Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016

"Έφυγε" από τη ζωή ο Μάκης Ψωμιάδης

Έφυγε από τη ζωή ο Μάκης Ψωμιάδης που η παραγοντική του καριέρα έκλεισε με την Καβάλα


Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τετάρτης, ανήμερα των φώτων, ο Μάκης Ψωμιάδης. Ο Μάκης Ψωμιάδης είχε γίνει γνωστός στον αθλητικό κόσμο κυρίως από την ενασχόληση του με τις αθλητικές ομάδες και κυρίως με την ΑΕΚ, αλλά και για τις δικαστικές διαμάχες που τον οδήγησαν στη φυλακή.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο θάνατος του οφείλεται σε έμφραγμα.

ΠΗΓΗ: tovima.gr

Ποιος ήταν ο Μάκης Ψωμιάδης

Ο Μάκης Ψωμιάδης ήταν 60 ετών και στα τέλη του Αυγούστου είχε αποφυλακιστεί  μετά από 4 χρόνια και 2 μήνες κράτησης. Ο άλλοτε ισχυρός άνθρωπος του Ελληνικού ποδοσφαίρου, είχε καταδικαστεί τον Απρίλιο του 2014 από τους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σε δεκαετή φυλάκιση, καθώς τον έκριναν ένοχο για υπεξαίρεση 21,5 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της ΑΕΚ, κατά την διάρκεια της προεδρίας του, την περίοδο 2001 με 2003. 
Παράλληλα, το όνομά του ενεπλάκη και στην υπόθεση των στημένων του 2011, κάτι που οδήγησε στην σύλληψή του στα Σκόπια, όπου και είχε διαφύγει. Για την υπόθεση αυτή καταδικάστηκε σε 4,5 χρόνια και 35.000 ευρώ πρόστιμο με αναστολή.

Γεννημένος στις 13 Δεκεμβρίου του 1955 στην Καβάλα, από πατέρα παπά, έζησε φτωχικά τα παιδικά του χρόνια. Tο 1988 γίνεται πρόεδρος της Eρασιτεχνικής AEK και ξοδεύει πάρα πολλά χρήματα, κάνοντας ιδιαίτερα δαπανηρές μεταγραφές για την εποχή, για να ενισχύσει την ομάδα μπάσκετ. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα με τις ΠΑΕ ΑΕΚ, Εθνικό, Ακράτητο και Καβάλα.