Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Υπάρχει λίστα με ονόματα υποψηφίων παικτών

Στη μεταγραφική σκακιέρα του ΠΑΣ οι Γιώργος Χριστοβασίλης και Γιάννης Πετράκης

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Το μεγάλο στοίχημα των ημερών για τον ΠΑΣ είναι κατά πόσο θα μπορέσει να βρει κάποιους παίκτες για να τον ενισχύσουν άμεσα. Όπως τονίσαμε στη χτεσινή ανάλυση του α’ γύρου, ο ΠΑΣ χρειάζεται 2-3 παίκτες για να τον βοηθήσουν για τη συνέχεια.
Επί του παρόντος στα μεταγραφικά δεν υπήρξε καμία εξέλιξη. Άλλωστε από εδώ και πέρα θα έχει ενδιαφέρον ο τομέας αυτός, αφού την Πρωτοχρονιά θα ανοίξει και επίσημα η μεταγραφική αυλαία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη ο πρόεδρος έχει στα χέρια του λίστα με ονόματα παικτών που ενδιαφέρουν τον ΠΑΣ και συμφώνησε γι’ αυτό και ο Πετράκης. Απομένει να δούμε κατά πόσο είναι εφικτό να γίνουν αυτές οι μεταγραφές, καθώς το κλείσιμο των συμφωνιών δεν εξαρτάται μόνο από τη διάθεση του ΠΑΣ. Αυτό άφησε να εννοηθεί και ο Πετράκης στις τελευταίες δηλώσεις του, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Το ξέρουμε κι εμείς και ο πρόεδρος τι χρειάζεται ακριβώς η ομάδα, θα προσπαθήσουμε να ενισχυθούμε, αλλά εξαρτάται και απ' αυτούς που θέλουμε. Δεν είμαστε μόνοι, πρέπει να έχουμε και τη συναίνεση της άλλης πλευράς. Ξέρουμε τι χρειάζεται, θα κινηθούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται». 

Περισσότερο στην ομάδα θέλουν να δέσουν τον άξονα και να ενισχύσουν τη μεσαία γραμμή για να έχει η ομάδα ενισχύσεις και φρεσκάδα ενόψει των δύσκολων αγώνων που ακολουθούν. Προηγούμενα χρόνια δεν έδιναν και μεγάλη σημασία στο κομμάτι αυτό, ειδικά Χριστούγεννα, αλλά τώρα μετά τους τραυματισμούς (Τσάβεζ, Ίλιτς, Ναδάλες, Λίλα) και τις τιμωρίες (Μιχαήλ) του τελευταίου καιρού φάνηκε ότι υπάρχουν κενά, με συνέπεια να λένε και από την ΠΑΕ ευθέως, ότι θα γίνει προσπάθεια άμεσης ενίσχυσης της ομάδας.

Σε διακανονισμό τα χρέη προς Ζαϊρί

Τη Χριστουγεννιάτικη γαλήνη και τη γιορτινή ατμόσφαιρα ήρθε να επισκιάσει δημοσίευμα ιστοσελίδας που ανέφερε ότι η ΦΙΦΑ επιδίκασε ποσό 180.000 ευρώ για παλιές οφειλές του ΠΑΣ στον Μαροκινό ποδοσφαιριστή Ζαουάντ Ζαϊρί που ήταν τη σαιζόν 2011-2012 στα Γιάννινα. Και αν δεν καταβάλει αυτά τα χρήματα ο ΠΑΣ θα κινδυνεύσει με αφαίρεση βαθμών. Από κύκλους της ομάδας έγινε γνωστό ότι το θέμα αυτό δεν είναι τωρινό, ούτε είναι τωρινή και η απόφαση της ΦΙΦΑ. Η διαφορά είναι σε διαδικασία διακανονισμού για την εξόφληση των οφειλομένων σε δόσεις και δεν υφίσταται ουσιαστικό θέμα για την ομάδα. 

Επειδή το θέμα είναι παλιό και έχει απαντηθεί πολλές φορές από τον πρόεδρο Γιώργο Χριστοβασίλη, δεν υπήρξε καμία απάντηση τώρα από την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Ο πρόεδρος παλιότερα είχε πει ότι όλες οι οφειλές στο μεγαλύτερο μέρος από προσφυγές παλιών παικτών έχουν εξοφληθεί και υπόλοιπα τόκων έμειναν. Η περίπτωση Ζαϊρί ήταν ένα από τα χοντρά λάθη που έγιναν στην ομάδα.  Δεν προσέφερε ουσιαστικά τίποτα στον ΠΑΣ, ο Αναστασιάδης τον «καθάρισε» τα Χριστούγεννα του 2011, αλλά η ομάδα και ο πρόεδρος ακόμα τραβιούνται για να του πληρώσουν βασιλικό συμβόλαιο. Απορούμε πως ο κ. Χριστοβασίλης ένας έξυπνος επιχειρηματίας, πλανήθηκε τόσο πολύ με τον Ζαϊρί αλλά και με άλλους παίκτες (Μπουζίντ κλπ) που δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα.

Γεμίζουν Χριστουγεννιάτικα τις μπαταρίες


Σε Χριστουγεννιάτικες διακοπές είναι όλοι στον ΠΑΣ Γιάννινα και αυτό θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα (28/12) που θα επιστρέψουν στο γήπεδο. Τότε θα ξεκινήσει και η προετοιμασία για το ματς με τη Βέροια που θα γίνει στις 2 Ιανουαρίου. Οι Έλληνες παίκτες που κατάγονται από άλλες περιοχές πήγαν στους τόπους καταγωγής των και στα Γιάννινα έμειναν μόνο οι Γιαννιώτες και οι Τσάβεζ, Ακόστα, Ναδάλες. Οι τελευταίοι δείχνουν να τους αρέσουν τα Γιάννινα και το χειμώνα με αποδράσεις σε Μέτσοβο και Ζαγοροχώρια.