ίδιους να έχουν αυτοσυγκέντρωση, να μη φοβηθούν το παιχνίδι και να παίξουν με σοβαρότητα. Το αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι η ομάδα της Ηπείρου είναι σε καλή κατάσταση και ότι δεν πέτυχε από ατυχία και αστάθμητους παράγοντες στα παιχνίδια κυπέλλου, θέλει να τα πετύχει αύριο. Σημαντική αναμένεται να είναι και η ενίσχυση που θα έχει ο «Άγιαξ της Ηπείρου» από τους φιλάθλους του, καθώς τα εισιτήρια που κυκλοφόρησαν από τη Δευτέρα με γενική είσοδο 15 ευρώ παρουσιάζουν ζήτηση.

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Σε ένα σύστημα 4-5-1 ο ΠΑΣ αναμένεται αύριο να παραταχτεί στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου «Ζωσιμάδες» με τερματοφύλακα τον Περιστερίδη, δεξιό αμυντικό τον Καρανίκα. Αριστερό τον Ναδάλες, στο κέντρο της άμυνας τους Μιχαήλ, Τζημόπουλο, στη μεσαία γραμμή τους Κοζορώνη, Γαρουφαλιά, Γιάκο, Λίλα, Ακόστα και στην επίθεση τον Μανιά. Αν τελικά ο Πετράκης αποφασίσει να δώσει πιο επιθετικό τόνο στην ομάδα και αποφασίσει να το πάει σε 4-4-2 τότε θα ξεκινήσει ο Ίλιτς και ένας εκ των Κοζορώνη, Λίλα, Γαρουφαλιά θα καθίσει στον πάγκο.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΔΕΛΦΑΚΗΣ

Διαιτητής του αυριανού αγώνα θα είναι ο Γιάννης Δελφάκης (Αρκαδίας) με βοηθούς τους Κωσταρά (Αιτ/νιας), Κουρομπύλια (Δυτ. Αττικής). Τέταρτος ο Αθανάσιος Γιάχος (Χίου) και παρατηρητής ο Λιόλιος (Λάρισας).  Είναι το πρώτο ματς που θα διευθύνει ο Δελφάκης φέτος του ΠΑΣ Γιάννινα. Την περασμένη σαιζόν 2014-2015 είχε διευθύνει τα παιχνίδια: Κέρκυρα – ΠΑΣ 2-0, ΠΑΟΚ – ΠΑΣ 1-1, ΠΑΣ – Ατρόμητος Αθηνών 1-0, Λεβαδειακός – ΠΑΣ 1-2.

ΜΕ ΖΕΚΑ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Με τον αρχηγό του Κάρλος Ζέκα θα παραταχτεί στα Γιάννινα ο Παναθηναϊκός. Σύμφωνα με χτεσινές πληροφορίες ο Πορτογάλος τιμωρήθηκε με μια αγωνιστική, που την εξέτισε στο ματς κυπέλλου με τον Ατρόμητο. Επέστρεψε στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων ο Γιούρι Μαμούτε, ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε και θα είναι στην αποστολή. Αντίθετα, ο Μλάντεν Πέτριτς ταλαιπωρείται από γρίπη και έκανε μόνο θεραπεία, όπως και οι Εβαντζελίστα και Σάντσεθ που έκαναν όμως κι ατομικό πρόγραμμα. Ο Ολιβιέ Μπουμάλ απουσίαζε από το Κορωπί, δικαιολογημένα. Όλοι αυτοί θα απουσιάζουν από την αναμέτρηση με τον ΠΑΣ. Ο προπονητής Αντρέα Στραματσιόνι σε δηλώσεις του για το αυριανό παιχνίδι ανέφερε: «Περιμένω να δω αντίδραση από τους παίκτες μου. Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και να γυρίσουμε την σελίδα. Δεν έχουμε χρόνο να κοιτάξουμε πίσω. Το ματς αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς και τους οπαδούς μας». Η αποστολή του Παναθηναϊκού θα διανυχτερεύσει στο Μέτσοβο.

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΝΕΩΝ


Για το πρωτάθλημα νέων Κ-20 ο ΠΑΣ θα υποδεχτεί αύριο Κυριακή στις 11 η ώρα το πρωί στο γήπεδο της ΕΠΣΗΠ τον Παναθηναϊκό με στόχο τη νίκη.  Διαιτητής ορίστηκε ο Ιωάννης Σταματελόπουλος με βοηθούς τους Αλέξανδρο Σιόντη, Δημήτριο Σπυρογιώτη του συνδέσμου Ηπείρου.  Οι ομάδες Κ-17 και Κ-15 δεν έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις.