Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Και οι κακές παραδόσεις κάποτε σπάνε και τελειώνουν

Το γκολ του Τάκη Κλείτσα το 1986 έδωσε την τελευταία νίκη που σημείωσε ο ΠΑΣ επί του Παναθηναϊκού 

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Η προϊστορία των επίσημων αγώνων πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό αρχίζει από το 1974 που ο ΠΑΣ ανέβηκε για πρώτη φορά στην Α’ Εθνική. Στα 20 παιχνίδια που έγιναν μέχρι τώρα στο στάδιο «Ζωσιμάδες» 6 νίκες έχει ο ΠΑΣ, 9 νίκες ο Παναθηναϊκός και 5 παιχνίδια έληξαν με ισοπαλία. Ο ΠΑΣ έχει να κερδίσει από τις 23 Νοεμβρίου 1986.
Τότε κέρδισε το ματς 1-0 με γκολ του Δημήτρη Κλείτσα και έκτοτε δεν έχει ξανακερδίσει τους πράσινους. Ο ΠΑΣ γλέντησε τη νίκη αυτή στις «Βερσαλίες», ένα μπουζουξίδικο που ήταν απέναντι από το στρατόπεδο Περάματος, με Τάκη Κακαβόπουλο και Πέτρο Μπονίκα. Γενικός αρχηγός ήταν ο αείμνηστος Νίκος Γέροντας, πρόεδρος ο Χρήστος Μήτσης και προπονητής ο αείμνηστος Γκερντ Πρόκοπ. 


Πέρσι το ματς στα Γιάννινα έληξε ισόπαλο 0-0. Στην τρέχουσα σαιζόν και στο ματς του α’ γύρου ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο κέρδισε 3-1. Φέτος έγιναν και δύο ματς κυπέλλου. Στα Γιάννινα κέρδισε 2-1 ο Παναθηναϊκός και στη Λεωφόρο κέρδισε ο ΠΑΣ 1-0. Προκρίθηκε ο Παναθηναϊκός που αποκλείστηκε την περασμένη Τετάρτη από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Η κακή παράδοση που έχει ο ΠΑΣ με τον Παναθηναϊκό δεν είναι αρνητικός παράγοντας, αλλά ένα επιπρόσθετο κίνητρο στους παίκτες του Γιάννη Πετράκη για να πάρουν νίκη μετά από 30 χρόνια!