Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Ισοπαλία με Ξάνθη και ανάγκη ενίσχυσης της ομάδας

Η εκτέλεση του πέναλτι από τον Σταύρο Τσουκαλά με το οποίο ο ΠΑΣ άνοιξε το σκορ


Με ισοπαλία 1-1 με τη Skoda Ξάνθη έκλεισε την αγωνιστική αυλαία του 2015 στο στάδιο «Ζωσιμάδες» ο ΠΑΣ Γιάννινα. Αποτέλεσμα που πρέπει να ικανοποιεί τον «Άγιαξ της Ηπείρου» καθώς η Ξάνθη ήταν καλύτερη σαν ομάδα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και έχασε 2-3 καλές ευκαιρίες για γκολ όπως στο 34’ που είχε δοκάρι με κεφαλιά του Καρυπίδη και στο 36’ που σε μπαλιά του Νιέτο ο Ράνο δεν μπόρεσε να πλασάρει από κοντά.
Ο ΠΑΣ πέρα από μια κεφαλιά του Μανιά στο 1’ που πέρασε πάνω από τα δοκάρια και ένα καλό σουτ του Ηλιάδη στο 42’ δεν είχε καμία άλλη σημαντική ευκαιρία για γκολ. Όσον αφορά τα γκολ στο 47’ ο Ηλιάδης μπήκε στην περιοχή της Ξάνθης πήγε να τον ανακόψει ο Γουάλας, ο παίκτης του ΠΑΣ βρέθηκε πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο με συνέπεια ο Σπάθας να καταλογίσει πέναλτι παρά τις διαμαρτυρίες των ακριτών που υποστήριξαν ότι μόνος του έπεσε ο Ηλιάδης. Η Ξάνθη για ένα διάστημα μετά το γκολ που δέχτηκε φάνηκε να τα έχει χαμένα, αλλά σταδιακά ανέκτησε την πρωτοβουλία των κινήσεων και ισοφάρισε στο 80’ με κοντινό σουτ του Ερέα. Πιο πριν ο Βελλίδης έκανε καταπληκτική απόκρουση σε κοντινό σουτ του Νιέτο.

Το δοκάρι της Ξάνθης με την κεφαλιά του Καρυπίδη και την ελαφρά απόκρουση της μπάλας από τον Βελλίδη


Ο ΠΑΣ έδειξε ότι έχει κενά στο παιχνίδι του, καθώς υπήρξαν οι σημαντικές απουσίες των Τσάβεζ, Ίλιτς, Ναδάλες. Το ρόστερ του είναι πολύ περιορισμένο, με συνέπεια κάθε απουσία βασικού παίκτη να είναι αισθητή. Ωστόσο, να μη αδικήσουμε τους παίκτες που αγωνίστηκαν, προσθέτοντας ότι πάλεψαν με όλες τις δυνάμεις τους και τα έδωσαν όλα στο παιχνίδι. Η φιλοτιμία και το πάθος των παικτών είναι δεδομένη. 

Όμως δεν αρκούν αυτά. Η ομάδα θα πρέπει να ενισχυθεί με κάποιους καλούς παίκτες, τουλάχιστον χρειάζονται δύο μεταγραφές για τον άξονα. Το κατά πόσο θα βρεθούν αυτοί θα φανεί στη συνέχεια, δεδομένου ότι υπάρχει ο περιορισμός λόγω μη αδειοδότησης και άνω των 24 ετών δικαιούται να πάρει ο ΠΑΣ μόνο ένα Έλληνα παίκτη. Για κάτω των 24 ετών μπορεί να πάρει όσους έλληνες παίκτες θέλει. Μ’ αυτό τον περιορισμό δεν είναι εύκολο να βρεθούν οι κατάλληλοι παίκτες, αλλά ας γίνει η προσπάθεια, μπορεί να βοηθήσει και η τύχη.

Η Ξάνθη έδειξε ότι έχει αρκετούς ποιοτικούς παίκτες και είναι σκληροτράχηλη ομάδα. Δεν είναι τυχαίο που σε 8 εκτός έδρας ματς έχει 1 νίκη, 6 ισοπαλίες και 1 ήττα. Είναι αλήθεια ότι με την εμφάνιση που έκανε εδικαιούτο περισσότερο τη νίκη απ’ ότι ο ΠΑΣ.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ηλίας Σπάθας (ΕΠΣ Πειραιά) με βοηθούς τους κ.κ. Στυλιανό Τσολάκη (ΕΠΣ Αθηνών) - Νικόλαο Καραϊσαρίδη (ΕΠΣ Πιερίας) ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Καραντώνης Δημήτρης (ΕΠΣ Ημαθίας). Στο 6’ έδειξε την κίτρινη στον Στρούνα, στο 11’ στον Λουσέρο, στο 60’ στον Γαρουφαλιά, στο 67’ στον Ηλιάδη, στο 89’ στον Τζημόπουλο.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Γιάκος (82’ Σαπαλίδης), Μανιάς, Ηλιάδης (72’ Λίλα), Ακόστα, Τσουκαλάς, Στρούνα, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Γαρουφαλιάς, Καρανίκας (90’ Κοζορώνης).


SKODA ΞΑΝΘΗ: Τσέναμο, Μπέρτος, Γουάλας, Λισγάρας, Καρυπίδης (78’ Ορφανίδης), Λουσέρο, Φλίσκας, Βασιλακάκης (54’ Ερέα), Νιέτο, Σολτάνι, Ράνος (67’ Καπετάνος).