Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Γ. Πετράκης: Ξέρουμε τι πρέπει να γίνει εγώ και ο πρόεδρος

Ο Γιάννης Πετράκης μιλά για το ματς του ΠΑΣ με την Ξάνθη. Δίπλα του ο υπεύθυνος επικοινωνίας Μπάμπης Καρβέλης


Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννης Πετράκης στη συνέντευξη Τύπου τόνισε τα εξής: «Θέλαμε να κλείσουμε το 2015 με νικηφόρο αποτέλεσμα. Η προσπάθεια που έγινε από τους παίκτες μου ήταν πολύ μεγάλη. Παίζαμε με μια ομάδα που είναι καλά οργανωμένη αμυντικά και η οποία ως τώρα στο πρωτάθλημα είχε 1 νίκη, 6 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα εκτός έδρας. Απέναντι σ' αυτή τη δυσκολία και απέναντι στο γεγονός ότι είχαν αρκετά ματς να κερδίσουν, οπότε έκαναν μεγάλη προσπάθεια από την πλευρά τους, έγινε ένα δυνατό ματς, στο οποίο δεν γίναμε επικίνδυνοι. Ήμασταν τυχεροί που προηγηθήκαμε με πέναλτι που κερδίσαμε και στη συνέχεια προσπαθήσαμε να διαφυλάξουμε το υπέρ μας σκορ. Παίζει όμως και ο αντίπαλος μπάλα, δεν είμαστε μόνοι μας και τελικά δεν τα καταφέραμε. Για μας είναι κέρδος η παρουσία κάποιων παιδιών και για την ομάδα. Καλές γιορτές, με καλή ενέργεια σε όλους σας και η χώρα να φύγει από τη δυσκολία». 

Για το αν θα γίνει άμεσα η μεταγραφική ενίσχυση, λόγω και των απουσιών που υπάρχουν: «Το ξέρουμε κι εμείς και ο πρόεδρος τι χρειάζεται ακριβώς η ομάδα, θα προσπαθήσουμε να ενισχυθούμε, αλλά εξαρτάται και απ' αυτούς που θέλουμε. Δεν είμαστε μόνοι, πρέπει να έχουμε και τη συναίνεση της άλλης πλευράς. Ξέρουμε τι χρειάζεται, θα κινηθούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται». 

Για την οπισθοχώρηση και αν ήταν επιλογή από τον πάγκο: «Ήταν συνειδητή επιλογή, η Ξάνθη σε ανοιχτό γήπεδο μας είχε κάνει ευκαιρίες στο α' ημίχρονο, ό,τι προέκυψε προέκυψε από πλάγια και την ποιότητα του αντιπάλου από εκεί. Πρέπει να το αναγνωρίζουμε όταν αυτό συμβαίνει». 

Για τις θέσεις που ζήτησε ενίσχυση και αν ζήτησε και στην άμυνα: «Οι παίκτες της άμυνας που ήμασταν και πέρυσι είμαστε, δεν ήμασταν καλοί πέρυσι και ξαφνικά φέτος άλλαξε αυτό. Στα τελευταία ματς είμαστε σε καλό δρόμο σε νοοτροπία και συγκέντρωση». 

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΣ στο δύσκολο κομμάτι του πρωταθλήματος πήρε περισσότερους βαθμούς από το εύκολο: «Δεν είμαι προετοιμασμένος να σας απαντήσω, γιατί δεν έχω επακριβώς τα στατιστικά. Και πέρυσι δείξαμε ότι με καλούς αντιπάλους μπορούμε να κάνουμε πράγματα. Πιο πολύ έχει να κάνει με την προσέγγιση τη δικιά μας αυτό το πράγμα. Θεωρήσαμε ότι κάτι γίναμε, επειδή πήγαμε πέρυσι καλά. Με τις θεωρητικά μεσαίες ομάδες το πληρώσαμε αυτό». 

Για τους μυϊκούς τραυματισμούς: «Δεν ισχύει, έναν είχε ο Ίλιτς και ένα ο Φονσί. Ο Λίλα δεν χτύπησε σ' εμάς, δεν είχε κάνει προετοιμασία μαζί μας και χτύπησε στην Εθνική, γιατί δεν ήταν προετοιμασμένος κατάλληλα γι' αυτό το επίπεδο αγώνων τότε». 

Για την κλήρωση του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό: «Πιο σημαντικό τώρα είναι να χαρούν οι παίκτες, να φύγει η ένταση και μετά ακολουθεί το κύπελλο. Ξέρουμε τη δυσκολία των παιχνιδιών που μας περιμένουν στην αρχή του 2016, αλλά δεν θέλω να τα βάζουμε όλα στο τραπέζι. Περιμένουμε τη βοήθεια κάποιων παικτών να γυρίσουν κι αυτοί από το νέο έτος».