Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Σε λίγο θα τελειώσουν τα δύσκολα για τον ΠΑΣ

Μετά τα ματς με Παναθηναϊκό και Αστέρα Τρίπολης το πρόγραμμα για ΠΑΣ είναι πιο βατό

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Δύο ακόμα δύσκολα παιχνίδια έχει μπροστά του ο ΠΑΣ Γιάννινα και στη συνέχεια το πρόγραμμα γίνεται πιο βατό, με ομάδες του δικού του βεληνεκούς, ώστε να μπει με καλές προϋποθέσεις στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος, με στόχο να τερματίσει όσο το δυνατόν πιο ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα.
Την Κυριακή θα υποδεχτεί στα Γιάννινα τον Παναθηναϊκό, στη συνέχεια θα πάει στην Τρίπολη να παίξει με τον Αστέρα. Με τα δύο αυτά ματς κλείνει ένας κύκλος δύσκολων αγώνων. Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος θα παίξει στα Γιάννινα με Παναιτωλικό, Πανιώνιο, Πλατανιά και εκτός έδρας με Πανθρακικό, Καλλονή, Λεβαδειακό, Skoda Ξάνθη. 


Βέβαια ο χαρακτηρισμός των αγώνων σε αυτά που είναι δύσκολα ή έχουν μικρότερο ή πολύ μικρότερο βαθμό δυσκολίας, είναι σχετικός, γιατί στο ποδόσφαιρο κανείς δεν μπορεί να ξέρει πως θα είναι στο μέλλον η εξέλιξη των αγώνων. Ωστόσο αυτός ο διαχωρισμός που κάνουν οι Γιαννιώτες σχετικά με το πρόγραμμα που έχουν μέχρι τέλος του πρωταθλήματος έχει να κάνει με τη βαθμολογική θέση των ομάδων που θα παίξουν. 

Επί του παρόντος η προσοχή είναι στραμμένη στο ματς της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό. Τα λάθη που έκαναν στον αγώνα κυπέλλου, που ενώ πήραν προβάδισμα στο σκορ με το γκολ του Νόε Ακόστα στο 57’ τελικά δεν κράτησαν το αποτέλεσμα και ο Παναθηναϊκός με αντεπιθέσεις έκανε την ανατροπή σε 1-2 με τα γκολ των Αμπέϊντ και Πέτριτς. Οι κυανόλευκοι εκτιμούν ότι ο Παναθηναϊκός είναι στα μέτρα τους και με καλή τακτική, προσοχή και αυτοσυγκέντρωση μπορούν να πάρουν ακόμα και τη νίκη. 

Ο Γιάννης Πετράκης έχει μελετήσει πάρα πολύ καλά τους πράσινους και στο τριήμερο των προπονήσεων που ακολουθεί θα τους αναλύσει επακριβώς τη στρατηγική τους για να είναι την Κυριακή «διαβασμένοι» σ’ αυτή τη σημαντική αναμέτρηση. Έτσι το βάρος στις προπονήσεις θα πέσει στην τακτική, ψάχνοντας για ένα ευέλικτο σχήμα που θα έχει δεμένες τις γραμμές για να μη μπορεί εύκολα να αναπτυχθεί ο Παναθηναϊκός και παράλληλα να έχει και απειλητικές διαθέσεις με αντεπιθέσεις. 

