Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Γ. Πετράκης: Έπαιξε σημαντικό ρόλο η αποβολή

Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου. Από αριστερά Ηρακλής Γαρουφαλιάς, Γιάννης Πετράκης με τον υπεύθυνο επικοινωνίας Μπάμπη Καρβέλη


Πολλές ευχές για την ονομαστική του εορτή δέχτηκε ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννης Πετράκης που στη συνέντευξη Τύπου δήλωσε τα εξής: «Είμαστε στενοχωρημένοι, γιατί είχαμε μια πρώτη καλή ευκαιρία να διεκδικήσουμε την πρόκριση, απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα, όπως ο Παναθηναϊκός. Δυστυχώς δεν εξελίχτηκε καλά το παιχνίδι. Το ελέγχαμε, το πήγαμε εκεί που θέλαμε, προηγηθήκαμε και νομίζω ότι μετά το 1-0 δεν είχε καλές προϋποθέσεις ο Παναθηναϊκός, αλλά ούτε κι εμείς. Έγινε ένα πολύ κλειστό ματς. Έπαιξε ρόλο η αποβολή και μάλιστα σημαντικό. Χώρια το μειονέκτημα που είχαμε το αριθμητικό, επηρεαστήκαμε αρνητικά. Αναγκαστικά αλλάξαμε ρόλους, γιατί δεν είχαμε άλλους ακραίους. Η ψυχολογία της στιγμής μας έκανε να χάσουμε τη συγκέντρωση, ο ΠΑΟ με 2 ευκαιρίες μας έβαλε τα γκολ, ενώ είχε κι ένα πολύ καλό δεκάλεπτο. Με την είσοδο Ίλιτς και Ηλιάδη στο τέλος γίναμε επικίνδυνοι, χάσαμε την ευκαιρία έστω για την ισοπαλία. Δεν τα καταφέραμε, το πλεονέκτημα στο κύπελλο το έχει πλέον ο ΠΑΟ, αλλά θα δούμε». 

Στη συνέχεια, ο προπονητής του ΠΑΣ ανέφερε: «Ο ΠΑΟ είχε τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου, οπισθοχωρήσαμε στο τέλος, κάτι που ήταν εντολή μου. Εμείς ελέγχαμε το ματς, ο ΠΑΟ δεν μας έκανε ευκαιρίες. Περιμέναμε να βρούμε τη στιγμή, όπως τη βρήκαμε με τον Ακόστα και κάναμε αυτό που ξέρουμε. Λειτουργούμε με συγκεκριμένη δεοντολογία στην ομάδα». 

Για το αν θα επέμενε για την αλλαγή Μπέριου-Γιάκου και μετά την αποβολή: «Θέλαμε στον άξονα αρχικά να έχουμε 2 παίκτες να χειριστούν την μπάλα, δεν αλλάξαμε διάταξη, θέλαμε να ενισχύσουμε αυτό που είχαμε στα χέρια μας μετά το 1-0 και να έχουμε έναν παίκτη που να αμύνεται στα χαφ, όπως ο Τζημόπουλος, γιατί ο Σταύρος φεύγει πιο μπροστά πολλές φορές». 

Για τους δύσκολους αγώνες που έρχονται και αν επηρεάζουν και κουράζουν την ομάδα τα συνεχή ματς: «Οτιδήποτε έχουμε μπροστά μας που δεν εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς, πρέπει να το διαχειριστούμε ανάλογα. Βήμα-βήμα θα το διαχειριζόμαστε κάθε παιχνίδι».