Σήμερα και αύριο θα ανοίξει περισσότερο τα χαρτιά του, για τις θέσεις και τους παίκτες που ετοιμάζει για το παιχνίδι αυτό. Βέβαια με το ρόστερ που έχει η ομάδα, σε συνδυασμό με την τιμωρία του Νικολιά και το ερωτηματικό αν είναι έτοιμος (λόγω τραυματισμού) ο Τσουκαλάς, ο Κρητικός τεχνικός δεν έχει πολλές επιλογές στα χέρια του. Μπορεί όμως να κάνει κάποιες αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα που έπαιξε στο Καυτατζόγλειο με τον Ηρακλή. Και δεν έχει να κάνει με την άμυνα όπου οι Καρανίκας, Ναδάλες, Μιχαήλ, Τζημόπουλος και ο γκολκίπερ Περιστερίδης θα είναι πάλι βασικοί, αλλά έχει να κάνει από το κέντρο και μπροστά. Ο Μιχάλης Μανιάς αναμένεται να ξεκινήσει από την αρχή, σε αντίθεση με το ματς με το Γηραιό που μπήκε αλλαγή, γιατί έχασε προπονήσεις λόγω ίωσης και δεν ήταν απόλυτα έτοιμος. Αν είναι εντάξει ο Τσουκαλάς θα ξεκινήσει από την αρχή, οπότε θα μείνει εκτός κάποιος άλλος. Όπως αναφέραμε και πριν, καλύτερη εικόνα θα έχουμε τις επόμενες μέρες. 

Στο μεταξύ καλά πάνε οι πωλήσεις των εισιτηρίων και αναμένεται να έχει κόσμο το γήπεδο την Κυριακή, όπως είχε γίνει στο ματς κυπέλλου, αλλά και στο πρόσφατο ματς πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό. Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει γενική είσοδος 15 ευρώ για όλες τις θύρες. Καλό είναι όσοι έχουν σκοπό να πάνε την Κυριακή στο γήπεδο να προμηθευτούν έγκαιρα τα εισιτήρια, γιατί στο ματς με τον Ολυμπιακό υπήρξε μεγάλη συμφόρηση και ταλαιπωρία μπροστά από τα εκδοτήρια.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Όπως τονίσαμε και χτες από τον «Η.Α» οι μονομάχοι της Κυριακής γνωρίζονται πολύ καλά, καθώς, αναμετρήθηκαν και στο κύπελλο σε διπλούς αγώνες. Βέβαια κάθε παιχνίδι έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, είναι μοναδικό και ανεπανάληπτο, αλλά η κάθε πλευρά έχει μια καλή εικόνα για την αντίπερα όχθη. Ειδικά ο Πετράκης, που είναι ένας πολύ διαβασμένος προπονητής, που ψάχνει και τη λεπτομέρεια από την αντίπαλη ομάδα, βλέποντας και το χτεσινό ματς του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο, έχει μια καλή εικόνα για την αντίπαλη ομάδα. Ας δούμε τι έγινε στις προηγούμενες τρεις αναμετρήσεις της τρέχουσας αγωνιστικής σαιζόν. 

19-10-2015: Ο Παναθηναϊκός κέρδισε 3-1 στη Λεωφόρο στο ματς πρωταθλήματος του α’ γύρου. Τα γκολ: 17’ Καρέλης 1-0, 60’ Πέτριτς 2-0, 71’ Τσάβεζ 2-1, 90’ Αμπέϊντ 3-1. Διαιτητής ο Μάριος Λαμπρόπουλος (Ηλείας).

7-1-2016: Στο στάδιο «Ζωσιμάδες» στον πρώτο αγώνα κυπέλλου για την φάση των «16» ο Παναθηναϊκός κέρδισε 2-1 με ανατροπή. Προηγήθηκε ο ΠΑΣ στο 57’ 1-0 με τον Ακόστα. Όμως ενώ είχε το πάνω χέρι, στο 65’ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Καρανίκας. Η αποβολή αυτή έφερε τα πάνω κάτω. Στο 75’ ισοφάρισε 1-1 ο Αμπέϊντ και στο 78’ ο Πέτριτς έκανε το 1-2. Διαιτητής ο Σταύρος Μάνταλος (Καβάλας). 

14-1-2016: Ο ΠΑΣ λίγο έλειψε να κάνει το μεγάλο μπαμ, καθώς στο 90’ με κεφαλιά του Φερφελή (είχε μπει αλλαγή στο 75’ στη θέση του Μιχαήλ) πέτυχε το γκολ της νίκης, ενώ στο 93’ είχε μεγάλη ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ που θα του εξασφάλιζε την πρόκριση με τον Σκόνδρα (κοντινή κεφαλιά πέρασε άνω από τα δοκάρια). Διαιτητής ο Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας).


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΔΕΛΦΑΚΗΣ

Ο διαιτητής Ιωάννης Δελφάκης του συνδέσμου Αρκαδίας ορίστηκε να διευθύνει τον αγώνα ΠΑΣ – Παναθηναϊκός που θα γίνει την Κυριακή. Βοηθοί του οι Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτ/νιας), Χρυσούλα Κουρομπύλια (Δυτ. Αττικής). Τέταρτος ο Αθανάσιος Γιάχος (Χίου). Είναι το πρώτο ματς που θα διευθύνει ο Δελφάκης φέτος του ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο ΤΣΑΒΕΖ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Στην Αργεντινή θα συνεχίσει την καριέρα του ο Κρίστιαν Τσάβες, που φόρεσε τη φανέλα της Ατλέτικο Μπράουν, ομάδα Β' κατηγορίας και τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, φωτογραφήθηκε με τη φανέλα της νέας του ομάδας. Δεν είναι γνωστό αν ο Τσάβες κέρδισε την προσφυγή του και σε δεύτερο βαθμό, αφού ακόμα δεν έχει δημοσιευτεί κάποια απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου, οπότε αναμένεται η ενημέρωση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, όπως είχε ανακοινώσει η ίδια ότι θα παρέχει την όποια έγκυρη ενημέρωση.

ΣΕ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ Η ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥ ΜΑΝΙΑ

Μετά το τέλος του αγώνα με τον Ηρακλή ο Μιχάλης Μανιάς έδωσε τη φανέλα του σε διαδικτυακό τόπο για να βγει σε δημοπρασία για να ενισχυθεί 16χρονη κοπέλα που είχε κακοποιηθεί από τον πατέρα της.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΕΡΣΙ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΡΑ


Πέρσι τέτοια μέρα (11-2-2015) ο ΠΑΣ ετοιμαζόταν για το ματς με τον Πανιώνιο και στον «Η.Α» γράφαμε μεταξύ άλλων και τα εξής: «Στον ΠΑΣ έχουν πλέον στρέψει την προσοχή τους στο ματς με τον Πανιώνιο, με στόχο το τρίποντο που θα αναπτερώσει τις ελπίδες για μια ψηλότερη βαθμολογική πτήση αλλά και ξορκίσουν και έναν ακόμα κακό τους δαίμονα, αφού ο Πανιώνιος πολλές φορές πήρε θετικά αποτελέσματα στα Γιάννινα και μάλιστα έχει δύον νίκες στα δύο τελευταία παιχνίδια στους «Ζωσιμάδες». Πρόσωπο των τελευταίων αγωνιστικών είναι ο Μιχάλης Μανιάς που έγινε ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΣ με 7 γκολ. Για τον παίκτη αυτό ο Γιάννης Πετράκης ανέφερε: «Ο Μανιάς δεν ήρθε σε καλή κατάσταση στην ομάδα. Ο Μιχάλης είναι σπουδαίος παίκτης και ξέρει ότι κάτι δεν έκανε καλά πριν έρθει σε εμάς. Τώρα είναι σε καλή κατάσταση και με τη βοήθεια του τιμ και των συμπαικτών του αναδεικνύει αυτό που πιστεύαμε και την αξία που έχει. Κάπως έτσι είναι τα πράγματα στην ομάδα με όλα τα παιδιά εγώ θέλω να προβάλλω το δίκαιο να γινόμαστε όλοι καλύτεροι και μέσα από αυτό μπορούμε να γίνουμε ανταγωνιστικοί και να κάνουμε επιτυχίες».